User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: Neden bizde oluşmamış?

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelişmekte olan veya 3. dünya ülkelerinde durum hep böyle. Hemen yapıştırılmış yine kültürsüz cahil yok islam ülkelerinde böyle diye.

Koleksiyon işi para işi kültür işi , Türkiye de hem parası hem de bu kültür seviyesinde kaç kişi var ki bunlarla uğraşacak.
    evet doğru bende yazmayı unutmuşum bunu
    her 3. dünya ülkesinde böyle, gelişmekte olan ülkeler yada afrika ülkeleri falan.
    fakat, bu bizi gene kültürlü yapmaz değilmi? birşey değişmedi yani.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet doğru bende yazmayı unutmuşum bunu
    her 3. dünya ülkesinde böyle, gelişmekte olan ülkeler yada afrika ülkeleri falan.
    fakat, bu bizi gene kültürlü yapmaz değilmi? birşey değişmedi yani.
    biri afrika mi dedi?

Experience is what you get when you don't get what you want.

fast-back - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısmen katılıyorum evet. Sosyo-ekonomik açıdan gelişmişlik önemli bir etken bana göre de. Ancak yine de değer yargılarımızın da önemli olduğunu düşünüyorum.
    Örneğin para harcamadan elde edilen objelere de değer vermiyoruz ki. Değer derken sadece maddi anlamda değil.
    Yukarıda arkadaşın yazdığı Atasözü aslında özetler gibi durumu. Eski olarak görüyoruz sadece. Herhangi bir anlam yüklemiyoruz, sadece eski ...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geliboluda bulunan savaş sonrası kalıntıların eskici tarafından satılmaya götürülürken bir kişinin el koyup, onları müze şeklinde evinde(müzelerin olduğu köydeydi) sergilediği söyleniyordu. Eğer o hikaye doğruysa, bizim geçmişimize tarihimize sadece maddi anlam yüklememizden ötürü bence değer verilmemesi.
    Ben de geçen sene ispanyada iken, 5 euro değişmişti. Onu saklıyorum, ben onu saklamaya başladığımda euro 2.3 tl idi. Geçenlerde 3 barajını geçti.

Bunu tek değil bütün kağıt paraların senelik olarak saklanması üzerinden düşünürsen her miktardan 1 adet kenara koymak büyük - olacaktır kişilerin bütçesine.

Sadece paradan örnek verdim ama olsun.
    Instagram: mutusgarage

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyanın arkelojik olarak en çok tarihi yapıya sahip ülkesinin ıraq olduğunu biliyormusunuz ? yer altı yer üstü 15.000 tane sayılı yer olarak kaydedilmiş.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence tamamen eğitim sistemiyle alakalı bir durum.Sınavda yaptığın puanla en yüksek hangi bölüme girebilirsen o kadar başarılı sayıldığın bir sistem var.Üniversite tercihlerine tarih bölümünü yazdığın anda ailenin ve çevrendekilerin burun kıvırmasını içeren bir sistem.Hal böyle olunca da çoğu kişi idealleri doğrultusunda bu bölüme gitmiyor.Gerçekten tarihle alakalı bu iş için biçilmiş kaftan olanlar aile ve çevre baskısıyla başka alanlara yönleniyor.Tarih bilgisi olmayınca kültürün ve bunun gibi diğer etkenlerinde bir önemi kalmıyor açıkcası.

Edit: Arkeoloji , Sanat tarihi gibi bölümlerde bu duruma dahil
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tamamen eğitim sistemiyle alakalı bir durum.Sınavda yaptığın puanla en yüksek hangi bölüme girebilirsen o kadar başarılı sayıldığın bir sistem var.Üniversite tercihlerine tarih bölümünü yazdığın anda ailenin ve çevrendekilerin burun kıvırmasını içeren bir sistem.Hal böyle olunca da çoğu kişi idealleri doğrultusunda bu bölüme gitmiyor.Gerçekten tarihle alakalı bu iş için biçilmiş kaftan olanlar aile ve çevre baskısıyla başka alanlara yönleniyor.Tarih bilgisi olmayınca kültürün ve bunun gibi diğer etkenlerinde bir önemi kalmıyor açıkcası.

Edit: Arkeoloji , Sanat tarihi gibi bölümlerde bu duruma dahil
    Güzel tespit. Bu da önemli bir faktör bence. "Entel-Dantel" şeyler yerine adam gibi bir meslek edin mantığı. Bu da aslında yine yukarıda arkadaşların tespitlerini doğruluyor. Temelinde ekonomik kaygı yatıyor.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koleksiyonerlik bu ülkede YASAK. Türkiyenin en büyük bilgisayar koleksiyonlarından biri bende. Yenilerini katmak istiyorum ama İKİNCİ EL ithalatı yasak olduğu için bir *** büyütemiyorum.

Berkerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüketim toplumu olarak yetiştiriliyoruz, beyinlerimize işleniyor sorgulamadan tüketmek. Sorgulamadığımız için de değerini, ederini göremiyoruz.
    06 Toyota Hilux 2.5 4x4

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koleksiyonerlik bu ülkede YASAK. Türkiyenin en büyük bilgisayar koleksiyonlarından biri bende. Yenilerini katmak istiyorum ama İKİNCİ EL ithalatı yasak olduğu için bir *** büyütemiyorum.
    gürsel abi internette koleksiyonundaki parçaları görebileceğimiz bi adres var mı ??
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de çok merak ettim

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    History'deki programin ben de hastasiyim ilginc seyler cikiyo.
    Ornek olarak savasta kullanilan ceket demissiniz abi, bizim ulkede bu tip milli degere sahip esyalar genelde muzelere aliniyo, diger koleksiyonluk esyalar icin gecerli degil tabii bu durum.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gimifayf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    History'deki programin ben de hastasiyim ilginc seyler cikiyo.
    Ornek olarak savasta kullanilan ceket demissiniz abi, bizim ulkede bu tip milli degere sahip esyalar genelde muzelere aliniyo, diger koleksiyonluk esyalar icin gecerli degil tabii bu durum.
    Hepimizin dedeleri bir şekilde muharebelere katılmış ya da şahit olmuş. Birçoğumuzun evlerinde vardı ceketler, çakılar, dürbünler vs. vs. Hepsi de müzelere gitmedi. Arkadaşların da dediği gibi satılabilecekler satıldı gerisi atıldı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)