Kısmen katılıyorum evet. Sosyo-ekonomik açıdan gelişmişlik önemli bir etken bana göre de. Ancak yine de değer yargılarımızın da önemli olduğunu düşünüyorum.
Örneğin para harcamadan elde edilen objelere de değer vermiyoruz ki. Değer derken sadece maddi anlamda değil.
Yukarıda arkadaşın yazdığı Atasözü aslında özetler gibi durumu. Eski olarak görüyoruz sadece. Herhangi bir anlam yüklemiyoruz, sadece eski ...
Geliboluda bulunan savaş sonrası kalıntıların eskici tarafından satılmaya götürülürken bir kişinin el koyup, onları müze şeklinde evinde(müzelerin olduğu köydeydi) sergilediği söyleniyordu. Eğer o hikaye doğruysa, bizim geçmişimize tarihimize sadece maddi anlam yüklememizden ötürü bence değer verilmemesi.
Ben de geçen sene ispanyada iken, 5 euro değişmişti. Onu saklıyorum, ben onu saklamaya başladığımda euro 2.3 tl idi. Geçenlerde 3 barajını geçti.
Bunu tek değil bütün kağıt paraların senelik olarak saklanması üzerinden düşünürsen her miktardan 1 adet kenara koymak büyük - olacaktır kişilerin bütçesine.
Sadece paradan örnek verdim ama olsun.![]()
Instagram: mutusgarage
Dünyanın arkelojik olarak en çok tarihi yapıya sahip ülkesinin ıraq olduğunu biliyormusunuz ? yer altı yer üstü 15.000 tane sayılı yer olarak kaydedilmiş.
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Bence tamamen eğitim sistemiyle alakalı bir durum.Sınavda yaptığın puanla en yüksek hangi bölüme girebilirsen o kadar başarılı sayıldığın bir sistem var.Üniversite tercihlerine tarih bölümünü yazdığın anda ailenin ve çevrendekilerin burun kıvırmasını içeren bir sistem.Hal böyle olunca da çoğu kişi idealleri doğrultusunda bu bölüme gitmiyor.Gerçekten tarihle alakalı bu iş için biçilmiş kaftan olanlar aile ve çevre baskısıyla başka alanlara yönleniyor.Tarih bilgisi olmayınca kültürün ve bunun gibi diğer etkenlerinde bir önemi kalmıyor açıkcası.
Edit: Arkeoloji , Sanat tarihi gibi bölümlerde bu duruma dahil![]()
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Koleksiyonerlik bu ülkede YASAK. Türkiyenin en büyük bilgisayar koleksiyonlarından biri bende. Yenilerini katmak istiyorum ama İKİNCİ EL ithalatı yasak olduğu için bir *** büyütemiyorum.
Tüketim toplumu olarak yetiştiriliyoruz, beyinlerimize işleniyor sorgulamadan tüketmek. Sorgulamadığımız için de değerini, ederini göremiyoruz.
06 Toyota Hilux 2.5 4x4
History'deki programin ben de hastasiyim ilginc seyler cikiyo.
Ornek olarak savasta kullanilan ceket demissiniz abi, bizim ulkede bu tip milli degere sahip esyalar genelde muzelere aliniyo, diger koleksiyonluk esyalar icin gecerli degil tabii bu durum.
Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)