Bu gün bbc one da, 4 Ekim'de Netflix platformunda PB.
Printable View
Bu gün bbc one da, 4 Ekim'de Netflix platformunda PB.
Buaralar Behzat Ç.'den dolayı çoğu kişide Blutv vardır "Get Shorty" güzel bir diziymiş tavsiye ederim. :)
Ozark'ı bitirdim bugün. 3. sezon var gibi gözüküyor sanki.
The Spy tavsiyemdir.
Godfather of Harlem kesinlikle tavsiye ediyorum. :)
Bu hafta Top Boy ve Skylines bitti.
Beat - Rap sevenler için Skylines güzel.
dark i bitirdim
suits den 3 5 bölüm anca izledim
o recluso aylardır beklemede kaldı onuda izleyip bitireyim..
Stranger Things...
paranormal gerilim korku, harika bir dizi mutlaka izleyin...
Walking Dead izleyebileceğim bir site var mı. Blu Tv bir gün geç veriyor
Dark 2.sezon bitti.
Mindhunter ilk sezon ortasındayım. Tavsiye ederim.
manitayla her akşam dizi izliyoruz, haliyle 2 ayda bir arayış içinde kalıyoruz.
dün akşamda tavsiye sonucu ingiliz sitcom sevenler için bir diziye başladık ;
The IT Crowd (TV Series 2006–2013) - IMDb
tavsiye ederim, jeremy clarkson esprileri sevenlerin hoşuna gidecektir ;)
Vis a vis
Bu zamana kadar duymadığıma izlemediğime pişman oldum. Hapishane tarzı sevenler bir göz atsın. 1 haftada 4 sezonu bitirdim ben :)
Lucifer... gündelik izlenebilecek bir dizi ama akşamları :)
salvation'a başladım akşam fena değil gibi, 3. bölümdeyim.
bu konu geride kalmış ;
yeni bitenlerden tavsiyeler ;
vis a vis ; Vis a vis (TV Series 2015–2019) - IMDb
banshee ; Banshee (TV Series 2013–2016) - IMDb
bitenler:
Lucifer : son sezon bayıktı ama eğlenceli...
Lost in Space: Nefis...
Home Land: her gün gerilirim derseniz izleyin :) Adamlar dizi yapıyor sonra senaryo gerçek oluyor...
Messiah: emin değilim, 2. sezon belli olur gibi, herkes meraktan izliyor..
The boys, The umbrella acedemy, The mandolorian, The witcher bunlar son izlediğim bitirdiğim diziler hepsi de başarılı TUA biraz çocukça gelebilir ama sezonun sonuna doğru bomba oluyor...
Prodigal son izlenebilir. Doctor Who'da sjw ayağına mahvedilmiş bir dizi olmuş.
banshee'De şerifi öldürüp şerif olan abimiz adamın adını aldı ; lucas hood. buraya kadar tamam
ama gerçek adı ne :D dizinin bir bölümünde bile söylenmedi :D adamı twit attım orda bile trollüyor :D
https://resmim.net/f/m6CpUd.jpg
Fucking peaky blinders- sıfır 1 adananın :D ingiliz versiyonu ben begendim tavsiye ederim.
hemen akabinde The Witcher izledim fena değildi sardı izlenir...
uzun zamandır baslamak isteyip de bir tulu baslayamadıgım Black Mirrora sonunda basladım.
Rise of ottoman mı ne her ne karın ağrısı ise bu kadar yanlı Türkleri aşağılayan bir dizi daha görmedim.
Eleştirilecek yanı var ama objektife yakın bir yapım olmuş. Beni rahatsız eden cenevizli paralı askerlerin abartılması ve neredeyse her önemli savaşta hurafe olarak adlandırılan doğaüstü olaylara savaşın sonlarına doğru fazla yer vermesi. Sanatsal olarak değerlendiremem. Giyilen kıyafetler, takılar, zırhlar o döneme uygun mu değil mi mimari olarak dönemi anlatıyor mu sanat tarihçilerinin bileceği bir konu.
Yoksa öyle 3-5 günde alınan bir şehir değil İstanbul. 2 ay süren bir kuşatmadan bahsediyoruz. Kolay olsaydı zaten bir devir kapanıp yeni bir devir açılmazdı.
Seni neresi rahatsız etti bu kadar ? Yoksa biz kendimizi biraz fazla mı kaf dağında görüyoruz günümüz şartlarında.
—————Spoiler——————-
Okuyup araştırdığım kadarı ile söylemek gerekirse eğer;
Tüm dizi boyunca 2. Mehmedin dahi önünde yer alan cenevizli bir komutan,
O zamanların en güçlü askeri birlikleri olan yeniçerilerin patates gibi yere düşmeleri,
Şahi topunun asıl işlevinin surda gerçek manada delik açıp akıncıların ilk buradan şehre girmeleri, (ki bu topu dökebilmek için haftalarca kafa yorulmuş hatırladığım kadarı ile)
Şahi topunu yapan ustanın fetih sırasında ölmemesi,(daha sonra Fatih ödüllendiriyor)
Cenevizli 20 tane paralı askerin koca birliği dağıtabilmesi,
Cenevizli komutanın savaş esnasında yara aldı diye adeta peygamber gibi gemiye bindirilip kaçırılması,
Fatihin gemileri karadan yürütmesine ait 1-2 saniye görüntüden başka bir detayın olmaması (şehri bu sayede alıyor),
Dizi boyunca Fatihin yanında bir kere olsun Akşemsettin hoca efendiyi gören oldu mu ?,
Fatihin cenevizli komutan ile beyaz bayrak taşıyarak görüşmesi hiç bir tarih kayıtlarında yok,
Fatih fetihden vazgeçecekken bir fal sayesinde gün bugündür diyip saldırma kararı alıyor bunu da daha önce okumadım. Bunlar benim gözlemlediğim amatör bir insanın yorumları. Şimdi diyebiliriz ki elbette hikayelendirme olacaktır dizi bu sonuçta. Ama tarihin akışını değiştiren surda gedik açma olsun gemileri karadan yürütme olsun hiç birinin üzerine düşülmemiş. Olay sanki Fatih şans ederi allahin yardimi ile şehri fethediyor. Günümüz şartlarında kaf dağında görmüyoruz kendimizi fakat o dönem Türk askerinin gücü sayesinde dünya üzerinde hakimiyet kurduğumuz doğrudur. (Osmanlıcı değilim, osmanlının vergiye bağladığı gariban türkmen boylarından birinin torunuyum)
Spoiler verecek bir durum yok aslında herkes ilkokuldan bu yana okuyor bu tarihi belli aralıklarla :)
Cenevizli olayı her iki tarafı rahatsız edecek derecede abartılmış. 100lerce yıllık bizans da 20 cenevizlinin eline bakıyor gibi bir durum ortaya çıkmış. Kaldı ki ilk bölümlerde düzenli ordusunu Osmanlının övülüyor.
Şahi topu ile ilgili detayı bilmiyorum haklı olabilirsin. Sırp anne olayı fazla abartılmış. Akşemsettin yok kesinlikle yer verilmeliydi. Bence bu tarz eksiklikler karşı tarafta da bolca mevcut. Gemileri karadan yürütme detayına neredeyse bir bölüm ayrılmış. Gemilerin yürütme sahnesi olmaması bilgisayar oyunu gibi gözükmemesi için konmamış olabilir. Tamamı ile btçe işi bunlar.
Demek istediğim bariz bir tarafı aşağılayan bir durum yok. Hatalar var ama taraflı demek biraz zor benim açımdan.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...dFFk1YTjg9p11C
https://www.youtube.com/watch?v=1liULrZ9Nfs
Daha önce öneren oldumu bilemiyorum tek tek sayfaları gezmedim.
Narcos tarzı bir dizi. Uyuşturucu kartelleri içinde en alt kademeden başlayarak yükselen bir Teresa Mendoza isimdeki bir ablamızın hikayesi anlatılıyor.
Sürükleyici bir dizi kısa sürede sarıyor. Tavsiye ederim.
+ bunlara ek olarak,
Fatih sultan mehmet'in ilk tahta çıkışı ve inişi tamamen yanlış, Kendisi bizzat babasına meşhur mektubu yazıp tahttan kendisi inmiştir.
Çandarlı hocasıydı ama dizideki gibi kızılcık sopasıyla şehzadeyi dövmek biraz g.t ister ne zaman flashback çıksa şehzadeyi sopalıyolardı
Dizide annemi hiç görmedim hatılarmıyorum felan diyo da yanlış fatih'in annesi istanbulu almadan 4 yıl önce 1432'de vefat etti
Şahi topu elinde patladı çok da bişeye yaramadı, aman canım öyle çok da yıkamadı gibi gösterilmiş yanlış tabi
Top meselesine gelince birde dizinin hiç bir yerinde bu topların çizimini ( Şahi Topuda dahil ) hepsini fatih sultan mehmet yapmıştır, Urban usta ise döneminin en iyi top dökümcülerinden biridir.
Rise of Empire ottoman'ı iyi bir sanat tarihçisi olan Talha uğurluel kendi youtube kanalında eğrisini doğrusunu anlatıyor.
tarihi film&dizi ile belgeseli karıştırmayalım, vikingler dizisini izleyince İzlanda Danimarka vs ülkeler bu nasıl iş demişler midir? ya da her seferinde dünyayı kurtaran Amerika'ya inanıyor muyuz? bir yeniçerinin 10 düşmanı tek eliyle öldürüp diğer eliyle de bıyığını burduğunu düşünün, ne derece gerçekçi olurdu? diziyi savunmuyrum bir kaç bölümünü indirdim yolda vs izlerim benim demek istediğim izlerken çok takılmayın, Atatürkçülükten 30 yıl ekmek yiyen adam 'Mustafa' diye film yapıp Atamızı korkak kadın düşkünü ayyaş ilan etti, Netflix konuları bu kadarcık çarpıtmış çok mu, Kazıklı Voyvoda ile aynı yatakta çıksa ne diyecektik?
Ragnarok güzel diziymiş, tavsiye ederim. İlginç bir hikayesi var.
Brooklyn 99 gülmek için ideal bir dizi, NYdeki polislerin hikayesi anlatılıyor. Bölümler kısa , sıkmıyor. Hap gibi.
Rise of Empire dizisini de bir günde izledim, çok ciddiye alınacak bir dizi değil gibi. Sanki ana tema Osmanlı değil de Cenevizliler gibi anlatılmış. Halbuki tarihe baktığımız zaman yenileceğini anlayınca ağır yaralı olarak kaçan ancak sonrasında ölen bir komutan var. Tek doğru olay ise savunma savaşlarında gerçekten başarılı olduğu.
Savaş sahnelerinin bazıları ciddi komikti, flash tv havasında izledim. Çağ kapatıp çağ açan bir liderin hikayesi çok daha detaylı ve objektif olmalıydı bence. Ama netflix dizilerinde çarpıtmayı ve birşeyleri empoze etmeyi çok sık şekilde görüyoruz. (eşcinsellik, pozitif ayrımcılık gibi)
Kazıklı Voyvoda'nın ( Dracula- Untold ) filminde de Osmanlı alakalı olaylar epey çarpıtılmıştı. Bu ilk değil yani.