User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
81 sonuçtan 77 ile 81 arası

Konu: Araç satışında yanlışlık

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size kısa bir örnek verim, kendi durumunuzu buna göre yorumlayın... Şahsi fikrim dava açarsa zararını tazmin edebileceği yönünde...

Avukat arkadaşımın müvekkilinin başına gelmiş gerçek bir olay anlatacağım.

Müvekkili 2. el bir araç alıyor ve tramer'den sorgulattığında 2000TL'lik bir hasar çıkıyor. Buna güvenerek de aracı alıyor, 1-2 sene kullanıyor. Daha sonra aracı satıyor. Satıcı kişiye kendi bildiğini tramerde çıkanları söylüyor ve satışı gerçekleştiriyor.
    Daha sonra alan kişi arabanın devrini aldıktan sonra aracı yetkili servise götürdüğünde arabada 10bin tl lik hasar çıkıyor( şasi no'dan kontrol edilince, bu hasar aracın ilk sahibinde olduğu zamanda gerçekleşmiş). Aracın son sahibi 2. sahibine sen beni dolandırdın kazalı araç sattın zararımı tazmin etmelisin diye dava açıyor ve kazanıyor...
    Burda düşünün sizinden kaynaklı olmayan bir durum için bile böyle bir karar çıkarken, yanıltıcı ilan ve reklam vermekten kaynaklı bir durum söz konusu ise bence kesinlikle dava açarsa parayı alabilir
    Everyday I ** Çapulling!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bize pert kayitli focus u temiz diye sattilar, plakadan sorgulattik hicbisey cikmadi, sase den vs sorgulamadik, Allah icin cok guzel toplamislar arabayi tas gibiydi aldigimizda ve hala oyle aradan 4 sene falan gecti. Ilk ogrendigimizde tabi sasirdik kotu olduk ama is isten gecmisti. Para vs talep etmedik ama insan gibi aciklama bekledik onuda yapmadi, kandirildik, kaziklandik vs, avukata sorduk meraktan ugrascagimizdan degil hicbisey olmiycagini vakit kaybi olucagini soyledi.
    Normal piyasa degerinde aldik bide ucuz falan da degil, simdi satmak istiyoruz ilan falan acmadik ama zor olucaktir satmamiz ve baya para kaybimiz, sizin durumdan da bisey cikicagini zannetmiyorum, devede kulak bizim durumumuza gore Deri koltuk ve cam tavan en belirgin ozelliklerden, farketmemek imkansiz.

Varsa avukat tanidiginiz emin olmak icin sorun bence, vicdanen rahat hissediyosaniz da ki bence oyle olmali hicbisey olmaz.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı facia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size kısa bir örnek verim, kendi durumunuzu buna göre yorumlayın... Şahsi fikrim dava açarsa zararını tazmin edebileceği yönünde...

Avukat arkadaşımın müvekkilinin başına gelmiş gerçek bir olay anlatacağım.

Müvekkili 2. el bir araç alıyor ve tramer'den sorgulattığında 2000TL'lik bir hasar çıkıyor. Buna güvenerek de aracı alıyor, 1-2 sene kullanıyor. Daha sonra aracı satıyor. Satıcı kişiye kendi bildiğini tramerde çıkanları söylüyor ve satışı gerçekleştiriyor.
    Daha sonra alan kişi arabanın devrini aldıktan sonra aracı yetkili servise götürdüğünde arabada 10bin tl lik hasar çıkıyor( şasi no'dan kontrol edilince, bu hasar aracın ilk sahibinde olduğu zamanda gerçekleşmiş). Aracın son sahibi 2. sahibine sen beni dolandırdın kazalı araç sattın zararımı tazmin etmelisin diye dava açıyor ve kazanıyor...
    Burda düşünün sizinden kaynaklı olmayan bir durum için bile böyle bir karar çıkarken, yanıltıcı ilan ve reklam vermekten kaynaklı bir durum söz konusu ise bence kesinlikle dava açarsa parayı alabilir
    kazanın donanımla ne alakası var acın bakın sonradan amgleri mleri rları vs hepimiz birartane alalım dava acalım piyasa altına almıs oluruz ozaman oh temiz. daha otomatiği manuele sedanı hb ye coupe yazan var. sonradan 2 kapı daha acmıs falanlar ozmnda

allahtan tramer cıktı üsengecligimize üsengeclik kattı. 2. sahibi adam gibi baktırsaymıs yada olay onda belli olsa ilk sahibe o dava acabilirdi 3. sahıslara geçmiş gitmiş bir onceki sahibi ilgilendirir tabi.

ferahsan ki oyle olman lazım .tartısılcak bile mevzu degil konunun kalkması en mantıklısı bence
    1881 - 193

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam coupe aracı cabrio diye ilan açıyor memlekette. donanım arasında gözle görülmeyecek bir şey olsa tamam diyeceğim de elli tane fark var hepsi gözle görülür şeyler. örnek verilen kazalı pert araçlar ile hiç alakası yok bence.

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıcı ve Satıcının bir takım sorumlulukları var, kalkıp donanımı yanlış yazmış ben bilmiyordum demek abes kaçar bence, hoş ilanda eksiksiz bir şekilde işaretleme yaptım diyor Satıcı, aracı alan ben bilmiyordum böyle olduğunu diyerek kendine menfaat sağlayacak sonuç çıkarması zor.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)