User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
41 sonuçtan 39 ile 41 arası

Konu: LPG hakkında yardım

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herseyiyle standart araca lpg katliamdan baska sey degil.

Diyelim ki gerçekten taktırmak katliam, motoru eritiyor mahvediyor. Lpg ile yaptığım tasarrufla kendi aracımdan bir tane daha alıp baştan aşağı bakıma sokabilirim. Ayrı olarak şimdiki aracıma 4-5 kez motor yaptırabilirim. Ki şu zamana kadar onbinlerce km dir 3-4 defa problem çıkardı ve performansı neredeyse benzinle aynı. Ön yargılı yaklaşıyorsunuz.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100bin km dir(2007den beri) LPG li 1.6 ford fusion kullanıyorum.
    Aralarda da 2.0 focus ST130, 2 adette 1.4is Civic kullandım LPG li.

Fusionda LPG nin bana şuzamana kadar verdiği zararları sıralayım hemen;
    2 kez Bobin,
    2kez Benzin Pompası.
    1kez su eksiltmeden dolayı devamlı antifiriz kullanmamamdan kaynaklı göğüslüğün içerisindeki kalorifer peteği. Su eksiltme işinide Bağlantılardaki T boruları yeniledim, LPG mixeri yeniledim geçti.
    Totalda 1000-1500TL masrafım var. Pompaları saymamak lazım onlar Benim suçum, devamlı Benzini çeyrek depo altında kullanmaktan. Ozaman zarar 1000TL altına iniyor.

Aracımda filtre ve egzozlada kullandım. LPG enjektör memelerini büyütüp ona göre ayarda yaptırdım. Az yaktım çok kaçtım. Şuan geyet standar şekilde kullanıyorum.
    100TL ye 430km yol yapıyorum. Şehir içinde olsun 350km gitsin yine iyi. Geçenlerde araç serviste diye araç kiraladım 1.2 benzinli symbol. Ocağıma incir ağacı dikti 1 haftada.

LPG kiti veya markasından önce dini imanı para olmayan iyi bir usta bulun.

Çorluda Orkut'un tavsiye ettiği yere bakın.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    XSI@ abi sen bilgilisin anladığım kadarıyla bu konuda. bildiğim kadarıyla lpg ye göre avans ayarı yapılırsa araç en az benzinli kadar hatta daha iyi yürüyebilir.yürütenlerde var.peki cıvıc eco ların avans haritası lpg ye göremi yoksa benzine göre mi ? benim deneyimime göre benzinde daha iyi gidiyo ? ayrıca sağlıklı olması açısından (avansı benzine göre ayarlı olduğunu varsayarak) lpg de üst devirlere çıkmaya tercih etmiyorum. yanlış mı biliyorum ?
    Civic ecolar lpg hazirligi disinda standart benzin motoru, yazilim vs fark yok, zaten cok ihtiyacta yok bana sorsan..

Lpg nin ulkemizde satilan benzine gore avantaji vuruntuya karsi kesinlikle daha basarili..

Benim vectrada knock sensor var, obd cihazindan yolda giderken durumu inceliyorum, benzinde vuruntu oluyor mutlaka, lpg de ise vuruntu hic olmuyor nerdeyse.. Lpg nin bu anlamda birkac derecede olsa faydasi var ateslemeye..

Performans anlaminda hissedilir bi fark varsa ayardandir, bunu iyilestirmek adina wideband afr olmasi gerekiyor baska turlu tam gaz ayarini yapamazsin..

Detayli ugrasip ayar yapilirsa %3-5 ten fazla guc farki olmamali.. En azindan bende sonuclar o sekilde cikti..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)