19 aralikta gÖrÜŞÜrÜz tertİp İnŞ bİrbİrİmİzİ bulabİlİrsek
Printable View
19 aralikta gÖrÜŞÜrÜz tertİp İnŞ bİrbİrİmİzİ bulabİlİrsek
Abimde mamak mebs de. Çarşamba günü teslim ettik. 28 kasımda da yemin törenine gidicez inşallah.
Aralıklar kaldık burda :) varmı usta birliği Çanakkale Gelibolu olan
Torunlar izmir bornova çıkan gelen varsa mesaj atsın. Bornova 57.topçu dayım ben. Şafak 78 b grubu geldimi bizim biter
Last 36 days :D
Konya hava savuma okulu egitim merkez komutanliginda askerlik tapan varsa her turlu yardimci olurum.. Safak 157:)
Kaan ankarada bulundunmu daha önce bilmiyorum ama ben 1.grupta mebs e arkadaşı gönderdim haftasonu konuştuk daha soğuklar ayaz başlamamış öyle diyolar ama burayı fena dedi fazla bisey getirme çorap al bolca diyor yeşil olsunmus oda,
Neyse haberleri geçelim beyler postaneden kart gelmiş bana sizede ulaşımı bide 2.gruptan sülüs ve yol parası alan varmı
valla ben kimseden bi haber alamadım haftaya bir arkadaşımın yemini var ondan bilgi alıcam detaylı şekilde.Daha hiç bi hazırlıkta yapmadım açıkcası PTT Kart felan gelmedi bana ya eve teslimmi geldi senin ki?Karman çorman bi iş ben o işide anlamadm.Yol parası felan PTT kartamı yatıcak silüs için 5 aralık deniyor.Bu arada gitmeden bi haberleşelim
Benim arkadaşın da 28 inde olması lazım yemini, oda gelince ayrıntıları alırız. Haberleşiriz, bende daha bisey yapmadım sağolsun kayınvalide tez canlı biraz atleti donu çorabı almış bende bir iki parca daha artık ne lazım olursa alica, arkadaşımın dediği çok fazla birşey getirme, bol çoraplı gel dedi sadece haftada 2 gün duş varmış acil durumlar için sabah erken kalkıp girebiliyormuşsun, rutin 5;30 kalk 21 de lamba kapaniyomus.
Benim kart eve geldi, bildiğim kadarıyla askeriye içinde para yok karta yüklersin ordan yersin. Yol parasi karttan alakasiz sanırım.
Ş 64 zaman iyi akıyor. B grubu arklar acemiligi bitirip gelinde gidelim sıkıldım :)
Geçmiş mesajlarda da yazmıstım..
Acemılık Balıkesir bakım okulu..
Usta bırlıgı: BArıs Gucu Tugayı/mamak ve 4. Kolordu Komutanlıgı/mamak
Uzun donem yapmıstım..Gercı yaptık bıttı 2bucuk sene oldu..
Sorusu olan varsa burdan ozelden nerden ısterse yardımcı olurum..
Tum arkadaslara hayırlı tezkereler..
Kısa donem candır..
2 cıft kelıme edılebılıcek adamdır..
Eğitim Birliği MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA Celp Grubu 2
Esas Birliği 28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KŞF.BL. / ANKARA MAMAK / ANKARA
Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Statü KISA_DÖNEM ER
Sınıf PIYADE
Sevk Başlangıç 17/12/2014
Branşı
ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN HAYIRLI TESKERELER HERKESE AYNI YERE GİDECEK VARSA HABERLEŞELİM VE EĞİTİM BİRLİĞİ VE ESAS BİRLİĞİM HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM. ESAS BİRLİĞİMDE (28 İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) KŞF.BL. ) YAZIYO ORDAKİ KŞF. BL. NEDEMEK BİLEN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.
Acemilik ve ustanın aynı yere düşmesinin ne gibi artıları var arkadaşlar ? Gidenlerden :)
Allah belanı versin hatay serinyol
Mardindeyim İl jandarma alay komutanlığında, ben gelicek arkadaşlara yardımcı olmak için söyledim. :) Sagol
Varmi bingölde askerlik yapmis olab
Varmi bingölde askerlik yapmis olan kendi yada eşi dostu.
Soforluk secme direk dogu dediler inanmadim simdi basimi taslara vuruyorum :)
ben hatay serinyolda yaptım acemiliğimi daha dün yemin edip geldim
bölük olarak %100 doğuya düşeceği söylendi
şöför ve meslekciler 1 ay erken acemiliği bitiriyordu, şöför olarak doğuya düşmedik çoğu arkadaş. 90 küsür şöförden 10u doğuya düşmemiştir, kalanlar kesinlikle doğuya gidiyor ama
Herkes birşey söylüyor vallahi askerlikle ilgili :)
Yazıcıydım ben acemide, adam kayıda geldi mesleğini soruyorum adamın cevabı sivilde koğuşcuydum oldu. Birisi demiş ona askere gidince koğuşcuyum de rahat edersin diye :) manyak herif
Birkan telefonunu yazsana bana özelden
Sülüs ler e devlette çıktı beyler bilgilerinize benim komple baştan aşşa yanlış olduğu için şubeden alacam.Ayrıca PTT Kartım gelmedi ve adıma çıkartılmış bir kartta yok sorgulattım PTT yi arayıp.
@PoweRS
biz izmirden ankaraya gidenler olarak faceten tanışıp muhabbet koyduk her perşembe buluşuyoruz whatsapp ta eküri bile yaptık kafa çocuklar.Katılmak istersen bu perşembe tekrar buluşacaz özelden konuşalım.Teslim tarihlerimiz 19 u ama 18 inde teslim olucaz uçak biletlerimizi aldık sende katıl aramıza :)
sülüste ne gibi bir yanlışlık var ?
e devlette şöyle bir metinle karşılaştım onaylamadan önce size sorayım dedim
DİYOR Kİ ;
Bu hizmeti kullanarak, Askerlik Şubeleri’ne gitmeden sevk evrağınızı kendiniz basabilir ve askerliğinizi yapacağınız birliğinize katılabilirsiniz. İşlem sonunda birlik adresi, sevk tarihi, katılış tarihi, taşıma ve iaşe bedeli kapsamında size ödenecek para miktarı gibi bilgilerin yer aldığı sevk belgesinin çıktısını alarak, nüfus cüzdanınız ile birlikte eğitim merkezlerine/birliklerine katılış yapabilirsiniz.
İşleminize devam edebilmek için aşağıdaki maddeleri okuyup, anlamanız önem arz etmektedir. Lütfen ilgili maddeleri okuyarak sorumluluklarınızı anladığınızdan emin olunuz. İlgili maddeleri, altlarında bulunan kutulara “EVET” yazarak onaylayınız ve “Devam Et” düğmesine basarak işleminize devam ediniz.
1. e-Devlet Kapısı üzerinden alacağım sevk belgesinin çıktısını almadan sevk edildiğim birliğime gittiğimde birliğim tarafından katılış işlemlerinin yapılmayacağını kabul ediyorum.
2. Verilen yol süresi içerisinde resmi tatil günü olsa dahi birliğime katılacağımı, birliğime katılmadığım takdirde bakaya suçundan mahkemeye verileceğimi kabul ediyorum.
nasıl yapalım onaylayıp bastıralım mı ? şubeye mi gidelim
Onaylayıp bastır bilgilerin doğruysa
benim bilgiler doğruydu pcden çıktım aldım gittim askeriyeye bi sıkıntı yok olması gereken oymuş
askeriyenin %80i e devletten çıktı alıp gelmiş
askeriyeden gidip alan pek yok
askere gitmeye niyetin varsa al dostum, sıkıntı yok.
1. madde, çıktısını aldığın kağıdı birliğe kaıtlırken yanında götürmeyi unutmaman için.
2. madde, birliğe katılmazsan bakaya durumunda olacaksın, biz de sana ceza yazacağız, bilgin olsun; diye. kabul edip sevk belgenin çıktısını al.
şubede de aynı işlemleri yapıyorlar.
Adres bilgim baştan aşşağıya yanlış olduğu için şubeden alıcam.Çünkü orda çıkan bilgilerin doğruluğunu kabul etmiş sayılıyorum maaşımında PTT karta yatırılacağını kabul etmiş sayılıyorum.
e adres yanlış PTT kart yok :D nası doğruluğunu beyan edeyim o yüzden şubeden yapıcam ben işlemimi :D
sevk kağıdımızı otobüs biletimizi de aldık beklemedeyiz
Karaman yolcusu kalmasın son 17 gün :)
Arkadaslar aldim ciktiyi e devletten saglik durumunda "A grubu arizali yaziyor" bunla karsilasan oldumu ?
Beyler başlangıç 17 Aralık bitiş 19 Aralık diyor 19 undamı teslim ollmalıyım
Peki 19 U yazıyor 18 inde teslim olsam 1 gün erken teskere alırmıyım