kısaca diyorki askeriyeye teslim oldum kapısından iceri girdin s.çtın geri dönüşün yok. yok zamanın geldi ama kaçtın ettin bişekilde birligin kapısından iceri teslim olmadın bedelli gidebiiyorsun
daha cok soru cevap MSB nin sitesinde
BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
S.11 : Kasım 2011 Er celbinde sevke tabi iken sevk evrakımı aldım fakat birliğime katılmadım. Bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir miyim? Hakkımda bakaya işlemi yapılır mı?
C.11 : Fiilen askerlik hizmetine başlamamış olduğunuz için bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilirsiniz. Hakkınızda bakaya işlemi yapılmaz, başlatılmış ise sona erdirilir.
S.12 : Aralık 2011 Yedek Subay celbinde sevk evrakımı alarak test mülakat merkezine katıldım fakat daha sonra birliğime teslim olmadım. Bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir miyim? Hakkımda bakaya işlemi yapılır mı?
C.12 : Fiilen askerlik hizmetine başlamamış olduğunuz için bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilirsiniz. Hakkınızda bakaya işlemi yapılmaz, başlatılmış ise sona erdirilir.
S.13 : Şu an askerlik hizmetimi yapmaktayım. Bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir miyim?
C.13 : Fiilen askerlik hizmetine başlamış olduğunuz için bedelli askerlik hizmetinden faydalanamazsınız.