User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
92 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: UBER- Yeni Nesil Taksicilik...

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi kıyas değildir belkide bu mantıkla gidersek, boğazdaki yalılar zamanında kaç liraya alınmıs suan istesek kaça satarlar )))
    bunlar farklı şeyler işte, devlet ihale açıp 10 senelik plaka tahsis etmiyor güncel fiyatından plaka ihalesi de açmıyor, dolayısıyla 1.000.000 liralık plaka senede 3.000 lira vergi veriyor çünkü devlet nazarında böyle bir rant yok...

geçen sene değil miydi karadenizlinin biri plaka toplayıp kiraya verdi herkesi dolandırdı? ortaya çıktı ki bu işin yasal dayanağı yok, çoğunluk şikayetini geri çekti kendi kendini ihbar durumuna düştüler...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normal yasal şirket olup söförlü kiralama gibi çalışıyor olabilirler bence mantıklı.
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normal taksi ucretinden oyle asiri bi farki yok gibi

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    paranın zaman değeride var işin içinde 97 yılında 3.16i ye 5bin tl vermiştik simdi ise 0'ı 120 bin tl mesela

cokta mantıksız degil uygulama millet olarak gosterisi severiz sırf gosteris olsun diye mekanın kapısına 3-5 km önceden cagırıp giden insan sayısı bence oldukca fazla olur.

ki hepsini geçtim 1-2 saatlik işim olsa atıyorm havaalanına git gel gibi (bahçeşehir - atatürk olarak alırsam git gel43-45km) taksiyle 85-90 lira tutucak drive yoyodan güzel birşey (kiralanıp a180 116i 316 c180 )paşa paşa gdilir aynı ücretle

normal taksi

Hesaplamada uygulanan tarife mevcut İstanbul il sınırları içerisinde yürürlükte olan taksi ücret tarifesidir. (Açılış: 2,95; km: 1,83) Hesaplamada uygulanan tarife mevcut İstanbul il sınırları içerisinde yürürlükte olan taksi ücret tarifesidir. (Açılış: 2,95; km: 1,83)
    hatta bizim buralardaki kırmızılar birazcık daha pahalı olması lazım
    1881 - 193

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15km lik yolu 10dk kateden bir aracın maliyeti 61,85-TL.

Türkiyede tutar mı tartışılır...
    ticari taksiler içinde bu mesafe ve süre içinde ortalam 40 TL civarını buluyor sanırım ?
    Edit : Bizim burada sarı taksi yok, ticariden kastım kırmızı taksiler

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paranın zaman değeride var işin içinde 97 yılında 3.16i ye 5bin tl vermiştik simdi ise 0'ı 120 bin tl mesela
    sorun paranın miktarı değil ki, sen şirket kuruyorsun mesel devlet nazarında değeri vr mı? noter masrafı ticaret sicil gazete masrafı vs ile şirketi kurdun, ticari plakalar da bu şekilde bir masrafla verildi zamanında, yani o zaman da şimdikinin parasıyla 100bin lira para mı verildi devlete? hayır...

şu an plaka bedelleri, dükkanını devreden adamın istediği 'hava parası'dır devlet nazarında da ne böyle bir para ne de böyle bir rant vardır... benim 1milyonluk plakam var diyen adama devlet öyle bir çöker ki, 3 plaka kadar da borçlandırır geçmişine de borç çıkartarak...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    orada haklısın abi noldugnu anlamsın üstüne bir taksi plakası daha bıraksanda toparlanmaz gore popo
    1881 - 193

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    salak saçma insanlardan, araçlardan, düzenden kurtulmamıza yarayacak herşeye varım ben arkadaş. güzel olmuş.
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben uber i tercih ederim İstanbulda adam havalimanına götürürken sigara sandıgım ama koku farkı vardı dikkatli bakınca esrar sarmış iciyordu cevre yolu insen inilmez polis durdursa ayrı dert olur ne yapcagımı sasırmıstım durduk yere başabela alabilirdik bunu yapan bir taksici

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taksiler, dolmuşlar, otobüsler,
    denildiği gibi böyle bir rant yok!,
    adamlar vakt zamanında hat kurulurken çekmişler altlarına magirüsleri şimdi arabasına 100 bin hattına 1 milyon istiyor. ve satıyor.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yenikapı'da deniz otobüsünden indim.. Best Western Plus otele gidecektim, denizotobüsü durağı önünde sıralanmış taksilerden en öndekine bindim.

Yaklaşık 8-10 dakikalık bir yol sonucundan ineceğim yere geldim. Taksimetre 9 TL gösteriyordu.. Taksici; dolmuş çektiğini, kişi başı 5 TL aldığını, benden iyilik olsun diye 4 kişi değil 3 kişi parası alacağını belirterek 9 TL'lik taksimetreye 15 TL aldı.

Uğraşacaktım 15 TL'yi vermemek için lâkin iş ile ilgili çok çok önemli bir evente geç kaldığımdan uzatmadan verdim 15 TL'yi.. Akşam event çıkışında ise plakayı ilgili yerlere şikayette bulundum; aynı taksici hakkında bir kaç şikayet daha gelirse meslekten men edileceğini öğrendim.

Böyle hırsız / dolandırıcı taksiciler var iken; işini adam gibi yapan konuda bahsedilen tarzda taksiciler her zaman tercih sebebi olur benim için. Diğer tür taksiciler de açlıktan sürünsün, zerre umrumda değil..

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ünlüler bile taksi plakası alıp köşeye koyuyor , onlarda uyanmış tabi vergi yok bişey yok
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ticari taksiler içinde bu mesafe ve süre içinde ortalam 40 TL civarını buluyor sanırım ?
    Edit : Bizim burada sarı taksi yok, ticariden kastım kırmızı taksiler

internetten bulduğum rakamlar doğru ise (açılış 1.83TL, km de 2.95TL)

aynı mesafe için normal takisde bu fiyat 46,08TL. Arada 15,77TL fark var..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internetten bulduğum rakamlar doğru ise (açılış 1.83TL, km de 2.95TL)

aynı mesafe için normal takisde bu fiyat 46,08TL. Arada 15,77TL fark var..
    maddi sıkıntısı olmayan adama koymaz o fark

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maddi sıkıntısı olmayan adama koymaz o fark
    yanlız bunlarda merkez baz alıp size geldiklerinde bir fiyat daha eklemeleri lazım. yoksa zaten mantıksız iş olcak

oda önemli

adam tuzladan bunları cağırdıgında silivriden kalkıp gidip pendiğe kadar tasıdıgı ucret bunları kurtarmaz

bu arada ibb de böyle bi hizmet vardı hala devam ediyormu bilmiyorm onlardada iyi araclarla tasıyorlardı
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yenikapı'da deniz otobüsünden indim.. Best Western Plus otele gidecektim, denizotobüsü durağı önünde sıralanmış taksilerden en öndekine bindim.

Yaklaşık 8-10 dakikalık bir yol sonucundan ineceğim yere geldim. Taksimetre 9 TL gösteriyordu.. Taksici; dolmuş çektiğini, kişi başı 5 TL aldığını, benden iyilik olsun diye 4 kişi değil 3 kişi parası alacağını belirterek 9 TL'lik taksimetreye 15 TL aldı.

Uğraşacaktım 15 TL'yi vermemek için lâkin iş ile ilgili çok çok önemli bir evente geç kaldığımdan uzatmadan verdim 15 TL'yi.. Akşam event çıkışında ise plakayı ilgili yerlere şikayette bulundum; aynı taksici hakkında bir kaç şikayet daha gelirse meslekten men edileceğini öğrendim.

Böyle hırsız / dolandırıcı taksiciler var iken; işini adam gibi yapan konuda bahsedilen tarzda taksiciler her zaman tercih sebebi olur benim için. Diğer tür taksiciler de açlıktan sürünsün, zerre umrumda değil..
    aynısı benim basıma geldi taksimetreye dikkat etmemişim galeriaya 42 lira yazdı

o ne ya dedim 10 km yola 42 lira aa hakkatenmi 10km ben bilmiormki diyo navigasyndan baktım hakkaten 10.1 mi 2 mi ne

2lira*10=25+3 = 28 -30 lira tutucaktı 35 lira verdim arkama bakmadm. bak hala helal et dio tmm dedim abi hadi by by
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlız bunlarda merkez baz alıp size geldiklerinde bir fiyat daha eklemeleri lazım. yoksa zaten mantıksız iş olcak

oda önemli

adam tuzladan bunları cağırdıgında silivriden kalkıp gidip pendiğe kadar tasıdıgı ucret bunları kurtarmaz

bu arada ibb de böyle bi hizmet vardı hala devam ediyormu bilmiyorm onlardada iyi araclarla tasıyorlardı
    aynen öyle Serkanım klasik korsan taksi mantığı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdışında yaşarken de kullanıyordum,burda olursa yine seve seve kullanırım..mesela benim evimden havaalanı 75 tl civarı yazıyor,ahı gitmiş vahı kalmış bir Albae ya bu parayı vereceğime linkteki habere göre 30-40 tl fazla veririm Mercedes S veya vip Vito ile giderim,ayrıca kredi kartıyla da ödenebiliyor,taksi hizmetide önümüzdeki günlerde başlayacakmış
    Uber, Türkiye'de kullanıma açıldı ilk müşterisi milli basketbolcu Sinan Güler!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ünlüler bile taksi plakası alıp köşeye koyuyor , onlarda uyanmış tabi vergi yok bişey yok

Yüksek gelirliler için bende öyle düşünüyorum. Bazı semtlerde özellikle ticari taksilerin ciddi anlamda kaybı olacak gibi duruyor...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)