Dava açılabiliyor mu acaba bu işle ilgili? Yok mudur avukat üyemiz?
Oha dev gibi bahçe arkaya çekse kümesi zaten sıkıntı kalmaz ses azalsa bile sen unutursun konuyu
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
kendi mantıgımı bir yana bırakıp yorum yapıyorum (sonra kızıyosunuz) belediye kanununda ses kirliliğinede ceza kesiliyor yani matkap sesinden ceza yedim hemde baya fazla öyle 150 de degil onun için şikayet etmek çözüm olabilir polise degil ama evrenöün dediği gibi zabıtaya belediyeye şikayet etmelisin
'' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v
Evet aynen öyle görüldüğü gibi tam olarak dibimde kümes o kısmında hatırladığım kadarıyla meyve sebze ektiği bi kısım var bi de herifin kümesi öyle tahtadan derme çatma bişey değil bildiğin yarı kapalı otopark kıvamında tuğladan örülmüş bişey derme çatma bişey olsa taşırdı belki. Şuan tekrar gidip konuşşam mı yoksa hiç adamı kıllandırmadan zehirlesem mi diye karar veremiyorum abi bu cümleyi yazarken bile ötüyor ya 2 dk boyunca üüüüüüüüü diye öter mi ya hala ötüyor hala..
zehirlemek ne demek yaa saçmalamayın
cesaretin varsa git adamın ağzını burnunu kır anlarım ama hayvanı zehirlemek iş değil
bahceye dövüş horozu at adalet yapsn![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
Şu evde kiracı olsam veya iki gün sonra ailem yanıma taşınmıcak olsaydı ağız burun kırma işi aylar önce olacaktı hemde çok güzel olacaktı. Ama şurda yalnız yaşıyorum herif cins gelir arabama zarar verir evime zarar verir. Öfke kontrolü yok bende. İnsan gibi uyardım defalarca. Zabıtaya şikayet ettim çözüme ulaşamadım ne yapayım ? Ağzını burnunu kırarım dk düşünmem ama sonuç ne olacak horoz ötmeyecek mi ? Evet zehirlesem iki gün sonra yine alacak ben yine zehirlicem 500 tane alsa 500 kere zehirlerim ama döve döve ne olacak ?
apartman dairesi olmadığı sürece horoz beslemesinin belediye yada başvuracağınız herhangi bir kuruluş tarafından sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
Yapabileceğiniz tek şey avukat tutup dava açtıktan sonra bilirkişi çağırma talebinde bulunursunuz, zabıta gelip sadece uyuduğunuz odadan komşunuza da haber vermek koşuluyla ses ölçümü yapar, belediyenin veteriner hekimleri de hastalık kontrolü yaptıktan sonra hastalık tespit ederlerse davada elinizi kuvvetlendirecek biçimde belge toplamış olursunuz.
Komşunuzun hayvanlarına yapacagınız en ufak müdahalede "gasp suçu" işlemiş olarak yargılanırsınız.
Buarada açacağınız herhangi bir davada karşı tarafta sizinle uğraşmak için oturdugunuz ev/apartman üzerinde teknik tadilat projesine uygun olmadığına dair şikayette bulunarak dava açabilir. Eğer apartman ise diğer tüm komşuların da yaptırdıgı cam balkonlar, yıkılan duvarlar hatta değişen herhangi bir yapı malzemesinin de sökülmesi anlamına gelir. Komşularınızın size karşı "hayvanın ne zararı var bırak elleme" diyerek çıkışmaları muhtemel.
Buarada kediye tasma takması adamın rahatsız oldugunu değil sorumluluk sahibi oldugunu gösterir. Hayvanları koruma kanununa göre beslediği hayvanın sorumluluğu kendisine aittir, halka açık yerde beslediğiniz kediyi tasmasız salamazsınız. (kanunlara göre) Kedi tasmaları da hayvan besleme sorumluluğuna sahip kişiler tarafından kullanılan birşeydir keza. Adamın medeni yada ruh hali kimseyi ilgilendirmemekle beraber kanuni olarak yapabileceklerini yapmaya çalışmanın bir sakıncası yok.
Belediyeyi saat 22.00 dan sonra uyudugun odada horozlar ötene kadar bekletip uygun biçimde ses ölçümü yaptırabilirsen de kabahatlar kanunundan ceza yazdırabilirsin. Başarılar.
Abi sen en iyisi bu adami sikistir bi yerde, güzelcene bi korkut o kendiliginden çeker horozlarini. Ama iyicene korkutucaksin, bizim yazliktada vardi almanyadan birisi erkeklik tasliyodu babama laf atinca dayanamadim, aslinda babam dalacakti adama ben erken davranip ayagimi suratina gecirdim.(Nasil yaptin diye sorarsan kücüklügümden beri Thai-Box yapiyorum) Herif tatil boyu evden cikamadi korkudan. Bunlar güzel laftan anlamiyor abi kro iste cahil. Bende kavga gürültüye karsiyim ama boyle insanlarda modum degisiyor.
Öncelikle geçmiş olsun..Şuan espiri yapmıyorum yada dalga geçmiyorum ama hayvanın götüne zeytinyağı sürerseniz 2-3 gün ötemez.. bakın ötmez demiyorum ! ötemez diyorum.. benim bizamanlar komşum dövüş horozu besliyordu balkonda ve çözümü böyle bulmuştuk..Çok hızlı ve çok etkili bir yöntem..Gram sesi çıkamaz hayvanın bir zararı da yok. ama 3 günde bir yinelenmesi gerekiyor.
Abi ilk kez böyle birşey duyuyorum. O zaman elime zeytin yağı alıp gidiyim yakala sürecem diyim hem belki adam ne kadar rahatsız olduğumu daha iyi anlamış olur. Anasını satıyım 3 günde bi horoz götüne yağ sürmeye çalışacm aklımın ucundan geçmezdi yaBen bi iniyim konuşmaya son defa insan gibi inşallah anlar anlamazsa horozunu da onu da evini de dikip taşınacam başka yere
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)