ertekinin yazdıklarından sonra dua edinde horoz kabız olmasın beyler![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Ertekin abi gülmekten öldürdün benihahaha
İnsana yakışır çözüm üretmeye çalışmanızdan dolayı tebrikler. Keşke herkes sizin gibi hayvansever olsa.
24.06.2004 tarihinde imzalanan 5199 sayılı kanunda "bakıma muhtaç hayvanların sokağa terkedilemeyeceği" hükmü vardır. Bu vatandaş "tamam tavuk bakmayacagım ama bu tavukların kesilmesini tercih etmiyorum, sokağa salmam da yasalara aykırı" derse hiçbirşey yapılamaz.
Bu ülkede yönetmelikten üstün yasa var, başka ülkelerdeki hayvan haklarından çok geri olsak da...
Yapılabilecek sıralamayı tekrar paylaşayım;
-Dava açılır, avukata para yatırılır
-Bilirkişi talep edilir, bilirkişi inceleme parası yatırılır
-Bilirkişi telebi kabul gördüyse belediyenin veterineri hastalık kontrolu, zabıta çevre kirlilik kontrolü yapar.
-Hastalık olduğu takdirde devlet o hayvanların bakımını yapar ve aldığı yere geri bırakır
-Çevre kirliliği varsa (koku, ses değil sadece dışkı) tutanak tutulur dava dosyasına eklenir. (hayvan sahibinin bu başka kuşundur benimle alakası yok demesi bu maddenin geçerliliğini azaltır ve hüküme bağlanmasını engeller)
-Ayrıca yukarıda söylediğim dışkı kontrolü sadece davacının oturduğu apartmanın sınırları içinde yapılır
-Ses kirliliği olduğu diretiliyorsa zabıta daha önce belirttiğim gibi gece 22.00 dan sonra nizami biçimde ses incelemesi yapar, ses varsa tutanak tutar kabahatlar kanununa göre ceza yazılır.
-Dava en az 1 yıl sürer, karşı tarafın da açacağı basit bir teknik tadilat davası da sizi davanızı geri çekmek zorunda bırakır.
Bu vatandaşın anayasal haklarına saygı duyup güzellikle ortak bir noktaya davet etmek dışında yapabileceğiniz hiçbirşey yok.
Kulak tıpası, fiziksel olarak mümkünse yatak odası binanın diğer cephesine taşınabilir, ekstra panjur yaptırılabilir camlara ama save the habitat protection!
araban falan yok mu? git kapının dibinde egzoz tak bağırtıp dur, belki misilleme empati yapmasına neden olabilir.
Fiat's Are Faster Than You Think!
Herkes vejeteryan sanırım bir horoz öldürülcek diye büyük sıkıntı olmuş. Bencede en mantıklısı evi taşıyın horozu öldürmek de neymiş ? Horoz bu yani..
Yattığım oda normalde kümese en yakın noktaydı tabi mecburen en dip odaya geçtim kışın o kadar problem olmasa da yazın antalya sıcağında mecburen camlar açık yatıyorum. Ona yakın oda da ki cam kapalı olsada ses yapıyor illaki veya psikolojik olarak o horoz artık benim evde yaşıyor. Araba var da öyle birşey olmaz tabi![]()
Valla aynı cümleyi ben kuracaktım ama kırıcı olmak istemediğimden söylememiştim. Evi taşıma noktasına gelme sebebim gidip adama şiddet uygulamak istemediğimden.
Bir kaç saate çözülecek inşallah
Komsu ıle kanka olmussun anlasılan abıcım adamın bahcesıne gırıpte sonra zehır vs hıc hos olmaz bencede .
Zeytinyağı konusunu takipteyim merak ettim çok bu aradaİnşallah işe yarar da rahat edersin.
ya o diilde yusuf alıntı yapmışya yukarda tekrar okduum tekrar gülme geldi
video çek video uhauhauha kesilince sesi gülekoff sinirim bozuldu audhaudha
- K -
________
Dr.Ecu
Ben de ses kirliliğinden rahatsız olurum çok ve uykum da sizin gibi hafif çıt olsa uyanırım. Komşu sesi, müzik sesi *** sesi püsür sesine karşı uyurken 3M 1100 kulak tıkacı kullanıyorum. Kulaklığımı takıyorum dış dünyayla iletişimimi kesiyorum bende rahatlıyorum evdekilerde, çünkü ben uyurken yan odadaki klavye takırtısı bile rahatsız ediyor beni. Günlük 1 liraya huzura eriyorum. Uyurken ki rahatsızlığınıza çözüm bu olabilir. Ama ben olsam sabah v.s'de ses geliyorsa uğraşırdım millet çiftlik fantezisi yapıcak şehirin ortasında diye benim sinirimi bozamaz kimse. Gereksiz, aşırı ses de bir çeşit kirliliktir tahammül etmek zorunda değilsiniz, milletin tırnaklı hayvanın bilmem neresi ile zeytinyağı v.s ile koşmak zorunda hiç değilsiniz. Sahibi hangi düşüncesizse o gezsin hayvancağızın peşinde zeytinyağı ile.
Mersedesi yok bizimkinin adı kazım![]()
Yakalayabilirsem öterken çekeyim
Kulak tıkacı iyi fikir aslında denicem bunu.. Zeytin yağından çözüm alırsak 3 günde bi seslenirim şunun götüne bişe sür diye her seferinde ben koşturmam o kadar da değileyvallah fikir için
ertekin abi filozof olacak adamsın![]()
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)