sen satın alana bakma satana bak esas o ne diyor.......
durum daha vahim
Printable View
Şunu belirteyim ben aracımı garaja cektim ustunede tenteyı cektım suan da beklemede.Tahminlerim benı yanıltmazsa en fazla 20 gun sonra bu olay kapanır cunku maliyenın kasası dolacak ;) Her zaman bu olaylar yasanıyor yasanamaya da devam edecek.
Bazı ufacık veletlerın yada kendını bılmezlerın sosyal ortamda kovaladıkları modifiyenin m sinden anlamayan kişilerin yüzünden bız yaptık oldu tavırları yuzunden bu hallere geldık.Onların araçlarıda teker teker baglanıyor suan da ben yedieminlerde görüyorum arkadasların araclarını.
Ben de burdan sosyal mesaj felan vermıyorum ama herkese ufak bır tavsıye su hararetli günlerde araclarımızı garaja cekip bosu bosuna cezalar yıyıp araclarınızı baglatmayıp toplu tasıma araclarını kullanalım olay kapansın gitsin.
jant aldım takmayacağım, arabaya bi süre binmeyeceğim , yeter artık satıyorum diyen abilerimi kardeşlerimi görüyorum da sanki daha önce arabalarımıza rahat rahat binebiliyoduk . bu yasa vs her neyse geri alınsa bile binemeyeceğiz . ruhsata işletme olayı kolaylaştırılsa herkes ruhsatına işletse bile yine BİNEMEYECEĞİZZ . defalarca saygıdeğer polis abilerimizin hangi saçmalıklarla nasıl cezalar yazdıklarını gördük duyduk yaşadık . böyle geldi böyle gidecek ülkeye ADALET gelmediği sürece.
kimse kusura bakmasın ama bu sadece modifiye tutkunlarının arabalarını seven oynaşan vs insanların başına gelen bir şey değil . bu ülkenin genel sorunu ve biz UCU BİZE DOKUNUNCA sesimizi çıkarttık . gerçi sesimizi çıkarttık sayılmayız çıkartsak vatan haini ilan edilip hapse bile atılabiliriz .
Ben veya başka birisi ülkenin başka kesimlerine yapılan haksızlıkları dile getirmek için burda sohbet konusunda başlıklar açıp bazı şeyleri anlatmaya vs çalışsaydım, çalışsaydık yerdik banı . uzaklaştırılırdık forumdan . kolay olan bu çünkü..
bu ülke çocuk tecavüzcülerinin serbest bırakıldığı, katillerin hırsızların dışarıda gezdiği insan yakanların avukatlıklarını yapanların mecliste olduğu bi ülke .
adam benzin 10 lira oldu elektriğe suya gaza %200 zam ( ki bunu bi anda değil de yavaş yavaş yaptı, yapıyor ) dese şu an sesimizi çıkartma hakkımız yok . iş bırakma hakkımız yok . kimseye zarar vermeden toplanıp sesimizi duyurmaya çalışırsak gözaltına alınırız belki bi gaz kapsülü gözümüze gelir kör oluruz belki bi sokak arasında dövülerek öldürülebiliriz .
biz hala yaydan janttan egzozdan bahsedelim . ne de olsa araba konusunda yapılan haksızlıkları bu forumda konuşabiliriz . ama diğerlerini burda konuşursak olmaz . yassak .
bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dedik ve şimdi burda şikayet etmeye hakkımız yok .
bu ülkede ADALET ÇOKTAN ÖLDÜ beyler . ÖLDÜRDÜK
Silvia abimiz çok doğru konuşmuş.
yukardaki posttada bi arkadaş belirtmiş. belirli bir süre binmeyin araçlarınıza, size bişey kaybettirmez. ceza yiyip aracınızın baglanması dahamı güzel olacak... toplu taşıma araçlarını kullanın az bir süre. sanayiye gitcekseniz başka tenha yollardan gidin mesela
bunu bi kaç gün önceden yazmak istedim fakat burda öyle insanlar varki ''senin araban yok ne konuşuyon'' filan derler diye yazmaya korktum. (senin yedigin cezayı bende yemiş gibi oluyorum, sonuçta aynı mantıkta bir çatı altında toplanmışız. TechTurkey) arabamız yok ya, fikrimizde olmuyor sanki...
Bu sefer biraz zor kapanır. Milletin elinde cep telefonu var. Sıkıldımı arayıp ihbar ediyor.
Bana soranlara cevap olsun diye söyleyeyim. İstanbul ulusta oturuyorum. TRT nin oradan gelirken arabanın sesi evden duyulurdu. ( o zaman şimdiki kadar kalabalık yoktu.) Aynı sokakta evleri olanların arasında iki kişi rahatsız oluyordu. biri pilot diğeride prof dr. vs vs bir adam bir kaç sefer ikaz ettiler. o zaman saf saf adamlara açıklamaya çalıştım, bakın bu ses aslında karbüratörlerden geliyor falan diye. ama anlayan olmadı. defalarca beni şikayet ettiler. kapıma sayısız defa polis geldi. doğrudan suçlu gibi davranarak. sen patırtı yapıyormuşsun diye. o arabayı satana kadar bu tiptekilerle uğraştım. şimdi işsiz güçsüz bir sürü adam var gerekli gereksiz sikayet yapan. hep bu tür modifiyeyi yapanları bilinçlendirmeye çalıştım. Fakat bazıları bunu başka yere çekti. şimdi bilinçlendirme işlerinden vazgeçtim. Sokakta yarış işin basiti. zaten bir yerde takılırlar. Ben buna ve bilinçsizce arabada yapılan tadilata karşıyım. O yüzden bunları yazdım. Bu devirde her parçası her yerde bulunan arabalara uydur kaydır parça yapıyorlar. buna karşıyım zaten. bu arabalara yönelik bu tür hareketler. arabası düzgün olarak modifiye edilmiş birisine kim ne yapsın. Bir sürü modifiye edilmiş araba var onları neden ellemiyorlar. Yerden 1 cm yükseklikte bir arabayı trafikten men ediyorlar. orijinal yay yada ne ise onunla alçaltılmış arabaya bir şey dedikleri yok. Al remus susturucuyu tak bir şey diyen yok.
bende bu tür taciz edici şekilde uygulamalara karşıyım. kendi arabamda olan kanat yüzünden orijinal el kitabını taşımak zorundayım. çevirmede gösteriyorum (anlayana) bak çizimlerde de bu kanat var. yada al internetten bak. bazen yaşım dolayısı ile bazende şansa şimdilik bir şey olmadı. fakat apaçiler ile bir sınıfta olmak beni rahatsız ediyor.
Dayı iyi güzel anlatıyorsun da... Tutturmuşsun bi bilinçsiz modifiye bilinçsiz modifiye.. Bilinçli yapan bağlanmıyor mu?
Magnaflow gibi global anlamda kabul gören bir markanın arabama özel, arabam için 1 e 1 üretilmiş cat back egsos sistemini koysam bağlanmayacak mıyım? Bağlanmayacağımı iddia ediyorsan, neden bağlandım bundan 3-4 sene önce? Markasını mı tutturamadık? Remus susturucu ile gezene bir şey diyen yokmuş.. Gez bakim cumartesi akşamı S'in etrafında remusla bakalım diyen var mı yok mu? Şimdilerin sıkı denetiminde değil, 7-8 sene öncesinde bile remus'lu xsara bağlandı ben aracın içindeyken.
Bunun bilinçlisi de kanunen yasak, bilinçsizi de kanunen yasak. Remusu memusu geç, egsos kafası takmak da yasak. Bağlamak isterse, bağlar. Bağlamaya niyeti yoksa soba borusunu da bağlamaz.. Kanunla insiyatifi karıştırmamak gerek..
bakın millet insan odaklı olun insan
her konuda döner dolaşır aynı noktaya varırsın.
o yüzden ayı ayı diyorum, egsoz egsoz demiyorum.
hiç bir araba kendi kendine gitmiyor, kendi egsozunu kendi değiştirmiyor değilmi.
siz eksoz ile cam filmi arasında dolanıp duruyorsunuz.
ben eksoz taksam kimseyi rahatsız etmeden kullanırım
ama bazı geri zekalılar böyle yapmıyor
ve olay dönüyor dolaşıyor beni buluyor, polis çevirmede benide aynı teraziye koyuyor neden? işte o tipler yüzünden.
şu gereksiz insanları alkışlamaktan vazgeçin artık......
sağda solda eksoz patlatan bağırtan tipleri şikayet edende var ama ooooo süper diyende var. bu ne ya?
kusura bakmayında aracını bırakcam diyen arkadas abi kardeşler şimdimi aklınız başınıza geldi
zaten serbest bişey degildiki hep yasak bişeydi yeni yasaklanmış muamelesi gösteriyosunuz
bas bas bagırdık benzin bilmem kaç lira oldu sukadar arttı binmeyelim protesto edelim ses yok. mevzu nezaman modifiye kıl yün yasak ozaman kullanmıycam. e onlarda onu istiyo zaten onların işine gelir sizde binmedignizle kalırsınız
Bu konuda kimse bieyere varamaz bol bol kalp kırılır okadar.
Mofiyeyle uğraşıcaklarına otomatik vites bayanlarla uğraşsalar, onlar lanet olsun deyip trafiğe çıkmasa istanbulda trafik sorunu biter.benim camımdaki filmle ülke kalkındıracaklar şerolar
peki orjinal egzoz ve parçalar ne olacak ? ***** trafik ekiplerinin bilgileri sıfır.207 rc kullanıyorum.extra egzoz takmadım gerek duymadım.ama araçın orjinalinden ufakta olsa ses mevcut ve çift çıkış :) gelde anlat şimdi egosunu tatmin etmek isteyen memura derdini.
simdi benim anlamadigim eskiden de yasakti eksozda flimde simdi de yasak ben degisen birsey göremedim sahsen.ben her zaman bu tür konularda Türkiye deki arkadaslarimin ne kadar sanslisiniz derdim ve hala da öyle diyorum.ya ben yurt disinda polislerin ellerinde metre ile araçlari park halindeki durumlarini ölçüp ceza yazildi.araci bulundugu ülkeden men edildi bakiniz trafikten degil ülkeden yazdim.
bazi yazilardan anladigim yurt disinda serbest bizde niye degil.yurt disinda modifiye serbest filan degil bunu kim diyorsa yalan söylüyor.ben bundan 2 sene öncesine kadar aracim için her sene muayeneye giderken 500 eurodan fazla para harciyordum orjinel haline gelmesi için.bizde birde her sene muaneye gidiyor araç Trdeki gibi 2 senede bir degil.hele bizdeki muayene sartlarini görseniz agziniz açik kalir.size birini anlatayim.istanbul da aracima ön söför camlari dahil flim çektirdim.içimden dedimki en açigini çektireyim sorun olmasin muayene zamaninda ve gün gelir muayene zamanina.aracim herseyden geçti sadece flimlerden geçmedi ve o dk trafikten men oldum.araci disarida kullanmam yasaklandi.ya brzcik halinize sükredin.ben hala diyorum siz Türkiye de oldugunuz için çok sanslisiniz bir defa sanayi de bu isle ugrasan dükkanlar var.bizde ugrasiyorlar ama dünyanin parasi.
ne yazikki her gülün bir dikeni var.madem aracina birseyler yapiyorsun katlanacaksin bu sadece sizler için degil.polislerle sorun yasamak istemiyorsan binme o zaman öyle arabalara
şimdi eve girdim, Çayyolu'nda durum fecaat, Uludağ Kebapçısının önünde polis yolu kesmiş, ara sokakları da kapatmış!hatta yolda ileride bir ekip otosu da yolun kenarında bekliyor muhtemelen kaçanları enseleyecek...
ortamı bu hale getiren herkese saygılarımı sunuyorum, aynen bu kafayla devam etsin herkes...
Benim aracta mugen komple body kit var gorsel olarak 19 jantlar arac 5cm dusuk mugen cat back var ama hdr olmasina ragmen bagirmiyor arac. Sayisiz cevirmeye girdim ettim en ufak bi ceza yemedim cok sukur, ama arac cok orjinal cok oem duruyor ve bagirmiyor bunun etkisi cok buyuk diye dusunuyorum.
ilk defa böylesine şahit oluyorum ben 1 ay sıkıp bırakırlar gibi gözükmüyo durumlar
Abi tamamen haklısın.Ama egzoz olupta arada bi kesiciye sokuyoruz yalanım yok.Benım babam 55 yaşında standart arabalara binen bi insan.Sehir dısına giderdik 90 km ile varacagımız yola giderdik.Arabayı,yeni aldım tamırciye gidecek işlerimden dolayı babam götürdü.Akşam neyse arabayı teslim aldım.55 yaşında adamım bu arabayı bana bir daha verme dedi.Hayırdır baba dedim.Babam sollamada bile 120 km yapmayan insan.Oğlum sakın sakın gıdıyordum,yenı kasa coralla denk geldi dedi.Selektör yapar filan yanına gelir dedi.Sonra bastım dedi.İbreye bi baktım 200 olmus dedi.Tansıyonum fırladı dedi.Abi her nekadarda olsa sakın kullansak evde bekleyen çoluk çocugumuz bile olsa arada gaza geliyoruz.Yıllardır modifiyeli arabalara biniyorum,son gunlerde olanlar canıma tak dedi.Aracımı satılığa çıkardım.
Valla kimse üstüne alınmasın ayrımcılık yapmak gibi bir durumum yok , ihtiyacı için ve efendice kullanan da vardır ama hepsi az bir sayıda .
Az önce arkadaşlarla araba yıkadık , abi bir insan şahin ve doğanıyla yıkama yerinde bile şekil yapmaya çalışır mı ya ,yok kontak açıp kapatmalar bağırtmalar hayır kime şekliniz arkadaş . Biri köşeden sıkarak geliyor .
Hepsini genellemek saçma tabii ki , ama şu tiplerin altından arabaları alsalar da satışını falan yasaklasalar 5.000 lira da para versin devlet binmesinler şu arabalara . Komple bitsin abi şu şahin - doğan muhabbeti . Valla yıkama hevesimiz kaçtı tası tarağı topladık gittik .