clearance ile ilgili bi kanun yok istersen gom yerin dibine muayneden gecerken kanala girsin yeferli cikintilara surtmeden
egzoz db olcumu 70db sinirlandirilmis fakat 2.0 ustu araclarda tolerans taniniyo(egzozdan ceza yemedim hic yiyende duymadim) ama s2000e hks takilmis caddede gezen aracta yok musama gostermezler gezemez yani..
eskiden lastik ve jant egzoz vs ek belge acilip ruhsata yaziliyodu suan olmuyo malesef
cam filmi sadece arka 2 cama serbest arka cam ve gerikalanlar yasak
fakat bise diyen yok (luxry sinifina karisilmiyo bu ne demek eger eski kasa 70 97 model arasina cekersen opuyolar diger modellere ve tipine vore tolerans ganiniyo ole diim) muayne istsyonu gormezden gelio cam filmini.
onun harici etliye sutluye karisan yok..
rahat kisacasi : ) ztn 2.5 2.7mily. ulke o yuzden bura kistas diil ama yineliyorum s2000 type r tr egzoz takip gezdigi gibiurda rahat gezemez.
ekleme belcikaida kistas almayin yay takmak daahi cok zor o memlekette.
- K -
________
Dr.Ecu
24 sayfa, kim ya da kimler yazmıştı bilmiyorum ama deniliyor ki;
Body kit parçaları kaza anında kopup size ve başkalarına zarar verebilir diye, orijinal ebattan büyük jant ise seyir güvenliği açısından vs.. yasak. İyi de kardeşim bunları ruhsata işletince bu riskler ortadanmı kalkıyor ? ! Saçma. Bu yüzden de ruhsata işletilebilirlik falan da yok. Yasak işte çekeceğiz, yapacak birşey yok. Bu saçma yasakları çıkaran kafaların bir şekilde bu işleri bilmesi lazım ki yasaklar mantıklı olsun, herkes te uysun. Onlarca arkadaş yazmış işte bugünlere gelinmesinin sebebi olan tipleri, polis bilmiyormu bunları ? Şikayet eden; yer, zaman, plaka bildirmiyor mu ? Gitsinler, alsınlar. Ama yook Tanju gibi ilerde bekleyip gol atmak kolay geliyor. Kime ne zararı var benim yayımın jantımın, devletimin yetkilendirdiği yerde muayenemi olmuş, parasını ödemiş, belgesini almışım. Tüvtürk rampasından geçmişsem dokunma kardeşim benim yayıma, yerde kafa oynata oynata gideni al. Daha bu konu çok uzar gider, iyi olur inşallah diyelim.
Benim yaşım kadar belkide fazlasıdır modifiye işinde olmanıza ragmen, bugune kadarr attıgınız postlarda dikkatimi çektiği kadarıyla birden fazla arabayada binip modifiye atmişliğiniz varmış. Buna rağmen hiç spor yay, rüzgarlık, body kit, sis lambası, camlara film, performans egzoz(ki sizin zamanınızda vanalı egzos varmış ben taktıgınızı düşünüyorum yıl olmuş 2014 bu egzozun kumandalıya yani elektroniğe dönmesine bile kızmışsınız önceki postunuzda), takmamışsınız orjinal görüntüyü bozmamak için.. Cok inandırıcı gelmesede bana azminizden dolayı tebrik ediyorum..
Doğru, oranın da temizlenmesi gerekiyor lakin orda rahatsız olan en fazla piknikçiler oluyor
Diğer güzergahlar cadde, sahil, Ataşehir vb. direk yerleşim yeri, yani insanların ikamet ettiği güzergahlar ve en çok şikayet oralardan geliyor.
Geçen akşam Ataşehir'de oturuyoruz, M5 vb. yanlamaya kükremeye başladı.
Baktım Üst katlarda insanlar pencerelere toplantı, perdelerini sinirle kapattılar.
Orda kendi kendime dedim ki acaba burda otursam bu manzara karşısında ne yapardım...
Maxi abinin de dediği gibi araba markalarını hedef göstermek yerine ayılara odaklanmak lazım. Ha burda yazıp çizilenlerle de bir yere varılacağı yok, sağda solda örgütlenip karakol önünde kesiciye girip alkışlayanlar, eylem adı altında yolu kapatıp iyice dikkat çeken güruh yine piyasaya çıkıp herşeyi sıçıp batıracak maalesef. Hak aradıklarını sanarken anarşi yapmaları bu işi daha da kötüye götürecek gibime geliyor.
Tofascilara sorsan ferrariler yuzunden, SS cilerr sorsan sahincilerden bu haldeyiz... Baskalarini birakip kendimize baksak biraz empati yapsak en azindan diyecek lafimiz olur...
Aynen oyle bunu markalara ayirmak anlamsiz ben panemerada gordum 2 defa egzoz takmis cadde uzerinde bos gaza basanda gordum , ortakoy besiktas arasindaki yoldada trafik olmasina ragmen 3-4 arabalik onunde yer acip egzozu bagirta bagirta launch yapanda gordum. Bazi markalar belki daha cok goze batabilir. Olay araba degil yine kullanicida bitiyor.
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
İzleyeniniz varmı bilmiyorum şaşmazda bi adam tepki vermiş.
Bu aksam Zir stock ix35 ses 23 te tesisat vs yok geldi arkamdan sivil ekip 2 de resmi karşıdan yüksek ses yayın yapmaktan ceza kestiler..
DR.ECU
Oto Metin Garage
bu ankara istanbul bursa ne çekiyor polisten be. adana da hiç görmedim böyle birşey herkes kendi kafasında kimsenin kimseye birşey dediği yok yeterki egzoz açma ve aşırı kötü birine denk gelirsen film den yiyorsun gerisine hiç sesleri çıkmıyor
YamahA Xmax 250 ABS
Aman dikkat, istanbulda isin cilki cikti iyice. Dun gece ustelik sahur vakti florya'nin icinden sahil baglanti yoluna kadar 2 cevirme vardi. ( ki toplasan 3-5 km ) Hep yapili Araba almislar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)