User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ekonometri Bölümü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi okulun ekonometrisini düşünüyorsunuz?

Ben gazi ekonometri de okuyorum. Uzattık okulu.
    Zorluk kolaylık göreceli ama ekonometri bölümü iibf nin en kasıntısı diyebiliriz. Ben kendim için konuşursam ilk 2 yıl tamamen yattım şimdi onun sorununu yaşıyorum. Yoksa 4 yılda bitmeyecek bölüm değil.

Bizde herkesin zorlandığı belli dersler var, istatistik, yöneylem, ekonometri felan birde herkesin değil ama büyük kısmın 3 yılda verdiği muhasebe, örnekleme, cebir dersleri var aslında hepsi geçilebilecek dersler.

Mezun olunca ne olcak dersen mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi kpss derdindeler. İibf nin hazin sonu
    Gazi düşünüyorum bende, demek ki çok çalışmakta gerekmiyor, yatmaklada olmuyor düzenli çalışmak yeterli sanırım. Dediğin gibi iibf okuyan herkes kpss peşinde, özelde çok iyi bi iş beklemiyorum ama, kendimi geliştirebileceğim bi iş bulabilirsem kpss yi pek sorun etmem açıkcası.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunc. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gazi düşünüyorum bende, demek ki çok çalışmakta gerekmiyor, yatmaklada olmuyor düzenli çalışmak yeterli sanırım. Dediğin gibi iibf okuyan herkes kpss peşinde, özelde çok iyi bi iş beklemiyorum ama, kendimi geliştirebileceğim bi iş bulabilirsem kpss yi pek sorun etmem açıkcası.
    Hayırlısı olsun sen tercihlerini yap gazi ekonometri gelirse banada ulaş not vs herşey var zaten yönlendiririm seni, bizde devam zorunluluğu yok problem orda okula gitmeyincede zorlanıyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uluslararası finans doktorasına başlarken ben de aynı şeyi söylemiştim

Bankacıyım, o söylediğin gibi ekonometri mezunları yoğun olarak bankada çalışıyor demek çok mantıklı değil. iktisat-işletme-finans mühendisi-endüstri mühendisi daha ağırlıkta. hazine departmanlarında en azından.
    Hadi yaa, bankalarda da mı iş yok, tercih yapmak hazırlanmaktan daha zormuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlısı olsun sen tercihlerini yap gazi ekonometri gelirse banada ulaş not vs herşey var zaten yönlendiririm seni, bizde devam zorunluluğu yok problem orda okula gitmeyincede zorlanıyorsun.
    Hayırlısı tabi bakalım, gelirse ulaşıyorum hemen size, çok sağolun.

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zorluk kolaylık göreceli ama ekonometri bölümü iibf nin en kasıntısı diyebiliriz. Ben kendim için konuşursam ilk 2 yıl tamamen yattım şimdi onun sorununu yaşıyorum. Yoksa 4 yılda bitmeyecek bölüm değil.

Bizde herkesin zorlandığı belli dersler var, istatistik, yöneylem, ekonometri felan birde herkesin değil ama büyük kısmın 3 yılda verdiği muhasebe, örnekleme, cebir dersleri var aslında hepsi geçilebilecek dersler.

Mezun olunca ne olcak dersen mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum hepsi kpss derdindeler. İibf nin hazin sonu

Vaktiyle çok gelmişliğim var gazi iibf'ye

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

bölümüm farklı ama aynı olay bendede oldu 2.sınıf basında bir yaydım 2 senede zor toparladım 6 senede bitit oyüzden bölüm vs fark etmeden ucu bir kacırdınmı sıctıgın andır düzen olduktan sonra alayına go
    etrafında her kafadan bir ses cıkıcak tıpkı benim ve herkesin yaptıgı gibi ama bir abi tavsiyesi olarak dikkate al bu üstteki mevzuyu düzen olsun gerisi gelir

ayrıca : ben cok bastini gördüm ama o yön eylemin Allah evine ateşler salsın ne ugrastırdı beni
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bölümüm farklı ama aynı olay bendede oldu 2.sınıf basında bir yaydım 2 senede zor toparladım 6 senede bitit oyüzden bölüm vs fark etmeden ucu bir kacırdınmı sıctıgın andır düzen olduktan sonra alayına go
    etrafında her kafadan bir ses cıkıcak tıpkı benim ve herkesin yaptıgı gibi ama bir abi tavsiyesi olarak dikkate al bu üstteki mevzuyu düzen olsun gerisi gelir

ayrıca : ben cok bastini gördüm ama o yön eylemin Allah evine ateşler salsın ne ugrastırdı beni
    Aynen her kafadan farklı ses çıkıyo dediğiniz gibi, bende düzen olursa problem olacağını sanmıyorum, ama işte sonrası, asıl sıkıntılı kısım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aynen her kafadan farklı ses çıkıyo dediğiniz gibi, bende düzen olursa problem olacağını sanmıyorum, ama işte sonrası, asıl sıkıntılı kısım.
    karıya kıza aşırı kaptırmassan düzeni bırakmassan çok problem olmaz

girincede görücen en büyük yalan biyere kapağı atıyım gerisi gelir.

n.h gelir esas en basiti kapagı atması
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karıya kıza aşırı kaptırmassan düzeni bırakmassan çok problem olmaz

girincede görücen en büyük yalan biyere kapağı atıyım gerisi gelir.

n.h gelir esas en basiti kapagı atması
    Abi şimdi bi yol olmaz mı diyorsun şimdi okuduktan sonra, kafam yine karıştı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İBF'de yazılmayacak iki bölümden biri bence ekonometri ve çalışma ekonomisi.Ben olsam yazmazdım.İBF'de her bölümde kendini geliştirmen lazım.Ekonometri'de bu oran çok daha fazla.Madem İBF okuyacaksın bilindik bölümler oku.Sırf Ankara'da kalmak için böyle bölümler okuma.Benim sırf Ankara'da kalmak için ekonometri sırf ankü'de okumak için çeko yazan arkadaşlarım var hepsi bin pişman..Ayrıca bende Gazi'de kamu okuyorum.2 kuzenimde gazi işletme mezunu.Az çok biliyorum durumları.Şimdiki aklım olsa yazmazdım.Ya hacettepe yada bilkente giderdim..

Durumun varsa yarı burslu bilkent kamu falan yaz.Veya bilindik başka bölümler.Çok daha mutlu olursun..

Not olarakta iş hayatında bankalardan uzak dur.Annem,amcam,kuzenlerim sülalenin yarısı bankacı.Çok çok rezil paralara çalışıyorlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İBF'de yazılmayacak iki bölümden biri bence ekonometri ve çalışma ekonomisi.Ben olsam yazmazdım.İBF'de her bölümde kendini geliştirmen lazım.Ekonometri'de bu oran çok daha fazla.Madem İBF okuyacaksın bilindik bölümler oku.Sırf Ankara'da kalmak için böyle bölümler okuma.Benim sırf Ankara'da kalmak için ekonometri sırf ankü'de okumak için çeko yazan arkadaşlarım var hepsi bin pişman..Ayrıca bende Gazi'de kamu okuyorum.2 kuzenimde gazi işletme mezunu.Az çok biliyorum durumları.Şimdiki aklım olsa yazmazdım.Ya hacettepe yada bilkente giderdim..

Durumun varsa yarı burslu bilkent kamu falan yaz.Veya bilindik başka bölümler.Çok daha mutlu olursun..

Not olarakta iş hayatında bankalardan uzak dur.Annem,amcam,kuzenlerim sülalenin yarısı bankacı.Çok çok rezil paralara çalışıyorlar..
    Acı gerçekler ortaya çıkıyor yavaştan, bankalar dışında başka hangi alanlarda çalışabilirim acaba, gerçi bu dedikleriniz bütün iibf için geçerli ama, ekonometride daha fazla bu durum sanırım. Ne yapmalıyım ben şimdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi şimdi bi yol olmaz mı diyorsun şimdi okuduktan sonra, kafam yine karıştı.
    hayır üni.ye girmesi en kolay kısmı. esas mevzu olan kısmı girdikten sonra baslıyor bitirmesi diyorum yanlıs anlama
    1881 - 193

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ibfde okulun sistemini ve hocalarin soru sekillerini en kisa surede cozmeye bak.duzenli calismaktan bile onemli bu iki husus.sinavlar haric 7 gun gittim bu sene okula alttan dersim yok Notlari actiginda hocanin kimligine burunebiliyorsan artik tamamsin demektir
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayır üni.ye girmesi en kolay kısmı. esas mevzu olan kısmı girdikten sonra baslıyor bitirmesi diyorum yanlıs anlama
    Tamamdır abi, şimdi anladım. Ama işte bi üstteki mesaja takıldım şimdide.
    Edit: iki üst.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibfde okulun sistemini ve hocalarin soru sekillerini en kisa surede cozmeye bak.duzenli calismaktan bile onemli bu iki husus.sinavlar haric 7 gun gittim bu sene okula alttan dersim yok Notlari actiginda hocanin kimligine burunebiliyorsan artik tamamsin demektir
    Okul mevzusunu anladım abi. O iş tamamdır ama yine dediğim gibi, iş iş iş...

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekonometride karar kildiysan bankalardan uzak dur derim.Verdigin emeklerin yazik olmasini geciyorum o kadar emekten sonra 2 yillik bankacilik ve sigortacilik bolumunu bitirmis biriyle ayni vezneyi paylasman koyar adama.Sen okula baslayinca aldigin dersler dogrultusunda kpss icin bir adim onde oldugun dallari gorursun zaten.Her bolumun biraz one ciktigi dallar var.Ben maliye okuyorum bize gumruk musavirligi, idari hakimlik gibi meslekleri oneriyorlar.diger bolumlerden farkli olarak gordugun dersler belirleyici unsur bu konuda
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gümrük müşaviri b karneyi aldıktan sonra a'ya gectiginde paranı gayet net kazanırsın meslek güzel. ama sıkıntıların büyük günde okadr beyanname inceleyeceksin bir yanlışında yada altındaki beyanname yazan elemanlarının bir yanlışında imzandan dolayı kacaklıktan tut aklına ne geliyorsa sana patlar ordada müsavirlik hayatında güzel bir engel gelir. tabi bunların yanında bilmen gereken tüm ticaret kanunları yasalar gtip no.ları sürekli degisen kanunlarıda bilmen gerekicek
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ekonometride karar kildiysan bankalardan uzak dur derim.Verdigin emeklerin yazik olmasini geciyorum o kadar emekten sonra 2 yillik bankacilik ve sigortacilik bolumunu bitirmis biriyle ayni vezneyi paylasman koyar adama.Sen okula baslayinca aldigin dersler dogrultusunda kpss icin bir adim onde oldugun dallari gorursun zaten.Her bolumun biraz one ciktigi dallar var.Ben maliye okuyorum bize gumruk musavirligi, idari hakimlik gibi meslekleri oneriyorlar.diger bolumlerden farkli olarak gordugun dersler belirleyici unsur bu konuda
    Çok sağolun, önerinizi kesinlikle dikkate alacagım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gümrük müşaviri b karneyi aldıktan sonra a'ya gectiginde paranı gayet net kazanırsın meslek güzel. ama sıkıntıların büyük günde okadr beyanname inceleyeceksin bir yanlışında yada altındaki beyanname yazan elemanlarının bir yanlışında imzandan dolayı kacaklıktan tut aklına ne geliyorsa sana patlar ordada müsavirlik hayatında güzel bir engel gelir. tabi bunların yanında bilmen gereken tüm ticaret kanunları yasalar gtip no.ları sürekli degisen kanunlarıda bilmen gerekicek
    Güzel bilgiler bunlar, artık kader kısmet mukadderat diyip gireceğiz olaya.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)