User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Doluzede araçlar hk

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    indirimden bahsederlerse satışlar tahminlerinden hızlı da olabilir
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

dj ugurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoktan satmışlardır onlar araçları

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tarz hasarlarda sizden feragatname yazisi alırlar ve gerekli indirim yapılarak aracınızı alırsınız, sizden habersiz dolu hasarli arabayi satmak söz konusu olmaz. Aracın detaylı resimleri olur ve size gösterilir, sizde tercih ederseniz alırsınız. En azindan kendi çaliştigim firmada böyle yapılıyor(Mercedes-Benz), Doğuş grubunda da farklı olduğunu düşünmüyorum...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satilacak değil, zaten 5-6 ay sirada araç bekleyen sahipli araçlardir onlar

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım benim yorum yapmam sağlıklı olacaktır. Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim. Zarar gören araçların içerisinde porsche grubu araç yok. Porscheler kapalı mekanda tutuluyor. Vw nin,seat'ın çoğunlukta olduğu bir otopark. Araçlar üzerindeki giydirmeden dolayı çok zarar görmediğini duymuştum. Almanyadan gelen özel ekipler göçük giderme işlemleri uygulamış. Ben kılın kılıyım ben kusur göremedim. Mail yazısı geldi ortalama %3 civarında destek uygulanacak diye. Her markanın veya distribütörün başına gelen - gelecek bişey. Gerekli indirimler uygulanıyor zaten. %3 le başlayıp daha fazlada olabiliyor bu indirim. Ben nefasetli araç olsun taş izi olsun 300-5001.000 tl ucuz olsun diye can atan binlerce insan tanıyorum. Zaten kimse almaya mecbur değil. Doludan çıkan araçlar için ibraname imzalanıyor. Kimse haberi olmadan öyle bir arabayı almaz. Alamaz. 15 sene önceydi onlar. Tüketici hakları mahkemesi var bilmemnesi var. Adamı öttürürler. Unutmadan söyleyim. Kesinlikle boya felan yok bu işlemlerde. Bazı arkadaşlar çok abartmış. Çok cahilce yorum yapmış.

Aynı fikirdeyim kuzenim aldığı sıfır km ibiza fr da ön tamponda tırnak kadar göçük oldu diye 350 tl indirim yaptılar üstelik hasarın olduğunu satış danışmanı söyledi söylemese o şekilde verilse anlaşılmazdı diye düşünüyorum

by_speedvw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben atölye çalışanıyım ( teknisyen ) bizim trimciler kaportacılar ne zaman almancı oldu anlamadım
    PD 130

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Otomotiv sektöründe dolu şoku yaşanıyor. Mevsim normallerinin dışında Marmara Bölgesi'ne Mayıs ve Haziran'da yağan dolu, otomotiv şirketlerini hazırlıksız yakaladı. Sağanak yağışla birlikte yağan dolu, otomotiv markalarının elindeki stokları vurdu. Kuvvetli dolu yüzünden araç parkları zarar gördü.

Ceviz büyüklüğündeki dolu, otomobillerin kaportasında göçüklere ve camların kırılmasına neden oldu. Doludan özellikle Anadolu yakasında faaliyet gösteren şirketler olumsuz etkilendi. 20 bin civarında araç doğa koşullarına yenik düştü.

Kaporta göçtü

Zarardan sonra hemen harekete geçen şirketler, yurtdışından özel ekipler getirerek, araçlarda meydana gelen göçükleri tamir etmeye başladı. Markalar vakum sistemiyle kaportadaki görülen sorunları tamamen ortadan kaldırırken, 'dolu'zede araçlarda özel indirim uygulamasına gitti. Müşterilere dolu nedeniyle otomobillerde yaşanan sorunu anlatan otomotiv şirketleri, yüzde 5-15 arasında indirim uyguladıklarını bildirdi.

İndirimli araca hücum
    Markaların yaptığı bu kampanya tüketicilerden büyük ilgi gördü. Kısa sürede eldeki stokların önemli kısmı tükendi. Yetkililer doludan zarar gören araçların vakum sistemiyle tamamen tamir edildiğini belirterek, "Otomobillerde ufak tefek göçükler vakumla tamir edildi. Boya bozulmadan sorun hallediliyor ve eskisinden hiçbir farkı kalmıyor. Hiç kimse daha önce doludan zarar gördüğünü anlamıyor. Araçlarla ilgili bilgiyi müşterilerimize aktarıyoruz ve özel indirim uyguladığımızı bildiriyoruz. Tüketicilerin büyük çoğunluğu kabul ediyor. Büyük ilgi görüyoruz" açıklamasını yaptı.
    Şirketler don hasarı için milyonlarca euro para harcadı. Yüzde 15'e varan indirime giden otomotivciler sattıkları araçları maliyetine vermiş oldu.

Hangi markalar etkilendi?

Genel merkezi Şekerpınar'da bulunan Doğuş Otomotiv'in 9 bin civarında aracı doludan zarara uğradı. Şirket, Almanya merkezden yardım alarak, dolunun hasarlarını atlattı. Şirket yüzde 15'e varan indirimler yaptı. Nissan Otomotiv'in 3 bin 700 civarında aracında hasar oluştu. Marka Brezilya'dan yardım aldı ve sorunu halletti. Nissan vatandaşlara yüzde 5 oranında indirim uyguladı. Şekerpınar tesisinde Civic üreten Honda Türkiye, yağıştan etkilenen markalar arasındaydı. 3 bin 500 civarında otomobil hasar gördü. Hyundai Assan, Anadolu Isuzu da yoğun don yağışının kurbanı oldu. Ancak hasarlı araç sayısı sınırlı kaldı.

Avrupa devine kötü sürpriz

Volkswagen de geçen yıl doludan olumsuz etkilenmişti. Alman otomotiv devinin Wolfsburg fabrikasının araç parkında bulunan 28 bin araç dolu yağışının altında kalmıştı. Volkswagen sözcüsü, hasarın boyutlarını tam olarak hesaplayamadıklarını, yüzde 100 denetimden geçmeyen hiçbir otomobili teslim etmeyeceklerini binlerce müşterilerinin geç teslimattan etkileneceğini açıklamıştı.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    buarada 2-3 sene oncede iki kere boyanmış araçların oldugnu söylüyordu hatta bana geliyolar kontorl vs. diye(polo jettadan tuttu q7ye kadar falan demişti) söyleyip duruyodu maslakdaki boya/kaporta Aziz Usta hatta Tarığın kırmızı polusu vardı ozaman ona bakarken soylemişti.

Alıntı by_speedvw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben atölye çalışanıyım ( teknisyen ) bizim trimciler kaportacılar ne zaman almancı oldu anlamadım
    yok artık, biraz daha açsan
    1881 - 193

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Otomotivcilere dolu şoku! - Milliyet Haber

Doğuş için 9 bin adetten bahsediliyor. Ancak rakamlar bana uçuk geldi. Ayrıca yapılan onarımdan sonra anlamak çok zor. Bu ara sıfır arabalardan uzak durmak gerek.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomotivcilere dolu şoku! - Milliyet Haber

Doğuş için 9 bin adetten bahsediliyor. Ancak rakamlar bana uçuk geldi. Ayrıca yapılan onarımdan sonra anlamak çok zor. Bu ara sıfır arabalardan uzak durmak gerek.
    Bu araçlar 1-2 sene sonra ikinci el olarak satılacak.

Bayi ismi vermeyim ama istanbul'da nissan bayi yeni micra'larında 2-3 bin tl indirimle veriyor.Hasarı göstericeklermiş onarmadan vermeyi pilanlıyorlarmış.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)