cok gecmıs olsun
bende artık yola çıkmaya korkar oldum bide artık yalanda atmaya başladılar 30 la gittiüin halde ben seni hızlı gidiosun die çevirdim dienler var
bide amirleri yanındayısa hiç çekilmiolar bi havalar bi şekiller 10 tane adam öldürmüş cinayet zanlısını yakalamışlar sanki
Team PAŞAOĞLU
atamalar olmuştu ondan dolayı çok önem veriyolar bu aralar tanıdık bulman çok önemli
muayene de kışa kalmayın zincir falan diyolar yangın tüpü istiyo adamlar satarken üstüne plakanı yazıyolar başkası kullanmasın diye![]()
Geçmiş olsun Mehmet abi, bu zaman kadar iyi sıkıntı çekmeden gezdin...
geçmiş olsun
dün bende bağlattım polisle atıştım biraz polis bağladı arabayı arabt egzost yazmiş arabamda abart egzost yok bide filim cam yazmış filimleri görseniz en açık renk polis tutuldu ve olmayan bişeyi ceza olarak yazdı... sinirimden uyuyamadım...
geçmiş olsun
geçen sene benim ve arkadaşımın da arabası bağlanmıştı ve arabaları bir muameleci araba başı 300ytl ye muayeneden geçirmişti.bizden sadece egzoz pulu istemişti.muayene istasyonunda buluşup (beylikdüzü) sıra falan dinlemeden direk bizim arabaları istasyon görevlisine uzaktan gösterip ve halletmişti
muayne istasyonu sizin orda TUV'e gectimi. Bizde gecildi ben artık muayne yaptırmam sigortamı alır gezerim
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
Geçmiş olsun,
Öncelikle aracın bağlandığı otoparkın işlemlerini yürüten karakola ( mesela suadiye otopark için selamiçeşme karakolu ) gideceksin. Karakoldan sana aracını geçici süre trafikte kullanman için bir kağıt verecekler. Bu kağıda yazdırılacak gün sayısını biraz mırın kırın ederek 3-4 güne uzatabilirsin. Süre önemli çünki bu süre içerisinde muayene ve "bağlandı" ihbarını kaldırman gerekli.
Neyse bu kağıtla beraber otoparka gidip arabanı çıkartıyorsun, ilk iş muayeneye gitmek.
Muayeneye gitmeden önce araçta spor son susturucu varsa mutlaka sök, istediğin kadar tanıdık ya da muameleci olsun spor son susturucu muayeneden geçmiyor. Spor son susturucu ve göze batan extrem başka birşey varsa ( jant, far,stop vs tarzı işlemler problem yaratmıyor ) onuda söküp muayeneye gidiyorsun. Eğer aracında film varsa muameleciye gitmende fayda var. Muameleciler filmli araçları muayeneden geçirebiliyorlar, alacakları ücret extradan 100 YTL civarı. Ancak şöyle bir sorun var, her muayene istasyonu filmi görmemezlikten gelmiyor. Mesela göztepedeki kesinlikle geçirmem derken tuzladaki geçirebiliyor.
Bu aşamadan sonra yetkili bir yerden egsos testine giriyorsun, egsos pulunu da alıp gerekli belgelerin arasına ekliyorsun.
Muayeneni yaptırdıktan sonra ilk gittiğin karakola gidiyorsun, ilgili belgeleri veriyorsun. Karakoldaki polis aracını görmek istiyor, muameleden sonra problem çıktı servise yolladım, babam rahatsızlandı kardeşim arabayla babamı hastahaneye götürdü gibi bir bahaneyle bu görme işleminden yırtabilirsin. Polis anlayışlıysa sorun çıkarmadan evraklarını alıyor ve aracının bağlandısını çözüyor.
benimde aracım bağlandı yaklaşık 20 gün önce. egzostan bağladılar. yaklaşık bin ytl kadar zarar ettim. muayene istasyonunda aracı kişileri yakalarsan sorun olmaz. benim arabam muayene istasyonuna gitmeden geçti muayneden.(tuzla) şimdiden geçmiş olsun.
Mehmet Selam
Öncelikle geçmiş olsun yapman gereken işlemler şunlar.
Emniyetten verilen geçici izin belgesi ile aracı bağlı olduğu otoparktan alıyosun (aracı hemen al bırakma otopark bu dikkat etmiyolar pek maalesef)
Aldığın tarihten itibaren 1 hafta müddet veriyolar.
Aracı tespite sokman gerekiyo Tespit ve muayene farklı şeyler![]()
Aracı bağladıkları kağıdın üzerinde yazan madde ne? Tam olarak neyden bağladılar?
1 hafta'dan sonra aracın düşümünü yaptırmassan aracın trafikten men ediliyo.He şöyle olur bir sonraki yakalanmana kadar kimse sana gel kardeşim demiyo 2.kez yakalanırsan bir kez daha bağlıyolar aracın trafikten men edildiği için.
Beni bağladıklarında sadece egsozdan bağlanmıştım.Orjinal egsoz sistemini komple takıp tespite gittim bi problem kalmadı.Yani diyeceğim şu arabayı komple orjinale çevirmene gerek yok seni bağladıkları madde veya maddelerdeki gereksinimleri yerine getirmen yeterli olacak ama yinede tespite giderken cam filmlerini söktür
Kolay gelsin tekrar geçmiş olsun
Koray
ben arabayı ılk baglattıgımda muayene ıstasyonundakı adama 50 lıra verdım hıcbırsey sökmeden muayeneden gecirdim.. trafikden meni kaldırtmak için subeye gittim aracı sordular sizin yüzünüzden aldılar altımdan arabayı dedim yayayım dedim bişey demediler kaldırdılar trafikden meni...
bugünlerde bir tuhaflık var zaten.dün sabah 08.00'de bursa organize sanayi girişini bağlamışlardı.İşe giden herkesi çeviriyorlardı.Benide durdurup evrakları istediler.Altımda şirket arabası olduğu ve bağlasalarda umrumda olmadığı için polise biraz diklendimne bu dedim akşam bitti artık sabahtamı milleti rahat bırakmıyorsuz diye.o da sanamı sorcaz ne zaman uygulama yapacağımızı dedi.bende al evrakları yap işini o zaman dedim. öylesine bir takıştık yani
![]()
ben arabayı ılk baglattıgımda muayene ıstasyonundakı adama 50 lıra verdım hıcbırsey sökmeden muayeneden gecirdim.. trafikden meni kaldırtmak için subeye gittim aracı sordular sizin yüzünüzden aldılar altımdan arabayı dedim yayayım dedim bişey demediler kaldırdılar trafikden meni...
gecmıs olsun dun gece gordum snı velıefendıde benzıncıcdeydım bastın gıttın sonra oldu demekkı aynı otoparka bende cekıldım nısan ayında bakırkoy ılce emnıyet mudurlugune gıdıceksın trafık subesınde cozdurucen aracı ordan otoparka gıdıp aracını cıkartıcan sonrası muayne ben 2. yakalanmamdı trafıkten menken temız kagıdı ve muayne harcını yatırdııma daır dekont ıstmeıslerdı hepsını yaptım ama hala gıtmedım muayneye kasınıorum gene![]()
muayene istasyonundan geçmenin yolu herkesin dediği gibi biraz para ve tanıdıktan geçiyor.. benim VTI bağlandığında (cam filmi ve egzoz) senin aracının bulunduğu şuandaki otoparka çekmişlerdi. demirciler sitesindeki bölge trafiğe yönlendircekler ve arkadaşların dediği gibi kağıt falan veriyorlar 1 haftalık.. bende kendi muamelecim ile konuştum ettim muayene istasyonuna gittim arabayı kenara çektim ordaki görevliye muamelecim uzaktan aracımı gösterdi ve aracımı aldım, yaklaşık olarak ise 250ytl kadar param gitti. sonra kağıdı geri götürdüm men olayını kaldırdırlar bana hiç arabamı sormadılar hani görelim ne yaptın falan diye...
"Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."
benim de aracı bağladıklarında tuzladan çekiciye koyup pendiğe götürmüşlerdi otoparka.
180 ytl sadece çekici parası vermiştim. nalet olsn
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)