bu olay işleri daha da zorlaştıracak :(
Polisle astsubayın 'ralli' kavgası! 1 kişi vuruldu - Milliyet.com.tr
bu olay işleri daha da zorlaştıracak :(
hayatımızın %90 ı zaten illegal, hatta bu sitenin kuruluş amacı bile illegal olmak... ben bu modifiye etiğine falan inanmıyorum, bence amaç herşeyin serbest bırakılması üzerine olmalı, polisin ceza yazma yetkisi elinden alınsın, soba borusu takan da, kuş çevirenlerde rahat etsin.. gidilen yol yanlış, eminim bunu destekleyecek çok kişi çıkacak aramızdan...
Adamın lambaları yanmıyor. 17 Borbet takmış Şahin'e ışıkta zıplaya zıplaya durdu yanımda egzozunu patlatıyor bişeyler yapıyor ;( düşündüm inip döwsem sadece yorulucam değmez dedim döndüm sağa ;( bu adam modifiye meraklısıysa bunun Bi etiği varsa kafama sıkarım. Polisler yazdığı cezalar az lamba almayıp Borbet takanlara
Modifiye etiği diye uğraşıyoruz, uğraşıyorsunuz. Bunu yasal yapalım şöyle olsun böyle olsun diyoruz. Lakin bu ülkede zihniyet bu. Ralli ne alaka ya bu nasıl bir bakış açısı, nasıl bir haber, nasıl bir gazeteceilik?
mantıklı hayırlı olur inşallah
Valla böyle düşünmüyorum açıkçası ... Benim gözümde bunlar legal olmaması gereken şeyler zaten ... Modifiye etmek demek suç işlemek değildir. Ama bizim ülkede zihniyetten kaynaklı bu şekilde ... Yapan yapar yapmayan yapmaz ama düzgün yapan da diğerleri yüzünden yanmamalı.
Arabaya bişi yaktın die bi ton ceza yazılması bence çok saçma birşey ... Abuk subuk gidiyorsam istediğini yazsın polis alsın beni içeri atsın, ama benim arabamda jant var yay var diye, kanat taktım diye bana ceza yazmasın ... O kanadın o parçanın kimseye bir zararı yok çünki ...
hocam ben ironi yaptım, genel zihniyet bu şekilde çünkü... yaklaşık 1 senedir mseratiyi haftada 1 ayda 1 ancak çıkartıyorum, egsozu gürültülü başka da bir şeyi yok, şehir içinde hayatta gazlamam, hız limitlerine de uyarım gazlamya piste giderim; ama ilk çevirmede bağlanacak araba adım gibi biliyorum... kaç yaşına geldim kaçak gibi yan yollardan gitmeyi kendime yakıştıramıyorum, polislerle polemiğe girmek sinirimi bozuyor.. ama bunun asıl sebebi olan genel algıyı düzeltmemiz, bu işi bilinçli yapanlarla birlik olmak kendimizi anlatmaya çalışmak değil, bu araba çeviren, soba borusuyla gezen, müziği disco gibi gezen, mor ışık takan, ışıktan ışığa yol gördü mü kendini drag pistinde sanan kişilerle mücadele etmekle olur...
uzun zamandır SUV larla geziyorum, 1 kişi bile dönüp bakmadı çevirmede, neden? arabalar da film de var, orj renkli cam da var film gibi duran, büyük jant da var belki durdursa evrak eksiği de çıkar ama dönüp bakmıyorlar, kafalarına yazmışlar arabaları, yere yakın birz homurdayan araba gördüler mi çek kenara, illa ki iteleyecek bir şey de buluyorlar, daha durun stepneden de yazmaya başlayacaklar...
ters düşünelim, offrodcu arkadaşlar, SUV larla şehir içinde offroad yapmaya çalışsalar mesela, çim alanlara tırmansalar? refüjlere araba çıkartıp parketseler, itfaiye musluklarını kırsalar ne olur? bu sefer de ne kadar X5 Q7 varsa çevirmeye başlarlar suçu olsun ya da olmasın...
ben çabanızı anlıyorum, TUV onaylı parçalar takılsın, onay müessesi olsun, işletebilelim, çevrilince polisler baksın tamam desin bunlar güzel şeyler ben de yıllardır savunurum bir sürü de yazı yazdım, peki siz asıl bu algıyı yaratan grupla ilgili ne yapmayı planlıyorsunuz?
Not: amacım sizi baltalamak değil sakın üzerinize alınmayın ama parça da işletsek, TUV onayı da getirtsek proje de çizdirsek, sokak ortasında araba çevirenleri düzeltmeden hiç bir sonuç alamayız...
Sapla samani ayirt etmek bizim degil, emniyetin sorumlulugu. Butun dunyada geceleri illegal yarisan sifir cizen adamlar var, o kadar atarliysa trafik ekipleri, suc isleyenleri yakalayacaklar. Dunyanin her yerinde butun modifiyeye gonul vermis insanlar adamakilli mi gidiyor? Hic yarismiyor, gazlamiyor mu? Benim aracim egzoz ucundan baglanmasin diye janti problem olmasin diye ben niye bir ulkenin milyonlarca insanini duzeltmeliyim ki?
Bu suna benziyor sizin mantik, genelde soygunlar sapka takilirken yapilir, kamera yukaridan cekmesin diye. Polis sokakta butun sapka takanlari sen suclusun diye toplayip iceri atiyor. Ben sokakta sapka ile gezebilmek icin butun soygunlari durdurmaliyim?
Genelde terorist gruplarin mensuplari sakal birakir. Ben sakalliyim. Beni sen teroristsin diyerek iceri atiyorlar. Ben sakalimi kesmemek icin butun teroru bitirmeliyim?
Hirsizlar siyah kiyafet ve eldiven giyer. Ben siyah kiyafet ve eldiven giyince polis beni iceri atar. Ben siyah kiyafet ve eldiven giymek icin butun hirsizlari bertaraf etmeliyim.
Yolda illegal isler yapan insanlar genelde araclarini modifiye eder. Ben aracimi modifiye ederim, polis beni yakalar arabami baglar. Ben modifiyeli arac kullanmak icin butun yolda illegal isler yapanlari halletmeliyim.
Bizim sorunumuz degil insanlarin nasil davrandigi, dedigim gibi madem turk polisi soyle turk polisi boyle, yakalasin sucustu. Olay onceden de dedigim gibi, para sadece. Yarin senin sacin joleli o yuzden uyusturucu satiyorsundur gel soyle de diyebilirler. Su secim mevzusu bitti, tatilciler geldi, dun 5 tane ekip otosunun ortasinda kaldim bunlara gore illegal bir aracla,hic kimsenin umurunda degildim. Para lazim oldukca yazacaklar. Bu boyle.
takılan parçaların onaylatılmasının yanında denetlenmesinde de belli bir standart getirilse çok iyi olur. misal egzoz için desibel metre kullanılabilir, litre bazında bir standart belirlersin, max. devirde ölçülecek şekilde 2000cc ye kadar 80dB 3000cc ye kadar 90dB onun üstü için 100dB gibi. cam filmi için lüks metre kullanırsın; verirsin dışarıdan ışığı, atıyorum 20 lüks cihaz ölçtü 10 lüks dersin %50 geçirdi sıkıntı yok, çevirirsin bitanesi ölçersin 5 lüks hee %75 geçirmedi bağla arabayı. amortisör içinde min-maks şasi yüksekliği standardı belirlersin, atıyorum 30-40 cm arası. sadece arabalar için değil kamyonlarda dahil. çevirsin kamyonu ölçersin yüksekliğini, standardın üstündeyse şasiye ek taktırsın olur biter, takmıyosa bağlarsın kamyonu. volvonun bir videosu vardı, tırlarına şaseyi otomobil şaseleriyle aynı seviyeye getiren bir parça takıyolardı, böylece otomobiller tırın altına girmiyordu kaza anında.
Şu an o kadar çok istedim ki modifiyenin yasak olmaya devam etmesini ve cezaların ağırlaştırılmasını..
8-10 şahin, bir miktar eski kasa BMW Sahrayıcedid'de sokağı kapayıp hasta, yaşlı, uyuyan vardır düşünmeden dakikalarca ortalığı inletti egsoslarıyla, "godfather" kornalarıyla, bol tizli süper ötesi müzik sistemleriyle.. Akabinde bizim sokaktan ayrılıp İstanbul'un diğer sokaklarındaki insanları rahatsız etmek üzere devam ettiler..Ne o? Asker uğurlama..
Bu tipler asla ayıklanmayacak.. Akıllanmayacak.. Bu tipler olduğu sürece de kurunun yanında yaş da maalesef yanmaya devam edecek..
yasal olsa her hangi bi sokak ortasında veya caddede önümüzde olacak olan şeylerden birtanesi
İstanbul park gençler abartmayın artık ... - YouTube
Allah bunlara beyin vermişte, bunlar o beynin orda olduğunu unutmuş :)
Aslında amaç en kötü şu laftanda vazgeçirmek ... Pist varda bizmi yarışmadık ... Benim üzüldüğüm nokta modifiye ile AMELİLİĞİ, APAÇİLİĞİ aynı kefeye koymaları ...
Arkadaş ben arabamın gazına basmaya kıyamıorm şu insanların yaptığına bak ... Polis gene yazsın cezasını bağlasın ama böle abuk subuk şeyler yapanı bağlasın namusu ile doğru dürüst gezeni ellemesin ...