User Tag List

Sayfa 6/10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
179 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Modifiye Etiği Toplantısı (Önemlidir) "Modifiye yap, Güvenli ve Onaylı Olsun"

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüv olayını daha önce söyledim pek kaale alan olmadı. Almanya yada Zimbabve Tüv onay vermiş Türkiye de bir önemi yok. Tse ya denklik falan gibi birşey verecek yada kendisi onay sürecinden geçirecek. 'Taktığım ürün onaylı yea nasıl ceza yazabilirler ki' lafı boş..

Umarım yanılırım ama bence bu iş resmileşirse 'modifiye yapmayı' otobanda/caddede yarışmak olarak algılayanlar yüzünden olacak tek şey daha çok göze batmamız ve farklı maddelerden daha çok ceza yememiz olacak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayın çok iyi farkındayım amma velakin kendi muayene sistemini bile geliştiremeyip Alman TÜV'ün yerel şubesini özelleştirme ile teknik kontrol mercisi seçmiş bir devletin bu kuruma güveni mademe bu kadar tam ise bu tarz uluslar arası parçalardada aynısınmı yapması lazım. Şimdi sorun şurada. Bilstein'den X marka Y model araç için coilover ithal edilecek. Şimdi bundan 1 tane verdik TSE'ye. Neyini test edecek Allah aşkına. Basıcak üstüne press ile bilmem kaç ton. Patlayıp patlamadığına mı bakıcak. Saçma sapan bir uygulamalar yapıp onay verip geçicek. TÜV bu işi daha profesyonel yapmış. Coilover 8 cm'ye kadar basabiliyor ancak sadece 5 cm'ye kadar TÜV onaylıdır diyor. Neden. Takılmış araca bakmışlar etmişler. Salıncağın yere olan açısı çok bozulmuş rotil kasıntılı halde duruyor diye 5 cm'ye kadar TÜV onayı vermişler.
    Dediklerinde sonuna kadar haklısın. TÜV'Den daha iyi olabileceklerini zaten sanmıyorum. Ki TSE ile sürtüşmüş biri olarak ne kadar savruk olduklarını da biliyorum.

Ama işte sonunda geldiğimiz yer "Burası Türkiye" klişesinden öteye geçemiyor.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya ben orjinalinden spor model olan GTI / OPC / RC / Typer-R gibi araçları stok olmalarına rağmen fabrikasyon farklarından bağlamasınlar onada razıyım. Bu kanat beu. Bu kocaman jant ne. Egzozun ucu niye krom çift çıkış demesin varsın geri kalan modifiyelerden bağlasın.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Setre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet çok haklısınız. Ama bu konuda ciddi araştırmalar yaptık aslında bunun TÜV, TSE gibi kurumların tamamı ile ilgisi var. Tek tarafı değil yani. Benim amacım özellikle avrupada, amerikada STREET LEGAL olarak geçen parçaların yolda kullanılmasının yasal hale getirilmesi.

Bu işi çözdükten sonra'da Allah izin verirse diğer yarış olayına girmeyi deneyeceğim. Bu toplantılar sayesinde TOSFED olsun, firmalar olsun bir çok büyük abimizi tanıma fırsatım oluyor.

Sokak yarışlarını minimum'a indirmek için bu işe özellikle TOSFED vs. nin el atması gerekiyor. Bu projede ile birlikte diğer aklımdaki projeyide yürüteceğim. Olursa ciddi anlamda ülkemiz gelişicek özellikle Sokak Yarışları ve modifiye işinde.

16 Ağustos'taki ikinci toplantı bu sebepten çok önemli. Ne kadar çok firma gelirse o kadar çok fikir atılır ortaya ve orta nokta bulunduktan sonra güzel şeyler olur.

Sağolsunlar TeamArt bu konuda bana çok destek verdi ve firma bulma konusunda çok yardımcı oluyorlar. Bu yolda ilerleyerek iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum arkadaşlar.

Dernek kurulduktan sonra Almanya'daki derneklede temasa geçmeyi planlıyoruz neyi nasıl yapmışlar, nasıl onay almışlar vs. gibi konularda eminim bizede yardım ediceklerdir.

Ne olursa olsun ne kadar kavga etsekte Modifiye dünyası koskoca bir aile. Eminim onlarda bizi kırmayacaktır.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

http://instagram.com/emresetre

1998corsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar;

Insallah emekleriniz bosa gitmez ve ilerleme kaydedersiniz.
    Bir oneri olarak autodrom un sahibi Ethem Genim lede irtibata gecebilirsiniz kendisi devlet ve polislerle icli disli oldugu icin buyuk bir faydasi olucagini dusunuyorum.
    Clio Rs 182 N/A - 98 Corsa Gsi N/A - Turbo Şahin 88 - 98 Corsa Gsi N/A - 94 Corsa Gsi N/A - 96 Corsa B swap c20xe

Ecupro Bodrum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1998corsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar;

Insallah emekleriniz bosa gitmez ve ilerleme kaydedersiniz.
    Bir oneri olarak autodrom un sahibi Ethem Genim lede irtibata gecebilirsiniz kendisi devlet ve polislerle icli disli oldugu icin buyuk bir faydasi olucagini dusunuyorum.
    Aynen Ethem Genim ile de konuşuldu aslında baya geniş bir kitleye ulaştık kısa sürede. 16 sına kadar iyice yayılacak ve toplantıdan sonra güzel şeyler olacak inşallah.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

cagataayk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başarılar inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

ahmet_xy
    Misafir
    gençler ivedikte toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğünün modifiye araçların trafikten men edilmesine ilişkin düzenlemesini protesto etmişler.

Modifiyeli protesto

ersandeniz
    Misafir
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gençler ivedikte toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğünün modifiye araçların trafikten men edilmesine ilişkin düzenlemesini protesto etmişler.

Modifiyeli protesto
    acaba gecenin 1inde bizim evin önünde sıfır çizmeye çalışıp, beceremeyip, beynimize tecavüz edenler bunlardan birimidir?
    bunlar men edildiyse, helal olsun o men eden polise..

jdm039 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok merak ediyorum bu çok önemli olaya ,ekmeğini caddelerdeki modifiyecilerden kazanan kaç dükkan destek verecek?imzasını (swap ,chip,body kit,jant lastik,coil ,air vs.. tune shop..)modifiyecilerin araçlarına atıp ben yaptım diyenleri görmek isteriz

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 dakika önce yine bir kuşçu kardeşim sitenin önünde döndürdü Allah döndürdü... lastik kokuları buram buram bize kadar ulaştı... bir ara videosunu çekip koyacağım akşamları... sıkıntı olmaz umarım...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok güzel bir iş yapıyorsunuz, maddi olarak elden bir şey gelmese de manevi olarak destekliyorum sonuna kadar.
    Ama bir yandan da düşündürüyor bu durum. Böyle bir yasal düzenleme geldi diyelim, örnek veriyorum bizim zar zor bulduğumuz yada ulaşabildiğimiz marka coiloverların fiyatları iki katına çıkacak, bir işletme ücreti yarı coilover parası olacak. Yada emek verip aracına aftermarket parça ekleyenler aracına haklı olarak daha fazla para isteyecekler satış durumunda. Bu sefer hiç ulaşamayacağız yasal durumda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jdm039 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok merak ediyorum bu çok önemli olaya ,ekmeğini caddelerdeki modifiyecilerden kazanan kaç dükkan destek verecek?imzasını (swap ,chip,body kit,jant lastik,coil ,air vs.. tune shop..)modifiyecilerin araçlarına atıp ben yaptım diyenleri görmek isteriz
    Özellikle büyük firmalar şu anda destek vermekte ... Bu oluşumu tamamlayıp belirli bir noktaya getirirsek destek vermeyen "merdiven altı" firmalar iş yapamaz duruma gelecektir diye düşünüyorum... Şahsen ben kafam rahat gezmeyi tercih ederim 2 kuruş için
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burda dahil uok yok arkadaş ben kafamın dikine giderim, sen ne kadar uğraşırsan uğraş ben öyle giderim böyle yaparım diyenler var iken umarım istenen düşünülen yere gelebilirsiniz. Sadece ben değil, çoğul olarak düşünüp birşeyler yapma çabası ile bir yerlere gelinebilir. Yol uzun görünüyor.. Allah sabır versin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler ... Ben fitili ateşledim, yanmaya devam ediyor inşallah sönmeden çözeceğiz bu işi.
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TOPLANTI BİLGİLERİ

A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar imza kampanyamız'da devam etmekte ;

https://www.change.org/petitions/mod...istte-sportmen
    A.Senna

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toplantiya katilmak isterim. ***** ucakla baska ilden gelecegiz. Bilgileri atarmisiniz
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)