Tam olarak 2 tarafında suçu aslında, kanunda modifiye yasaktır die bir ibare bulunmuyor... Adam gibi alınmış parçaları ruhsata işlemiyorlar aslında işlemeleri lazım ..
Yani iki taraftada hata var. .. Tehlikeli araç kullanmanın suçlusu takılan parçalar değil o şekilde araç kullanan "ŞAHIS" tır
Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
A.Senna
http://instagram.com/emresetre
Merceksiz xenon tehlikeli değilmi yani veya kesilmiş helezonlar veya soğuk preslenmiş yaylar , kış gününde takılan performans lastikleri. Ayrıca aracına 2-3 bir şey ekleyen , yaptığı modifiyeyi hissetmek içi gaza basıyor , yanlıyor %80 böyle hepsi değil bu yüzden modifikasyonu uğraşım araç tehlikeli araç ibaresi milletin kafasına kazın uzun yıllar boyunca silinmez.
Ayrıca bu iş yalnızca devlettin izin vermesiyle bitmiyor modifikasyon yapan kişilerin bilinçlenmesi lazım bunun için seminerler verilebilir.
Ucuz modifikasyonun değil güvenli modifikasyonun millete aşılanması lazım.
Millete nerede yarışacaklarını göstermek lazım caddelerde roll yapmakla olmaz.
maalesefki aynı kefedeyiz,
BİTMEYEN EL FRENLERR- YouTube
ön çekiş araba yanlamazmış![]()
- YouTube
Bir şekilde önüne geçmeyi deniyoruz tabi ama bizde zihniyet bu oldukça zor tabi =) piste git desek pistlerde ucuz değil e millet sokakta gazlıo ne yazıkki
Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
A.Senna
uzun yolda mercekli zenonlar çok çok gözümü alıyo, birde 2 yıldır kesik yay kullanan ve 20.000km yapan biriyim, fabrikasyon arabayla girmeye korkutuğum viraja kesik yayla girebiliyorum, savunmuyorum ama neden tehlikeli kesik yay açıklarmısın ? Kurunun yanında yaş da yanıyor bu kadar basit, elin barzosu yanlıyor vs diye bana neden aracım alçak diye ceza kesiliyor ? tamam egzos dan kes rahatsız ediyorsa belli bi desibeli geçiyorsa, sis mi açık yaz göz alıyor diye, ama ben marka coil de alsam jant takıp aracımı alçaltsam modifiyeli diye yine ceza yicem, gidip de bana marka coilmi kesik yay mı diye sormıyacak, polis var polis var, birazda insaf a kalmış birşey diye düşünüyorum ben.
AKKAYA OTOMOTİV KAPORTA&BOYA SERVİSİ
İstanbul / Kartal
Herkes araba alçalttım jant taktım diye neden bana ceza yazılcak diyoda kim yemiş janttan ötürü ceza ben hiç duymadım. Ceza kesilen şahıs kesin bi kaşıntısı vardırda yemiştir bu bi gerçek nasıl bukadar emin konusuyon derseniz , aracım dip basık 16 jantla 1.6 ies cam filmi , filtre , düz boru , egzos var (ss magnum) gitmedigim yer kalmadı ceza yemedim nedenmi çünkü hiç bi mahalle arasında bi kişiyi bile rahatsız etmedim yada kesin ceza kesilceği belli çevirme olan yollara girmedim. Bide bunların ruhsata işlendiğini düşünün heleki egzosun, mahalle olsun ara yollar olsun heryerde redline yapıcak bir yığın insan var (parasını verdim kullanırım mantığı). O yüzden hiç biri ruhsata onaylansın istemiyom.
Toplantı notlarını yarın akşam en geç pazartesi günü paylaşmış olacağım arkadaşlar.
Yarın sabah toplantı. İnşallah önemli gelişmeler olur.
A.Senna
Şuan dernek kuruldumu, kurulma aşamasındamı?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
A.Senna
Ben isterim. Üye olmak hatta yönetimde olabilmek.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Kesik - sıcak - soğuk - ılık - kaynar press yaylarla ilgili bir çok konu yazıldı çizildi. Sonuçları , zararları kısmına bakabilirsiniz.
Basık araçlara ceza kesilmesi mantığı için çok basit bir örnek vereyim.
Dümdüz yolda bir akşam üzeri sakin sabit hızla gidiyorsunuz. Yolda sağa sola kaçılamayacak şekilde bir çukur var ise önünüzde giden dip basık arkadaş jantını , lipini , lastiğini düşünerek frene asılıyor. Herkesin 50 ile geçebildiği yerde 20 ye 10 a düşürmesi gerekiyor hızını. Arkadaki sürücü böyle bir hareket beklemediği için öndeki uygunsuz basık arkadaş yüzünden arkadan çarpıp bir de kabahatli olan durumuna düşebiliyorYada onun da arkasındaki ona çarpıyor. Yine kimin suçu , basık aracın.
Şimdi diyeceksiniz kaç kere böyle kaza gördün ?
-3,4 kez gördüm. Ancak olay kaza olup olmaması değil , aracı yol koşullarından uzaklaştırmanız trafiği aksatıyor. Durum bu.
Diyebilirsiniz ki devlet devlet olup yolları düzgün yaptırsın , belediyeler çalışsın her yer ralli pisti olmasın ; biz rahatça dolaşırız ?
- Herkes ister bunu tabii ki. Fakat yollarda çukurlar vs var diye suç belediyenin olmuyor , uygunsuz değişikliği yapan olarak zaten suçlusunuz.
Ben ister miyim şöyle güzel jantlı , güzel setuplı basık bir 200sx s14 ?
-Haftasonu arada bir binip keyif almak için çok istediğim araçlardan biri. Ancak altını çiziyorum günlük binilen , her sokağa yola girilen araca bu uygulamaları yapmak çok daha fazla rahatsızlık veriyor çevreye.
İşin özeti para var da 2. arabayı biz mi yapmıyoruza geliyor , parası olan turbo s2000 yapıp günlük başka araca biniyor rahat tabi deniyor. İyi de güzel kardeşim bu işin özeti zaten budur. Egzozlu , basık vs araç günlük binilen araç olmamalı zaten. Amaç daha 20 yaşında iken iş yapayım , üretken olayım , ilerde param olunca usturubuyla yapayım olmalı.
*Tenis kulubune gidip de benim raketim yok raketler çok para ama çomak yaptık bi tane onunla vurayım denir mi ? Deniyor işte türkiyede.
-Fırat
Emre 20.000 km de kesik yay ile kullanıp başınıza hiç bir şeyin gelmeyeceğini burdan çıkaramayız.
Senin arabanın orj. yayları kesilmemiş hali yumuşak ve sen kestirerek kısaltıyorsun hala yumuşak kalıyor savrulmalara veya çeşitli lastik yarılmasına yol açar[forumda resmi vardı bulursam atarım].
Satın aldığın bir yay orj. yaylarına göre daha sert olduğu için yol tutuşu iyileşir .
Ayrıca dediklerimi hepten yanlış anlamışsın ben diyorum ki basık, helezon kesik araç kullananları çoğu hatalı sürüyor bu nedenle polislerin hafızasına kazındı nerde buna benzer araç görseler yapıştırıyorlar cezayı .
Beni yanlış anlamayın ben savunmuyorum ama kendi aracimda kesik yayin bi zarari olmadi diyorum, yaylarim boşta değil. Herşey yasal olsun diyorsaniz o zaman takip mesafeni koru öndeki araca vurma fren yapincadedikleriniz yanlış demiyorum ben kurallara uyuyorum da demiyorum ama apaçi gibi yanlayanlar, modifiyeli araciyla trafikte hata yapanlara saldırmaya çalışanlar yuzunden de bu durumdayiz. Kim istemez marka ve onaylı parçalar kullanip aracini modifiye etmek ama olmuyor..
AKKAYA OTOMOTİV KAPORTA&BOYA SERVİSİ
İstanbul / Kartal
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)