User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Etüt merkezi (çok önemli ve ciddi)

megAkrep07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Etüt merkezi (çok önemli ve ciddi)

Öncelikle herkese merhaba. kendim yüksek lisans mezunuyum kısacası öğretmen oldum. Kpss ***** ve kolejler de aynı şekilde. Antalyada yaşıyorum ve etüt merkezi açmayı düşünüyorum. Etrafımda gördüğüm kadarı ile epey ilgi görüyor ve bir devlet memurluğundan daha mantıklı. şimdi abilerim kardeşlerim sizlerden ricam çocuklarınız varsa etüt merkezine yollar mısınız? nasıl görüyorsunuz? düşünceleriniz nelerdir? veya bir etüt merkezinde aradığınız kriter fiyat haricinde nedir? Kısmet olur da bu işe girişirsem çok donanımlı ve eğitimi bilimsel özellikle vurgulamak istiyorum 'Bilimsel' açıdan vermeyi planlıyorum, çünkü geleceğimiz olan gençlerin eğitimin üzerine buna da ihtiyacı var.

(Daha önce ben ve ailem ticarete hiç girmedik fakat eğitimci bir sülaleden geliyoruz kendim de eğitimciyim.) İlk ticarete girerken üzerimizde bir çekingenlik var. Bundan dolayı açıkçası korkuyorum. Siz tecrübeli ağabeylerimin görüşleri benim için çok önemli.

Saygılarımla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özellikle belirtmek isterim eğitim ve bilim açısından kendime ve ekibime Antalya gibi bir şehirde ciddi anlamda güveniyorum fakat ticaret anlamında eksiklerim var konuyu sadece ticaret ve kendi evlatlarınızı yollarken seçeceğiniz kriterler açısından değerlendirirseniz çok makbule geçer. Tekrardan teşekkür ederim

Raindrops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuklu ve bireyleri çalışan bi aile kesinlikle gönderir. Bence parası güzel bi iş. Siz tabi benden daha iyi bilirsiniz ama ben etüde gittiğimde sürekli ders çalışırdım ve bu beni çok sıkardı bu yüzden gitmemiştim bi daha. Tek öğretmen siz mi olacaksınız yoksa bir öğretmen daha almayı düşünüyor musunuz? Eğer alacaksanız kesinlikle dikkatli olmalısınız, bırakmamın bi sebebi de bi öğretmenimin beni dövmesiydi

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fabrikasyon eğitim veren dershanelere gittim bi b.k ögrenmedim. Dünya para akıttım yalan oldu hepsi. etüt merkezi yahut ciddi anlamda butik olan dershanelere giderdim aklım olsa zamanında eminim daha farklı olurdu durum.
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Raindrops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaş aralığı ne olacak bu arada 12 yaş altı etüt içi konuşmuştum ben

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yeni mezun oldum sayılır liseden(5 sene oldu gerçi). Çok uzun seneler özel ders aldım. Dershanelerden çok daha yararlı kesinlikle. Çevremde ki Çoğu aile artık yollamıyor dershaneye. O yüzden mantıklı bir adım olabilir sizin için.

"Öğrenci gözüyle" dikkat etmeniz gereken noktaları söylemem gerekirse;
    1- kesinlikle ders saatlerinize dikkat edin. Öglen 13'de ise ders o zaman başlasın, bitiş 14'de ise o saatte bitsin. Her hafta başka saatte ders anlatan hoca ben istemedim, istemem de.

2- Öğrencilerinizle aranızda ki mesafeyi koruyun. Ne çok samimi, ne de çok uzak olun. Dosthane olmak, onları anlamak çok önemli sizde takdir edersiniz ki.

3- Öğrencinin ailesiyle de irtibatta kalın. Durumu hakkında bilgi verin. Bu hem aileyi mutlu eder, hem öğrenciyi korur, hem de ticari açıdan kârlı olursunuz.

Geri kalan şeyler zaten sizin bilgi olarak derse hakimiyetiniz ve anlatış tarzınız ayrıca insan psikolojisi anlayışına bağlı.

Zaten eğitimci bir aileden geldiğinize göre, başarılı olacaksınızdır. Kendi fikirlerimdir, umarım yanlış anlamazsınız, iyi çalışmalar dilerim.
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Raindrops Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocuklu ve bireyleri çalışan bi aile kesinlikle gönderir. Bence parası güzel bi iş. Siz tabi benden daha iyi bilirsiniz ama ben etüde gittiğimde sürekli ders çalışırdım ve bu beni çok sıkardı bu yüzden gitmemiştim bi daha. Tek öğretmen siz mi olacaksınız yoksa bir öğretmen daha almayı düşünüyor musunuz? Eğer alacaksanız kesinlikle dikkatli olmalısınız, bırakmamın bi sebebi de bi öğretmenimin beni dövmesiydi
    vermeyi düşündüğüm eğitimde sadece ders çalışmaktan ziyade bunu günümüze gündelik hayata ve bilime bağlayarak öğrenci merkezli ( eğitimci üyelerimizin bileceği tabir ile sunuş yolu ile) eğitimi baz alıyorum. tek öğretmen kesinlikle ben olmayacağım. öğrenciye karşı şiddet uygulamayı geçtim, tehdidvari bir dil bile kullanacak bir eğitimciyi kendi yöntemlerim ile uzaklaştırırım. tabiki bu öğrencinin hakim olacağı bir platform oluşturmayacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı qatrio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrikasyon eğitim veren dershanelere gittim bi b.k ögrenmedim. Dünya para akıttım yalan oldu hepsi. etüt merkezi yahut ciddi anlamda butik olan dershanelere giderdim aklım olsa zamanında eminim daha farklı olurdu durum.
    işte tam da burada devreye girmek istiyorum. belirttiğim gibi eğitimi bilimsel açıdan vererek gelecek nesili yetiştirmekte kendime ve ekibime güveniyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Karakuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende yeni mezun oldum sayılır liseden(5 sene oldu gerçi). Çok uzun seneler özel ders aldım. Dershanelerden çok daha yararlı kesinlikle. Çevremde ki Çoğu aile artık yollamıyor dershaneye. O yüzden mantıklı bir adım olabilir sizin için.

"Öğrenci gözüyle" dikkat etmeniz gereken noktaları söylemem gerekirse;
    1- kesinlikle ders saatlerinize dikkat edin. Öglen 13'de ise ders o zaman başlasın, bitiş 14'de ise o saatte bitsin. Her hafta başka saatte ders anlatan hoca ben istemedim, istemem de.

2- Öğrencilerinizle aranızda ki mesafeyi koruyun. Ne çok samimi, ne de çok uzak olun. Dosthane olmak, onları anlamak çok önemli sizde takdir edersiniz ki.

3- Öğrencinin ailesiyle de irtibatta kalın. Durumu hakkında bilgi verin. Bu hem aileyi mutlu eder, hem öğrenciyi korur, hem de ticari açıdan kârlı olursunuz.

Geri kalan şeyler zaten sizin bilgi olarak derse hakimiyetiniz ve anlatış tarzınız ayrıca insan psikolojisi anlayışına bağlı.

Zaten eğitimci bir aileden geldiğinize göre, başarılı olacaksınızdır. Kendi fikirlerimdir, umarım yanlış anlamazsınız, iyi çalışmalar dilerim.
    fikirleriniz benim için çok değerli ve fikirlerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Raindrops Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaş aralığı ne olacak bu arada 12 yaş altı etüt içi konuşmuştum ben
    yaş aralığını şimdilik üniveristeye hazırlık açısından düşünüyorum tabiki talep doğrultusunda kpss için de yeni kadrolar oluşturarak özellikle bilimsel açıdan eğitim verebilirim ama an itibari ile sadece üniversite sınavlaına hazırlık olarak düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açacağınız semtle orantılı bence yapılabilir bir iş.

ilk okul zamanında anne baba çalıştığı için gittim, orta okulda derslere yardımcı olsun diye gittim, lise sonda öss için gittim.

nasıl bir yer düşündünüz bilemiyorum ama ilk okul çocukları içinde bir bölüm olmalı bence. kendi yeğenlerimden ve gördüğüm çocuklardan etüt merkezine gitmeyeni yok, ***** anne baba çalıştığı için.

benim için tek kıstas öğreticilerin ikili ilişkileri ve bildiğini aktarabilme kabiliyeti.

__

ilk okul zamanı giderken 3 yere gittim. ilk ikisinde suratsız insanlar vardı ağlaya zırlaya değiştirdim.

öss zamanı da çok iyi bildiğini bildiğim fakat bana anlatmakta zorluk çektikleri için değiştirmek zorunda kalmıştım.

__

dershanelerinde kapanma mevzusu noldu bilmiyorum ama bence iş yapar

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etüt merkezi dersanelere gore çok daha mantikli ve verimli ogrenci açısından,genelde bilinçli aileler bu tur yerleri tercih ediyorlar,fakat en buyuk rakipleriniz ***** dersaneler ve okuldaki ogretmenleriniz olucaktir.
    Diger sorun ise meb'den etut merkezi ruhsati almak baya bir zor,cunku onlar dersane kategorisine koydugundan tutucaginiz yer tam bir dersane gibi olmali(yangin merdiveni,bayan,erkek ayri tuvaletleri,koridor metrekareleri vs...).Bu yuzden meb'e kayıtlı olarak bir apartman dairesine etut merkezi ruhsati almaniz baya bir zor.
    - AOS-

ersandeniz
    Misafir
    Dershaneler kaldırılınca etüt merkezlerinin durumu ne olacak? eğer herhangi bir kapatma durumu yoksa etüt merkezleri için, bu durum avantajınıza olabilir,

Bir yandan da Antalya'yı bilmiyorum da kolej içi dershane tabir edilebilecek bir konsept var Ankara'da çocuk Sabah giriyor okula, okul dersi bitince okuldaki öğretmeni bu sefer dershane sistemindeki gibi derse giriyor, test-etüt çalışması yaptırıyor, bu konsept sizin işinizi zora sokabilir. ilkokul+TEOG'a odaklanmanız daha iyi olabilir.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllar once universite hazırlıkta en verim aldığım dershanede hep birebir eğitimler çok az kişilik ozel sınıflar vardı

bence etut tarzı birebir ağırlıklı çalışılmasının başarı oranını dahada yükselttiğini düşünüyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etüt derken yine özel ders ama bi ofis gibi yeri kast ediyorsunuz herhalde şehrinizde isim yapmış öğretmeler öğrenci getirir bence burada şuan baya popüler o dedğim tarzda olanlar ki bende faydasını gördüm öğrencinin durumuna göre ders ayarlarsanız ve ilgili olursanız ticari getirisi iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu is cevre isi referans isi.. Referansin yoksa (ozel ders verip universiteye soktugun ogrenciler gibi,veya cok iyi bir lisede ogretmen olmak gibi) bu durumda basarili olmak zor gibi..

Ozel ders verip cevre ve isim yapin gerisi kendiliginden oluyor zaten..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etut merkezi tam olarak ne oluyor ?

2-3 kisilik gruplara mi ders veriliyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)