değerli arkadaşlar porsche'den saygılar, sevgiler, selamlar...
yine bir otomobil alma arefesindeyiz ve yine farklı bir audi düşüncesiyle karşınızdayız. (allroad'ın bi yere gittiği yok, peşin söylüyorum.) kriterlerimiz şunlar: 0 km, otomatik, klasik hatchback ölçülerinde, çok hızlı ve aynı zamanda yeterli konfora sahip, kaliteli bi araç olacak. s3 tam uymakta bu kriterlere.
acarsan'dan baktırdık ve aynı donanıma sahip biri beyaz, diğeri kırmızı iki adet s3 sportback görünüyor havuzda. eğer olursa tercihimiz kırmızı olacak. son fiyat olarak 203.000 tl dediler. araç hem renk hem de iç ve dış görünüm olarak aşağıdaki fotoğraflardakinin aynısı. fotoğraftakilerden farklı olarak dışarıda sadece panoramik tavan var, içeride ise anahtarsız çalıştırma butonu yok.
-fiyat yüksek gelebilir ama günümüzde 60.000'e clio'lar, 80.000'e elantra'lar, corolla'lar; 110.000'e golf'ler falan var.
-hayatta hiç pist tecrübesi yaşamamış birisi olarak aracın asla piste çıkmayacağını belirtmek istiyorum.
yorumlarken bunları göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
teklif edilen aracın önemli donanım kalemleri ve teknik özellikleri:
audi s3 sportback 2.0 tfsi quattro s-tronic
audi drive select
spor süspansiyon
diz havayastığı
alüminyum yan aynalar
start-stop
18" 5 çift kol yıldız tasarımlı s dizayn alüminyum jantlar
ısı yalıtımlı camlar
panoramik cam tavan
elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı, led sinyalli yan aynalar
alarm
led farlar
spor ön koltuklar
3 kollu, çok fonksiyonlu, tiptronic kumandalı (f1), altı düzleştirilmiş spor deri direksiyon
ön koltuk ısıtma
arka park sensörü
audi ses sistemi
alcantara-deri kombinasyonu
iç aydınlatma paketi
Motor hacmi: 1984 cc
Maksimum güç: 280 hp
Maksimum tork: 380 nm
Maksimum hız: 250 km/s
0-100 km/s: 4.9 sn
Şanzıman: 6 ileri otomatik
Çekiş: 4x4
Ağırlık: 1.520 kg
Bagaj hacmi: 340 lt
Yakıt tüketimi:
şehir içi: 8.8 lt
şehir dışı: 5.9 lt
ortalama: 6.9 lt
ne dersiniz? s3 mü; yoksa golf r tipi benzeri alternatifler mi?
![]()