Eski usul en güzeli; al gülüm ver gülüm.
Şimdiye kadar hep böyle yaptık hiç bir sorunda yaşamadık.
Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:
"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."
Ya bu tamamen karşıdaki kişinin helal süt emmiş olması ile alakalı. Telefonda konuşurken
adamın ne olduğu az çok belli olur. O kadar çok alım satım yaptım, Allaha çok şükür, Allah
korusun böylelerinden başıma böyle bir terslik gelmedi en az 20 alım satımda. Hele en son
35 Plakalı Integrayı satılığa koyduğumun akşamı bi bey aradı... Arabanızı görmek istiyorum diye
geldi gördü 17.5 tan 17 ye düştüm pazarlık sonucu sonra çıkardı 1000 TL verdi. Yarın sabah
noterde buluşmak üzere sözleştik evlerimize gittik. Akşam saat 23,00 gibi aradı kalan 16.000TL yi
de havale yapmış hesaba. Ertesi gün 1 hafta ulaşamadım adama. Cebi kapalı açmıyor filan.
Araba bende para bende adam yok. Neyse evini tarif etmişti Sinanoba da bi villadayım diye
gittim araştırdım, komşuları alelacele Yunanistana gittiklerini Pazar günü döneceklerini filan söyledi.
15 gün sönra aradı geldi de satışı yaptık.
Demek istediğim karşındaki insana güven verirsen ve güvenebilirsen ne ala?
Ama ben asla paramı almadan imza atmam. Çünkü babama bile güvenmem.
Aynı olay bizim forumdan bi arkadaşın başına gelmedi mi ? Günlerce arabayı
takip ettik? Sonuç... Gitti gider
Yazık günah valla ya. Okadar alın teri emek bitane piçin yüzünden gidiyor. Tabi insanlarda da suç var, güvenme kardeşim babanın oğlu değil ya adam. En temiz yok bankadır, ya arkadaşların dediği gibi gözünün önünde çekicek parayı ya da anlaşmalı olarak bankada yatacak para devir olunca çekeceksin. Oda olmadı illa noterde elden teslim alacaksan parayı yanında 1-2 adam bulundur, onlar 3 kişiyse sende 3 kişi ol. Yok öyle otoparka bırakayım gelcem hesapları.
Bizim bi komşunun başınada geliyor bu notere gidiyorlar anlaşmışlar ama para bankaya yatacak öyle noterde devir işlemleri yapılcak sonrasında. Bizim komşu haber bekliyor tabi "bankaya parayı yatırdım abi devir işlemlerini yapın" haberi. Tabi haber geliyor ama "bankada problem çıktı siz devri yapın ben ofiste size nakit vereyim parayı" Tabi burda aklı biraz çalışan adamın diyeceği şey gibi bizim komşuda YOK ÖYLE BİRŞEY KARDEŞİM PARA BANKAYA YATAR DEVRİ YAPARIZ diyip çıkıyor noterden..
Bunun yanı sıra seni hiç tanımayan bi insana güvenilir eli ayağı düzgün bir beyfendi gözükmek zor olmasa gerek, onuda yapıp size güvenilir insan hissi uyandırabiliyorlar..
Bence de en güzeli banka yoluyla veya noterde para sayma makinesiyle halledilmesi.Hele bu zamanda İstanbul gibi bir şehirde kimseye güven olmaz 10 bin de olsa 70 bin de olsa o kadar para elde sayılmamalı.
Çok araba sattım nakit olaylarında asla elden para almadım notere gidip işlemleri yaptıktan sonra imza atma aşamasında para hesabıma geçince imzayı attım zaten karşıdaki sabit işyerini görünce pek problem olmuyor.
Sistemdeki tek problem banka kredisi ile alımlarda noterde satışı vermeden banka işlem yapmıyor ama noterde de ben para almadım alın banka yazısı diyemiyorsunuz yani karşıdaki kişi ben nakit verdim o kredi benim param dese hiç şansınız yok çünkü parayı aldım diye imza atıyorsunuz. Sonuçta ispat edersiniz ama 2 sene süründürür.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)