User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Dikkatli olalım...

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamin hesabina eft yaptim ve satisi vermedi noterde?
    O zaman sebebsiz zenginlesme davasi acarsin ama 2 yil surer...
    Bu isin ucu acik malesef
    tabiki sonucta en son asamada imzalamam deme gibi bir ihtimalde var. ama gununuz sartlarinda ve seref yoksunu insanlarin bölünerek ürediği ulkemizde bir nebzede olsa daha guvenli bir alisveris sekli

slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çoğunuz bu tür sorunla sistemin açığı diyorsunuz ya
    hayır, bu insanların şerefsizliği.
    kalitesiz insanlar yüzünden gelinen durum bu.

bunun çözümü banka
    ev-arsa-bina-araba alım satımında belli bir komisyon karşılığında banka ile anlaşıyorsun.
    her iki taraf bunu biliyor, bankada biliyor, para bankada hazır bekliyor.
    aracı noterden sattığın zaman para satanın hesabına aktarılıyor
    itle-köpekle uğraşmana gerek kalmıyor
    deneyin..
    ben ilk arabamı satarken alıcı taraf uyguladı bunu benimde içim rahat etti gerçekten durum kontrol altında eski zaman oldu gerçi ama çok fazla da bir para vermemiştik

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan hocam aynı anda aynı şeyi yazmışız aklın yolu bir, uzaya mekik yollamıyoruz
    aynen hocam
    bizim millet bayılıyor kucağında migros poşeti içinde 80 milyar para taşımayı
    ondan sonra kazıklandım, yok soyuldum

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski usul en güzeli; al gülüm ver gülüm.
    Şimdiye kadar hep böyle yaptık hiç bir sorunda yaşamadık.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya bu tamamen karşıdaki kişinin helal süt emmiş olması ile alakalı. Telefonda konuşurken
    adamın ne olduğu az çok belli olur. O kadar çok alım satım yaptım, Allaha çok şükür, Allah
    korusun böylelerinden başıma böyle bir terslik gelmedi en az 20 alım satımda. Hele en son
    35 Plakalı Integrayı satılığa koyduğumun akşamı bi bey aradı... Arabanızı görmek istiyorum diye
    geldi gördü 17.5 tan 17 ye düştüm pazarlık sonucu sonra çıkardı 1000 TL verdi. Yarın sabah
    noterde buluşmak üzere sözleştik evlerimize gittik. Akşam saat 23,00 gibi aradı kalan 16.000TL yi
    de havale yapmış hesaba. Ertesi gün 1 hafta ulaşamadım adama. Cebi kapalı açmıyor filan.
    Araba bende para bende adam yok. Neyse evini tarif etmişti Sinanoba da bi villadayım diye
    gittim araştırdım, komşuları alelacele Yunanistana gittiklerini Pazar günü döneceklerini filan söyledi.
    15 gün sönra aradı geldi de satışı yaptık.

Demek istediğim karşındaki insana güven verirsen ve güvenebilirsen ne ala?
    Ama ben asla paramı almadan imza atmam. Çünkü babama bile güvenmem.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı olay bizim forumdan bi arkadaşın başına gelmedi mi ? Günlerce arabayı
    takip ettik? Sonuç... Gitti gider

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazık günah valla ya. Okadar alın teri emek bitane piçin yüzünden gidiyor. Tabi insanlarda da suç var, güvenme kardeşim babanın oğlu değil ya adam. En temiz yok bankadır, ya arkadaşların dediği gibi gözünün önünde çekicek parayı ya da anlaşmalı olarak bankada yatacak para devir olunca çekeceksin. Oda olmadı illa noterde elden teslim alacaksan parayı yanında 1-2 adam bulundur, onlar 3 kişiyse sende 3 kişi ol. Yok öyle otoparka bırakayım gelcem hesapları.

Bizim bi komşunun başınada geliyor bu notere gidiyorlar anlaşmışlar ama para bankaya yatacak öyle noterde devir işlemleri yapılcak sonrasında. Bizim komşu haber bekliyor tabi "bankaya parayı yatırdım abi devir işlemlerini yapın" haberi. Tabi haber geliyor ama "bankada problem çıktı siz devri yapın ben ofiste size nakit vereyim parayı" Tabi burda aklı biraz çalışan adamın diyeceği şey gibi bizim komşuda YOK ÖYLE BİRŞEY KARDEŞİM PARA BANKAYA YATAR DEVRİ YAPARIZ diyip çıkıyor noterden..

Bunun yanı sıra seni hiç tanımayan bi insana güvenilir eli ayağı düzgün bir beyfendi gözükmek zor olmasa gerek, onuda yapıp size güvenilir insan hissi uyandırabiliyorlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de en güzeli banka yoluyla veya noterde para sayma makinesiyle halledilmesi.Hele bu zamanda İstanbul gibi bir şehirde kimseye güven olmaz 10 bin de olsa 70 bin de olsa o kadar para elde sayılmamalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok araba sattım nakit olaylarında asla elden para almadım notere gidip işlemleri yaptıktan sonra imza atma aşamasında para hesabıma geçince imzayı attım zaten karşıdaki sabit işyerini görünce pek problem olmuyor.

Sistemdeki tek problem banka kredisi ile alımlarda noterde satışı vermeden banka işlem yapmıyor ama noterde de ben para almadım alın banka yazısı diyemiyorsunuz yani karşıdaki kişi ben nakit verdim o kredi benim param dese hiç şansınız yok çünkü parayı aldım diye imza atıyorsunuz. Sonuçta ispat edersiniz ama 2 sene süründürür.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)