User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: Almanya'ya İŞÇİ olarak gİtmek...yardim...

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben zamanında okul falan derken zor kapak atmıştım oraya. İzin işleri okadar zor olduki anlatamam. Şirket kurduk bir ton sermayeli (Gmbh) vs. ancak oldu oturma ve çalışma izni.

Şuanda Almanya'ya gitmen çok zor, ancak üniversite bahanesi ile gidersin oda kolay değil. Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi çok çok aranan bir vasfın olmalıki alsınlar o tarafa. Artık 3 aylık vize almak için bile birsürü evrak istiyorlar.

Ayrıca Dil için gidilecek en son yer Almanya. 2004 Yazında döndüm Ben, Anadilim gibi Almancam vardı, Şuan Bodrum Havalimanı Dış hatlarda çalışıyorum 2 yıldır. Almanca kurduğum cümle sayısı 5i geçmez. ARtık unuttumda zaten

Almanyada doğup büyümüş ve Türkiye'ye dönmüş adamların yanında Senin Benim gibi adamların öğrendiği Almanca pek işede yaramıyor Türkiye'de.

İlla Almanca öğrencem diyorsan da Avusturya ya git. Onlarda aynı dili konuşuyorlar.

illa Almanya diyorsanda en garantisi birini bulup evlenmen oturma ve çalışma izni alırsın Diğer türlü olmuyor hep diken üstündesin
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÖmerF.Bayar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem isci olup hem kursa gidebilirsin, calistigin yerden oturma-calisma iznini alirsin, kurslarin cogu zaten yetkili degil oturma izni vermeye, verebilenlerde pahalidir eminim,
    Eger ingilizce biliyorsan rahat rahat calisabilirsin, almancada zamanla ogrenirsin,
    Maddiyat olarak ( duydugum kadariyla ) Almanyada ev kiralari pahaliymis tabi neresinde olacagin bu konuda cok onemli, sonucda para birimi EUR ister istemez yasanti ve genel giderler de pahali gelecektir,
    Alicagin maas kurtarmiyorsa seni birazda ailemden yada kendimden katarim mantigiyla yurtdisinda calismaya gidilmez, yurtdisi calisma mantigi kenara para koymaktir,
    Imkanlar yetiyorsa ben tavsiye ederim, hem kendini gelistirisin hemde bir meslek dalinda tecrube edinirsin, aramizda cok yas farki yok ama ben 7 yil olucak neredeyse yurtdisinda okudum-calisiyorum.
    Ben sizler gibi dusunmuyorum, sektorden sektore degisiklik gosterir bu konu, mesela benim sektorum Logistic ve Nakliye-Paketleme ve Almanyada gecerliligi yuksek ve bitmeyecek sektor, ama bazi kisilerin dedigi gibi one cikacak bir ozelligin olmasi lazim bu konuda,
    Ben bu gibi konulari gozumde buyutmem hic, cesaret ve pozitif dusunme yetenegin varsa gidersin, yuzde 50 sansin var yada tutar ya tutmaz, tutmazsa tecrube ettim dersin tutarsa yaptim oldu, benim anlayisim bu sekilde,
    Ingiltere, Dubai, Urdun, Irak, Libya ve Turkiyede kaldim, en mutsuz eden yer Turkiye idi is konusunda, tabi aile arkdas vs onlarin yeri ayri,

Ingilizce, Arapca ve bana herturlu yetecek kadar Fransizca biliyorum, direk sip diyerek is bulamam ama yinede bulurum,
    Avrupada calismak guzel olacaktir, ben gitmedim istemedim ama aklimda hep var gitsem ne olurdu diye,
    Ortadogu disardan gozuktugu gibi korkunc biryer degil bu ara, buralarda da is bakabilirsin, Ingilizce ogrenirsin kabiliyetin varsa Arapcada,
    Bu yazdiklarim yanlis anlama aramizda yas farki yok ama oz kardesime bile soyledigim seyler, elbette sonunda Turkiye ye donucez ama biraz is bilgisi, yurtdisi tecrubesi ve dondugunde guzel konumlarda calisabilme imkanin olur Allah yolunu acik ederse, genel gorusumdur tum yurtdisinda yasamayi dusunenler icin

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mühendislik diploman varsa teknik almancada biliyosan git yoksa amele olursun...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)