Tüm borç faizlerini*
Printable View
bende 150tl alti cezalar siliniyo diye biliyorum. yani sadece faiz silinmiyor. ayrica muayene gecikme ucreti vsde siliniyor.
İlgili tutar 120 TL sı ve altı için geçerli. 6111 Sayılı (torba) yasanın 17. Md sinde düzenlenmiştir. Ayrıca 12 TL sı altındaki kaçak geçiş ücretleri de af olunacaktır.
Bu yasayı af olarak değerlendirmemek gerekiyor, yapılan düzenleme kamu yararına borcunu ödeyememiş olanlar için işetilen faizlerden vazgeçilmesi ve kişi/kurumların borçlarını taksitlendirerek ödeyebilme imkanı sağlanması. Bu taksitlendirme de de 2 aylık periyotlarda en fazla 18 taksit ( belediyeler hariç) yani 36 ay vadeli olabiliyor. her 1 yılı için anaparanın üzerine % 5 fark konulacak. Yani 1200TL borcu ve 300 TL faiz işlemiş bir borcu bulunan arkadaşım (Rakamlar farazi) 1200TL sını 1 senede (6 Eşit taksit) ödemek isterse ( 1200*0.05=60 ; 1200+60=1260 ) 2 ayda bir ödeme ile 1260:6= 210 TL olarak ödeyecek. İki yılda ödemek isterse 1320: 12 = 110 TL ; üç yılda ödemek isterse 1380:18=76.66 TL sı olarak ödeyecek.
Burda hedeflenen borcunu ödeyemeyen iş sahiplerinin önünün açılması ve bütçe de alacak görünen kalemlerin azaltılması. Mantık esasında şu, adam zaten ödeyemiyor, faiz de işletsen bunu alamayacaksın, faizi sil (tam olarak değil) ana parayı taksitlendir. Ödeyen cezalandırılması yok, bir çok noktada erken ödeme yapan mükelleflere indirimler getirildi, onların da hakkı korunuyor.
Ama gel gelelim siyasi açından oy toplama kaygısıyla her hükümetin sıcak baktığı bir durumdur bu, ve bizim insanımız da çok iyi kullanıyor.
Eskisi gibi suistimal edilememsinin sebebi GİB online olarak çok aktif duruma geçti, 100 TL lik borcunuz için şirketin banka hesapları bloke ediliyor, taşınır/ taşınmaz mallarınıza e-haciz konuyor. Bunu bilen firma sahipleri de ödeme yolunu tercih ediyor mecburen.
tam da e-haciz gelecekti, öğrenim katkı kredi borcumu vergi dairesine devretmişlerdi, faizi silmeseler de olur, taksitlendirsinler yeter :) bebeğin gelmesi hesapları karıştırmıştı :)
Odesen dert odemessen ayrı bır dert,odeyenler enayı, odemeyen uyanık bu duzen oldukca,zengın daha zengın olacak,gariban korkusundan oduyor zaten onu bunu satıp, guzel ulkem benım
talihsiz bir youm olmuş biraz, yukarıdaki yazımda da önemli birkaç noktayı belirttim. Ödeyen aslında enayi olmuyor, en temel vatandaşlık vazifesini yerine getiriyor.
Ayrıca teşvikten bahsetmiştim, aşağıdaki linkin B maddesini okumanı şiddetle tavsiye ederim.
http://www.bilgilidenetim.com/sgkda-...-indirimi.html
Burası bir otomobil forumu olduğundan TPC den örnek verelim.
Ben bu gün 100 TL ceza yedim "enayi" bir de vatandaş olduğumu düşünelim, o cezayı gittim ödedim. Kanun ne diyor erken ödersen % 25 indirim var.
Yani ben bu gün 75 TL ödeyerek kurtuldum. Akıllı bir vatandaş ise gitti ödemedi 3 sene sonra "af" geldi ödeyeceği rakam, faizler silindikten sonra kalan ana para. Yani 100 TL sı. tek avantajı bunu vadeli ödemesi. Onda da her yıl için artan oranlı % 5 Yi-Üfe hesaplanıyor.
Bazı noktalarda benim de vicdanım yaralanıyor ama hakkıyla çalışıp iş yapan dürüst esnaflar için bu tür düzenlemeler yol açıcıdır.
Bak ghibli06 ne diyor, iş yaptım 1 Milyon TL param battı, alamadım, hala onun ceremesini çekiyorum, yazık değil mi bu adama ? işlemiş faizleri belki olmuş 300 bin TL sı. Kaçmıyor, banane kardeşim alacağımı alamadım adamlar battı ben de mağdurum demiyor. Herşeye kendi penceremizden bakmayalım.
burada yanlış olan, şirketlerle şahısların aynı torbada olması o nedenle tepki oluyor... TR deki vergi sistemini biraz bilen biri, yüzsüzden daha çok 'mağdur' olduğunu çok rahat görür... buradaki gerçek anlamdaki tek AF, 120 liranın altının silinmesidir, başka bir şey yok, üzülmeyin... bir dahaki sefer daha dikkatli olursunuz ama büyük fotoğrafa bakınca, ben bu TV de reklamını izlediğiniz bir çok inşaat projesi için resmen Av ım, beni avlar da hakedişlerimi ödemezlerse ben yine mağdur olurum... emin olun devlet bu paraları hakettiğini düşünseydi asla böyle torbalar çıkartmazdı...
şahsi ve plakaya ait trafik cezalarını ogrenebılecegım ınternet sayfası neresıdır bılen varmı ?
e-devlet şifresi edinerek öğrenebilirsiniz en temizi bu ya da,
Aşağıdaki link.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...SORGU_LOGIN_AC
Abi bir sürü inşaat şirketinin bilançosunu görüyoruz adamların hazır değer kalemleri her daim yabancı kaynakların çok altında, bu yüzden bir sürü büyük görünen firma ya batıyor ya da iflas erteleme istiyor. Bence şuan reklamlarda görünen bi çok firma da bu şekilde, aslında adamlar beklentiyi satıyorlar bir nevi. Güzel bi 3 boyut çizim bi maket yap. Görsel açıdan kalite hissi uyandıran bir de satış ofisi ikitane laf yapan satışçı tamam, temelden sat, gelen parayla taşeron ya da malzeme borcunu öde mantığıyla hareket ediyorlar. Bu durum bi nebze hoşgörülebilir ama bence ciddi bir denetim gelmeli, Ukra , Fİ-Yapı gibi batmaz denilen bi çok firmanın durmu *****, buna da en büyük sebep yukarıda yazdıklarım. İnşaat maalesef ki ülkemizin lokomotifi konumunda, hele ki içinden nemalanan rantçılar bu kadar çok oldukça daha da düzelmez. Ama şahsen asla projeden bir ev alıp ta borca girmem, bunu yapanlara da şaşırıyorum açıkçası.
Bir muhasebeci olarak kesinlikle beklemeni öneriyorum, resmi gazetede tam olarak nelerin silineceği yazıyor ordan takip edebilirsin.
Bizimde 2 hgs cezasi bekliyor, son yedigim hgsli aracimda ogs gişesinden çikış yaptigimdan dolayi yazmışlar, ben farketmiyor diye biliyodum, ekimi bekleyecez bakalım sileceklermi, 2 cezadan 250 lira ya yakin odeme yapmayalım boşuna..
Benim de İstanbul- edirne kaçak geçiş bekliyor, beklesin bakalım
Bu iş herzaman olduğu gibi vergisini cezasını zamanında ödeyen dürüst insanlara atılmış bir kazık...
koca koca şirketlerin trilyonlarca vergisi peşkeş çekilirken kimsenin çıtı çıkmaz
garibanın 100 lirası silinirken herkes kükrer
http://ekonomi.haberturk.com/para/ha...-borcunu-sildi
2700 tl cezam var ödemiyorum , ödemicemde
Kesinlikle doğru, vicdanı yaralayan bir durum. Şöyle bakmak lazım yasayı kim yapar TBMM , meclisi kim oluşturuyor milletvekilleri, bunların % 60 küsürlük kısmı iş adamı !!! dolayısıyla millete değil kendilerine yontmaları doğal, ama normal değil.
Vergi dairelerindeki uzlaşmalarda ayağına gelmiş mükellefi kolay kolay geri çevirmez idare,
şirketler de bunları bildikleri için ve tabi her seçim döneminde bu tür af- düzenleme gibi işlemler yapıldığı için kullanırlar.
Sonuç: Olan sana bana olur her zaman ki gibi.
Dün bir haber vardı sağlıkla ilgili, prim ödemeyen den 3 kat ücret alınacak diye.... yazılacak öyle çok aksaklık var ki sayfalara sığmaz.
Bazen insanların bu kadar kör olabilmelerine şaşırıyorum, ya da biz acaba bişeyleri çok mu görüyoruz diye de düşünmüyor değilim.