User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 20 ile 26 arası

Konu: Yenİ motoru ruhsata İŞletme

iz_sport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    swapp yapacagın motor arabanın yaşından 2 yaş fazla olması gerek o motoru türkiyeye getirdigin zaman faturalandırman gerek daha sonra proje cizdiriceksin onu onaylatıcaksın daha sonra ruhsata işlenmesi icin işlemler bittikden sonra arabayı muayne merkezine götürüceksin gectimi oradan verilen evraklarla ruhsatını çıkartıcaksın normalde yurt dışından aldığın motoru burada işletemezsin ama burada faturalandırırsa birisi bu mümkün adanada olsan yardımcı olurdum sana

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdışına resmi yollardan aracını TRIPTIK belgesini alarak çıktınız seyahat amacı ile vs.vs. Gittiniz birde aracınızın motoru kol çıkarttı ve araç artık yürür halde değil. Aracı yurt dışına çöpe mi atıcaksınız yada atıyorum bulunduğunuz ülkeden Türkiye'ye kadar çekici ile mi getireceksiniz? Öylebirşey yok. Orada bir yerde bir motor takıyorsunuz ama taktığınız motorun faturasını ve montajı yapan servisin işçilik faturalarını alıyorsunuz. Daha sonra Türkiye'de bu faturaların yeminli tercüman bürolarından Türkçe çevirilerini yaptırıyorsunuz. Daha önce bu işlemi yapmış iyi bir Trafik Müşavirine gidip pasaport fotokopiniz, TRIPTIK belgeniz, orjinal ve fotokopi şeklinde faturalarınız ve bunların yeminli tercümelerini götürüyorsunuz. Çok ütopik bir swap değilse ruhsata işlenir. Sonuçta aynı motoru bulamadık arabayı çöpe mi atıcaktınız ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

ENG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorun model yılı arabanın model yılıyla en az aynı olacak ya da başka bir deyişle motor daha genç olacak. mesela 97 model arabaya 96 modelden çıkan motoru kanunen işletemiyorsun.2 yılı ilk defa duydum
    Alıntı iz_sport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    swapp yapacagın motor arabanın yaşından 2 yaş fazla olması gerek o motoru türkiyeye getirdigin zaman faturalandırman gerek daha sonra proje cizdiriceksin onu onaylatıcaksın daha sonra ruhsata işlenmesi icin işlemler bittikden sonra arabayı muayne merkezine götürüceksin gectimi oradan verilen evraklarla ruhsatını çıkartıcaksın normalde yurt dışından aldığın motoru burada işletemezsin ama burada faturalandırırsa birisi bu mümkün adanada olsan yardımcı olurdum sana
    ENGİN HOCA

iz_sport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorun model yılı arabanın model yılıyla en az aynı olacak ya da başka bir deyişle motor daha genç olacak. mesela 97 model arabaya 96 modelden çıkan motoru kanunen işletemiyorsun.2 yılı ilk defa duydum
    bende senin dediğini demek istedim ama yanlış yazmışım haklısın motor 2 yaş daha genç olması gerek. kusura bakma

ENG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok Estagfurullah ben senin demek istediğini anladım ama 2 yaş olayı yok mesela 93 model arabaya 93 model motoru işletirsin.
    Alıntı iz_sport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende senin dediğini demek istedim ama yanlış yazmışım haklısın motor 2 yaş daha genç olması gerek. kusura bakma
    ENGİN HOCA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru buldum sanziman beyin elektrik tesisatı hersey motor faturasıda var ... Gidip taktırsam yurtdısına gelsem sorub olmaz herhalde ruhsata işletmek icin proje 350 tl ciziyolarmıs onuda arastırdim baska bişey gereklimi

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wiramontes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşleten cok kişi var onlar nasıl işletiyo ve yurtısında motor 3 bin tl
    neden onlara sormayı denemedin daha kolay olurdu nasıl yapıldıgını ögrenmen ,yeni nesiili anlamak çok zor
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)