User Tag List

Sayfa 24/30 İlkİlk ... 142223242526 ... SonSon
557 sonuçtan 438 ile 456 arası

Konu: Dolandiricilik

arkatcaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okuyorum başından beri, yazmayacaktım ama dayanamadım artık.
    Haklı haksız yorumuna girmeyeceğim bana düşmez de zaten ama mertcan ile alışverişte ben de sorun yaşadım. Zamanında eski arabanın parçalarını boşalttığımda çıkan bir kısım parçayı mertcan istemişti fiyatta anlaştık ettik, sonra kendisinin amerikaya gitme durumu vardı. Parçaları söktüm kenara ayırdım. Bir ara geldi parçaların neredeyse hepsini, sadece ufak bir motor kulağı hariç, teslim ettim araca takıldı ve geri amerikaya döndü. Fakat iş ücreti almaya gelince eylül-ekim gibi anlaştığımız parayı ancak mayıs gibi alabildim o da parça parça.
    Bu süreçte defalarca yazdım, başta fazlasıyla anlayış gösterdim, durumu açıkladım ki gerçekten sıkıştığım sözüne inanarak kendimi ayarladığım için başkalarına mahcup olduğum oldu. Her seferinde bir söz bir tarih aldım ama yine her seferinde bir ses seda çıkmadı, soran eden ben oldum ki gerçekten hiç sevmediğim bir muhabbettir para peşinde koşan konumunda olmak.
    En son mayıs gibi ancak kapatabildik hesabı. Toplam meblağ da çok büyük değil tahmini 2000-2500tl gibi birşeydi en fazla.
    Kendisi ile oturmuşluğum sohbetim muhabbetim de vardır, kötü insan, yalancı veya dolandırıcı demiyorum kesinlikle ama bu işlerde sizin de başınıza geldiği üzere biraz duyarsız sorumsuz davrandığı kesin. Tecrübesizliğin ve tipik türk kafası "hallederiz yaaa" mantığının cefasını çekiyor iki taraf da. Umarım en kısa sürede çözülür.
    Ayrıca bu konuda benim takıldığım konu, 2 jantın kapıya kadar gelip sonrasında gümrüğe geri nasıl dönüp de takıldığı?
    Sen kurtulmussun ALLAH tan
    Neyse ben bildigim yoldan devam edicem pazartesi ola hayrola zaten yollamiyo sozunde durmuyo ben butun samimiyetimle inaniyorum T.C ADALETİNE ne gerekiyosa o da yapsin tukurdum yalamicam icra mahkeme ne gerekiyosa artik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkatcaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen kurtulmussun ALLAH tan
    Neyse ben bildigim yoldan devam edicem pazartesi ola hayrola zaten yollamiyo sozunde durmuyo ben butun samimiyetimle inaniyorum T.C ADALETİNE ne gerekiyosa o da yapsin tukurdum yalamicam icra mahkeme ne gerekiyosa artik
    Kardesim ben seni hatirladim 35km typer vardi sende simdi kardesim gel gelelim senin davana san bugun bu isi baska birinden yapsaydin bu jant isini ne t.c basvurabilirdin nede para beklerdin donup derdinki para gitti jant gitti elinde 2 jan var sat parasini cikarmaya bak yada kalk sac kesmeye devam et bu konuyuda kapamaya bak yada yekta gibi sabir et parani bekle

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drahte kimseyi siklemeden yazıyosun ya işte bunu seviyorum
    2.0T FSI

yasinipek79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu da .ikleyen yok İnanç..

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o jant o eve hiç gelmemiş
    adam başkasının takip numarasını veriyoooor siz daha neyi konuşuyorsunuz
    benim öyle 2 günde kargom geri gidecek o ptt yi basarım yemin olsun
    yurtiçi kargolar bile herhangi bir sorun da 5 gün bulunduğu şubede bekletiyor
    ptt o kadar hızlımı allah aşkına böyle bişrşey olamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o bu şu değil Yasin abi adamın tarzını seviyorum sadece

haklıdır haksızdır bilmem.

Mert bence iyi niyetli yaklaşıyor olaya, kendine dönmeyen jantlar var ortada 2 jantı ona dönse belliki parayı ödeyecek.

ticarette aile ne alaka ben onu anlamadım. hadi adamdan parayı alamazsın ama anasına banasına eşine çocuğuna bak senin çocuk böyle demek pek etik değil. sonuçta ailesi ile ticaret yapmıyosun.

mert 18 yaşının altında reşit olmayan birisi değil sanırım. açıkcası benim yaptığım bir ticarette sebebi ne olursa olsun ailemi karıştırırsa birisi cinayet sebebim olur. alıcı tarafı bu konu hakkında doğru ve etik bulmadım.

mertte belliki parayı çıkartmaya çalışıyor ama şu sıralar parası yok parça parça yollicak. sonuçta işin içinde istenmeyen durumlar olmuş bunun ceremesini neden sadece satıcı ödesin? kurumsal bir firmayla çalışmıyor arkadaş, birey ile iş yapmaya çalışmış. işin sonucunda çıkabilcek sorunları iki tarafında eşit paylarda üstlenmesi en adil yol bana göre.

arkadaş gidip gümrükten malı çekicek, iade edicek, mertte ona parasını yollayacak. iş bu kadar basit. elbette 2 tarafta zarara girecek bu konuda önemli olan en az zararlı bir şekilde atlatmaları.

iki tarafada geçmiş olsun
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maadem jant eve geldi geri gitti verin takip numarasını bi bakalım neymiş ne değilmiş
    kaydı duruyordur ptt sitesinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pcvirus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maadem jant eve geldi geri gitti verin takip numarasını bi bakalım neymiş ne değilmiş
    kaydı duruyordur ptt sitesinde

hadi diyelim abi 2 jant öyle şuan diğer 2 jant gümrükte ve mert tüm parayı gönderirse diğer 2 jant devlete kalacak mert bi iş yapayım derken bayağı zarara girecek bu reva mı?.
    mertide tanımam konu sahibinide.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye kalsın adam gümrüğe iade için gideceğinin sözünü verdi
    her işin bir usulü var ve bu usulü bozanda mertcan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Mert bence iyi niyetli yaklaşıyor olaya, kendine dönmeyen jantlar var ortada 2 jantı ona dönse belliki parayı ödeyecek.

ticarette aile ne alaka ben onu anlamadım. hadi adamdan parayı alamazsın ama anasına banasına eşine çocuğuna bak senin çocuk böyle demek pek etik değil. sonuçta ailesi ile ticaret yapmıyosun.

mert 18 yaşının altında reşit olmayan birisi değil sanırım. açıkcası benim yaptığım bir ticarette sebebi ne olursa olsun ailemi karıştırırsa birisi cinayet sebebim olur. alıcı tarafı bu konu hakkında doğru ve etik bulmadım.

mertte belliki parayı çıkartmaya çalışıyor ama şu sıralar parası yok parça parça yollicak. sonuçta işin içinde istenmeyen durumlar olmuş bunun ceremesini neden sadece satıcı ödesin? kurumsal bir firmayla çalışmıyor arkadaş, birey ile iş yapmaya çalışmış. işin sonucunda çıkabilcek sorunları iki tarafında eşit paylarda üstlenmesi en adil yol bana göre.

arkadaş gidip gümrükten malı çekicek, iade edicek, mertte ona parasını yollayacak. iş bu kadar basit. elbette 2 tarafta zarara girecek bu konuda önemli olan en az zararlı bir şekilde atlatmaları.

adam buraya yazdı esti gürledi şu şu gün yatırıyorum paranın hepsini diye
    200 dolar atmış
    daha gidiş o gidiş

yasinipek79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Her ikiside arkadasim.O yuzden konuya yorum bile yapmiyorum.Kim hakli kim haksiz elbet ortaya cikar.Her iki taraf icinde hayirlisi olsun.Bu saatten sonra mahkeme ne karar verir kimse bilemez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki tarafıda tanımam ama burda hangisine kanın ısındı diye sorarsan mert'e kanım daha ısındı. bu kadar adamın önünde söz verdi çocuk. paranı yollicam diye. açıkcası gösterdiği belgelerden dolayı ben inandım. sonuçta ortada bir zarar olucak, kargosuydu, gümrüğüydü, geri yollamasıydı. jantın kargo esnasında zarar görmesi mertin suçu değil. bunu neden satıcı üstlensin? böyle bir taahhütü varmıydı? zararının yarısını aldığı paradan çıkartır yollar. olması gereken bu bana göre.
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam buraya yazdı esti gürledi şu şu gün yatırıyorum paranın hepsini diye
    200 dolar atmış
    daha gidiş o gidiş
    200 dolar yollaması iyi niyet değilmi? bence bu çocuk paranın geri kalanınıda yollayacak. olur olmaz insanlık hali, bugün bukadar vardır haftaya yine parası olur çıkartır. ailesi çok zengindir çok fakirdir parasını verir yada vermez bilemem. ama burda tek muhattap bu çocuk kesinlikle ailesi değil.
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bir tekno market zincirinden gittin 4'lü paket ürün siparişi verdin eve geldin siparişini kargoyla gönderdiler paketin içinden dört yerine 2 ürün çıktı satıcıya gittin durumu anlattın satıcı 2 tane daha verelim ama kargoyu siz ödeyin dedi bunu da kabul etmedin para iadesi istedin.
    Adama ürünü vermeden parayı verir mi?
    Siz parayı verin ben ürünü kesin getiricem desenizde verir mi?

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasinipek79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onu da .ikleyen yok İnanç..
    Yooo Muratin yazdiklarini gayet ciddiye aliyor bu site her konuya yazmaz yazdigi kinusa da bis yazmaz

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bos yazmaz telefindan yazdigim icin yazamamisim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelike belirtmek isterim, jantlar bunca zaman gümrükte kimsenin keyfini beklemez. Alıcı iade isteyip parasını vermezse de beleşe geri gitmez, yakında devletin malı olur

Bu fiyat konusunda gene iki taraf hatalı diyorum. Zaten baştan Mertcan 4650 TL ye getiririm dedi ise orada hatayı yapmış. Jantlar için anlaştığın tarihte dolar kuru düşüktü. 2.15 gibiydi. 2000 USD yapar 4.300 TL. Hiç akıl mantık alıyormu 350 TL yani 160 USD gibi bir rakama 4 tane jantı buraya gönderilebilinsin? Öyle olsa her Amerikadan jant beğenen 160 USD üstüne ekler getirir malzemeyi. Bunun için kargo sistemini bilmek gerekmez. Ben anlamam bu işlerden demek kimseyi bu işten sıyırmaz. Arabana Amerikadan 18 Mugen GP bakıcak kadar modifiye ile ilgili isen 160 USD ye 4 jantın kargosunun olamayacağını bilecek kadarda bilgilisindir.
    Yani demek istediğim şu, şimdi biz senle otursak desenki ya bi S2000 istiyorum bende desemki sana ben sana bulurum 40.000 TL ye 2009 boyasız demezmisin ulan bu işte bi *** var? Sen dememişsin, 40.000 e almak istemişsin, olmayınca da sinirleniyorsun. Balık baştan kokmuş aslında ama burunlar tıkalıymış yada kokuyu almamak için siz tıkamışsınız.

Tekrar söylüyorum, avukatla çözülecek iş değil bu. Alamazsında elinde satış sözleşmesi yok. Parayı yollarken dekonta yazdın mı şu şu 4 tane jant içindir diye? Facebook konuşmaların bi işe yaramaz adam deseki bu hesap benim değil, yada kardeşim arkadaşım kullanıyo gene bi yere varamazsın.

Benden nacizane tavsiye, adam yardım etmek istemiş batırmış. Burda ikinizde el birliği ile bu cenazeyi kaldırıcakken Mertcan sanırım yaşınında verdiği toyluk ile yada belki düzeltirim durumu bi şekil düşüncesi ile zaman kazanmak için cevap vermemiş engellemiş. Tabikide etik bi davranış değil. Bu süre zarfında da sen bütün bu yanlışa ortakken haklı duruma adım adım ilerlemişsin. Mertcan sana paranı vermeye razı ise bekle 1 hafta 2 hafta al paranı adam herkesin önünde verecem dedi zaten. Bu arada ben senin yerinde olsam burada bekleyip sürekli yazı yazıcağıma giderim PTT gümrüğe jantların orada olduğundan, geri gönderilebileceğinden vs emin olurum. Yarın Mertcan hakkaten olurda paranın tamamını yatırır ise ve sen jantları yollayamazsan geri bi 30 sayfada onun konusunu okuruz burda valla.

Anlatmak istediğim ben dahil bence kimse bu konuda daha fazla yazmasın etmesin. Mertcan zaten girmiyo foruma yada yazmak istemiyor bilmiyorum kendi sorunu. Sende kendi kendine konuşmayacağına göre millete de laf yetiştirmekle uğraşma, zaten adam parayı vericem dedi herkes görücek bakalım ne olacak. Sen bu süre zarfında kayda değer bişey yap dediğim gibi ilk müsait zamanında PTT kargoya git jantların akibetini öğren.
    BATIKAN

Özel Fiyatlar - Kaliteli Ürünler için Ziyaret Edin!!
    Maslak Warehouse Shop

Yeni Ürün bildirimleri, Kampanyalar ve fırsatlar için
    Instagram: @maslakwarehouse

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konu sahibi dışında drahteyi siklemeyenleri kim sikliyor onu merak etttim herkes kendi kafasında boş sik sik yorumlar yapıyorsunuz sizimi kaale alıcaz konunun sahibi yazıyor muratta cvp veriyor herkes cvp veriyor AMA sik sik seni sikleyen yok onu sikleyen yoksa de get baska yerde bayıl derler adama !
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Drathe (Drahte olucak burası...) is back
    Drathe degil abi Drahte

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)