sende git kıtır chicken aç ne farkı var çıtır chickenden... marka her zaman sattırır... m2 1000 tl nedir ayıp adı sanı duyulmamış marka.. ohh ne ala millet ne guzel paralar kazanıyor
sende git kıtır chicken aç ne farkı var çıtır chickenden... marka her zaman sattırır... m2 1000 tl nedir ayıp adı sanı duyulmamış marka.. ohh ne ala millet ne guzel paralar kazanıyor
Fiyatları kfc seviyesinde hatta daha bile pahalı, bence öğrenciye pahalı gelecektir. 3,5 4 liraya tavuk dürümcüler varken öğrenci tavuklu bir hamburgere 15 tl vermez düşüncesindeyim. chıtır chicken'ı geçtim kfc'ye bile para vermez. Zaten ben öğrenciye yönelik çalışan kfc de görmedim izmir bölgesinde. geneli üst kesime hitap eden avm ve caddelerde.
Bahsedildigi gibi 15lira falan ize bir menu o işten pek hayir gelmez gibi.
Not Stock I20N
Pedal Box
Başaran Coil
Mud flaps
onuda düşündüm kendi ismimi kendimi koyup öyle açmayı ama tavuga batırdıgıınız sos hergün aynı olmuyo.biraz bi noktasında az veya cok koysanız tadı direk değişiyor.benim amacım tavugu nerden alıcam sosu her gün nasıl tutturcam degilde daha incik boncuksuz hazır olup sdece satışa sunulması.burda ben hambuergerden bir şey beklemiyorum benim tek amacım kova.onu tutturmak.
Bu Franchising tutkusu nedir bilmiyorum... çevremdeki şu son 15 yılda franchise alan akrabalarım ve arkadaşlarımda dahil herkes ama istisnasız herkes sadece gıda değil giyimde dahil dükkanlarını ya devir etti ya kapattı.. bu bir kıyaslama değil tabi ama kendi markanızı oluşturmanız iyi ve kaliteli iş güzel lezzet ve iyi bir müşteri ilişkisi yakalandımı zor olmıycağı kanısındayım.. sokak arasındaki ufacık restaurantlar evlere servisten çok iyi iş yapıyorlar.. ben bile iyi sadık yarı yolda bırakmıycak bir usta bulsam düşünürdüm..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
o dediğiniz tabiki daha iyi olur kendi ismimle iyi bi yere gelmek tabiiki çok iyi.ama gıda sektöründe ustaya bağlı bir işe girersem yarın usta yarı yolda bıraktımı o dükkanı kapatmam lazım.fast food düşüncem bu iş için yıllarını aşcılıga vermiş birine ihtiyac duymamam ve yarı yolda bıraktıgında en azından kendiminde devam ettirebilcegimi ustasızda düşünmemdir.tabiki her işte olduğu gibi buda bir risk ve hemde benim için büyük bir risk.ama riske girmedende malesef bişe yapamıyoruz o yüzden düşüncelerinizi almak istedim
kovada ucuz değil ki. 25 liraya 12 tane kanat 2 tane ekmek menüsü var. İki kişi bu menüyle zor doyar. Herhangi bir pizzacıya gitse 25 liraya iki tane orta boy pizza + 1 lt lik içeçekle tıka basa doyabilir. Bu tarz yanlış yerlerde yanlış yatırımlarla açılıp kapanan çok fazla işletme var. bu işte kararlıysanız araştırmanızı iyi yapın. en basitinden anket hazırlayıp sokağa çıkıp hedef müşteriye sorular sorun. yemeğe ne kadar para harcadıklarını, yemek tercihlerini öğrenin. benim tavsiyem; eğer olay öğrenciye yönelik bir şey yapmaksa en düşük yatırım maliyetiyle açılabilecek, ürünlerin uygun fiyata satılacağı basit bir iş yapmanız. En basitinden poğaça, börek tarzı bir yer olabilir. öğrenci bölgelerince ciddi talep görüyor bu tarz yerler.
ben sanırım tam anlatamadım ne demek istedigimi.benim amacım ahmetin mehmetin yaptıgı pizzacı börekci veya dürümcü degil.benim amacım insanlar için alternati bir gıda secenegi sunup sırf yenilige aç olan bi yer için yatırım yapmak.yoksa dediginiz 5 liralık menüler 3 liraya dürümcüler her köşe başında mevcut.benim amacım olmayan bir şeyi pazarlamak ve kar elde etmek
Gıda sektörü devamlılığını getiren ve hiç bi zaman ölmeyen bi meslek .En ücra yerlerden başlayıp şehri parselleyen arkadaşlarımı bilirim biraz çevre, az sabır işin özü
Timemr14c
bence gir
forumlara iş danışıldığı zaman güzel cevaplar pek alınmıyor bunu 2-3 aydır tecrübe ediyorum
elindeki sermaye miktarı?
kira?
isim hakkı?
kuruluş giderleri?
personel giderleri?
lokasyon?
reklam giderleri?
kalemlerini güzelce hesapla kirası çok olan yerden korkma müsteriside çok olur baktın ki hesap + veriyor gir korkunun ecele faydası yok..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
hatta kosgeb girişimci desteği kullan öyle nette yazdığı kadar zor değil 2 arkadaşım aldı biri şimdi girişimci kredisi kullanıp makina alıcak
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
evet hepsini araştırdım kaba taslak hesap kitap yaptık.kiradan korkmam kira düşükse korkarım neden düşük geçen insan sayısı azdır diye.kosgebide araştırdım banka gibi teminat istiyor.atıyorum 100 binllik kullancaksınız kosgeb destegini 200 milyarlık taşınamaz mal göstermeniz gerekiyor o yüzden uymadı.
kredi için teminat istiyorlar doğru ama girişimcilikte 30bine kadar çeşitli giderlerin için hibe alabiliyorsun yanında üni mezunu çalıştırırsan maaşının yarısını toplamda 20bin olana kadar kosgeb ödüyor reklam gelirlerinin yarısını karşılıyor bence git önce sertifikanı al orada detaylıca anlatıyorlar ztn
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Hocam allah yardımcınız olsun siz zaten cok büyük heves etmissinz bu isi biz ne soylesek bos gelir. Ama yerinizde olsam kesinlikle adi sani duyulmamis bi markaya o kadar para baglamazdm.
mt2 1000 tl deli para hayatta değmez. Alper abinin de dediği gibi bu ülke de marka sattırır yaklaşık 3 aydır çanakkale de yeni kurulacak avm için marka franchising koşturuyorum bu markayı da araştırdım pek bir çekiciliğ yok bence sosları dedıgınız gibi güzel. Ama tavuk lezzeti bi KFC kadar guzel gelmedi bana
Kosgeb için beli bir kurs veriliyo kosgeb bünyesinde devam zorunluluğu içeren ordan geçerseniz diploma veriliyo ve daha sonra kredi kulanılabiliyo aldığınız fatura kadar para veriyo falan filaniş için ise menü fiyatları pahlı burgerking tarzı bayilerden uzakta ve ünüversite yakını olursa tutabilir liseliler pek uğramaz kolej değilse
![]()
Hatay doner diyorum tekrardan. Cidden besiktastaki Katik donere gidin bir bakin, capa yada yeni actilar farkli isimli bi hatay donerci o da dolu yeni olmasina ragmen.
Bide Frango var arastirin, ozel soslu durum donerler yapiyorlar. Mecidiyekoyde gecen sene kurdular. Surekli eve soyluyorduk 5 liraydi, ve soslu fln guzeldi
KFC varken ne gerek var 2 lira az diye baska fastfoodcuya gitmeye.
Ucuz yiceksem giderim donerciye durumcuye.
popeyes a da zamanında tutmaz denmişti fakat izmirde harika iş yapıyor menüleride gayet uygundu . bunun menülerine baktığımda da aynı izlenimi görüyorum bence tutma şansı yüksek
sanırım hazır uygulanmışı aydında forum aydında var. ***** adnan menderes üniversitesinin dibinde ve bu çıtır chicken dan var. benim gördüğüm kadarı ile bir mcdonalds veya burger king gibi değil. her gördüğümde de bu adamlar niye hala kapatmadı diye düşünürüm
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)