darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
Daha yeni mahkemem bitti.. kiracı seçmekle olmuyor.. benim en son mahkemelik olduğum kiracım öğretmendi karı koca.. elli yeden olumlu referans aldım..
Artık kim nedir belli olmuyor girerken bizde yamuk olmaz biz şöyleyiz böyleyiz diyorlar güler yüzle sonra sözleşmeyi imzaladınmı bir anda değişiyorlar..
Yapılması gereken bu işlerde benimde hatamdır o aslında.. bu tip insanlar oyalama taktiklerine bayılır bugün vericem yarın vericem köyde tarla satıldı bir yerden para gelicek yurtdışından abim ablam amcam para yollıycak v.b.. diye oyalatırlar .. aslında kira aksadığı an icraya vericeksiniz alacağınıza binayen..
Tahliye davası uzun sürüyor icra yollu tahliye daha iyi o açıdan kısa sürüyor.. ben kiracının maaşına haciz yollattım paramı alamayınca..
Birde vurma kırma dövme diyen arkadaşlara bilgili tecrübeli kiracıya tokat atsanız yumruk atsanız işi biliyor ise ki bu tipler bilir size el bile kaldırmaz tam aksine onu bol bol darp etmenizi ister koşa koşa hastaneye gider darp raporu alır ordan gider karakola beni dövdü buda darp raporum der sonra siz haklıyken haksız konuma düşer üstüne birde tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz..
birde sakın elektrik,doğalgaz,su bunları üstünüze yapmayın bunun bir mantığıda yok zaten.. siz parasını ödemedi diye elektriği kesseniz kendi hat çekebilir yeniden sizin hattınız üstüne neticede elinde kontrat var..
Son kiracımda şunu gördümki gerçekten böyle yaşayan hayatlarını bu şekilde idame ettiren bunu bir yaşam şekline dönüştürmüş insanlar var.. ustaca profesyönelce sistemdeki tüm açıkları bilen kiracılar var birazda ev sahibini acemi görürlerse vayki vay ..
bir iki ay kira ödüyorlar sonra kalabilicekleri kadar maksimumda bedavaya evde oturup kaçıp gidiyorlar başka bir eve geçiyorlar o evdede aynısını yapıyorlar böyle evden eve atlayıp yaşıyorlar bedava kalabildikleri zaman zarfı yanlarına kar.. tabi bu kalabildiğince bedava kısmı ev sahibinin tutumuyla orantılı..
Arkadaşın olaya gelince niye atamamış anlamadım zaten sözleşmenin yenilenmiyceğine dair ihtar çekilmiş itirazda gelmemiş sanırım karşı taraftan..
sözleşme kontrat süresi doldumu biter yani fes olur.. kiracı artık o evde işgalci haline gelmiş olur.. karakoldan avukatınız ve polisle elinizdeki tapu ile gidip kiracıyı evden çıkartabilirsiniz..