Japon iyidir mekanik araba iyidir...
Printable View
Japon iyidir mekanik araba iyidir...
Toplamda 10 yıldır honda kullanıyorum başımı ağrıtan beni rezil eden bir problemle karşılaşmadım. Biri 2001 1.6 ies biri 1998 vti (hala sahibiyim).
Yaklaşık 2.5 sene süren toyota corolla ae101 maceramız oldu araba sürmenin ustalıklarını onun üstünde öğrendim ama çoğu apaçilikleri de yaptım patinajla kaldırma, redline girip çıkma vs... bi kere bile gık demedi sanayi yüzünü unuttuk sayesinde . En çok beğendiğim yanı 3. vitesi ve yere diğer araçlara göre yakın olmasıydı :)
Konuya dönersek 97 Aralıktan beri Toyota kullanıyoruz, 96 GLi, 2000 Luna Spc, 2006 D4D..
96 GLi nin bir tek 2 cam krikosu bozuldu, 99 yılında İzmir'e doğru giderken Aydın'dan 50km kadar önce öndeki aracın fırlattığı cisimle karteri deldik, farkında olmadan 50km yağsız gittik Temmuz sıcağında, gık demedi.
2000 Luna, aldığımızda vuruntu sesi vardı, eski sahiplerinden kaynaklı conta gitmiş bu da 2. pistonda deformasyona sebep olmuş. Başımıza gelen en ağır olay buydu sanırım bunda da. Başka arıza çıkarmadı.
2006 D4D, tek seferde en çok parayı su pompası ve krank sensörü değişimi gerekli dedikleri için ödedik, o da çıkan pompayı incelediğimizde gereksiz olduğunu gördük 2012 de 850 TL girdi. Başka sorun çıkarmadı, 115 bin km dir bizimle sıfırdan beri. Yanlışlıkla acemilik dönemimde diyeyim 4 yerine 2 ye de soktuğum oldu ama üzerinden 6-7 sene geçti hala tık yok, it gibi gidiyor.
2 adet toyotamız oldu birisi 2000 model hiç sevilmeyen böcek göz corolla sıfır aldık 2011 de artık model yükseltmek için satmıştık. 11 hatta 12 senede sıfır arıza çıktı ki abim ve ben bu araçta araba kullanmayı öğrendik.. 7 kişi tepeleme yüklü temmuz sıcağında götürdü bizi hararet daha yarısına bile gelmemişti.
Diğer araç ise 2006 corolla hb 96 binde ikinci sahibiydik şuan 150 bini geçniştir. Bitik debriyaj balatası ile 650 km yol geldi tık demeden. Onun dışında gene hiç arıza çıkarmadı.
1 seneden uzun süre sedan VTI sahibiydim daha önce.. Aileminde 2004 yılında sıfır aldıkları ve şu anda 260 küsur bin KM de olan Kia Rio su mevcut.
Açıkçası motor anlamında batılılara göre çok daha dayanıklı olduklarını düşünüyorum. Aynı Sertlikte kullandığım birde 106 GTI ım vardı onda yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım Hondada.
Konfor olarakta açıkçası herzaman memnundum...
Kia ya gelince ilk yıllar ben çok özenerek kullansamda şu anda ailenin keçisi durumunda araç. Haftada 2 kez İzmir Çeşme yapıyor hertürlü malzeme taşınıyor herhangi bir sıkıntıda yaratmıyor. Motorda herhangi bir sorun sözkonusu değil.. Konfor rahatlık ve güven olarakta sınıfında orta seviyelerde diye düşünüyorum.
ailede 2001-2003 yılları arası ae101 corolla 2006dan beri de 4-5 farklı honda kullanıldı. hatırladığım kadarıyla bir tanesiyle bile yolda kalınmadı. hiç biri ciddi arıza çıkartmadı. hondanın belli başlı eksikliklerini bilerek bu arabaları seçiyorsanız gerisi için can sıkacak hiç bir durumla karşılaşmıyorsunuz. en azından biz karşılaşmadık.
öyle zaten yenilerini al at çöpe... mazda dışında düzgün otomobili olan japon yok trde... accord getirmiş honda yine 130 liraya 2004 yılından kalma şase direkt injeksiyonlu motor ilave etmişler kaportayı şişirmiş içinede amerikan accord göğüsü çakmışlar halen 155 beygir... honda 15 sene geriden geliyor... toyotada aynı direkt injeksiyon yapıyor bütün motorlarını ha şaselerini frenerini çok güzel güncellediler çok daha zevkliler şu anda özellikle yeni corollaları sürdümde çok dinamik ve zevkli ama halen tasarımda rezaletler hele ön göğüs nedir lan öyle mahkeme duvarı.... şu anda akıllı oynıyan avrupa ve türkiye pazarından anlayan tek marka nissan nasıl çakıyor kaşkayiyi güzle motorlar güzel şanzımanlar mükemmel bir tasarım... ya ben yine diyeceğim ve herzaman hatırlatacağım japonlar 90 ların başındaydı... o yıllarda harbiden zamanının ötesinde otomobillerdi... ama şimdi dinozor kaldılar ama... sağlamlıklarına lafım yok o gelenekleri dvm ediyor... ama o eski japon sağlamlığıda yok elektronik boklar çoğaldıkca... bu yeni japonları merak ediyorum 20 25 yaşlarına geldiklerinde kaç tanesi şimdiki 20 25 yaşındaki japonlar kadar yolda gezebilecek..
Şirkete 2000'de böcek göz yuvarlak farlı 1.6 Terra Corollayı sıfır aldık, arabanın canını aldık, hergün eziyete uğradı 220.000'de satılana kadar bakım ve periodik değişim gerektiren parça dışında arızası olmadı. (Fan müşürü bozulduğu için fan çalışmadığından hararet tepede 38 derece sıcakta tüm gün gezmesine rağmen).
Daha sonra yanına 2005 Corolla aldık yine Sol 1.6 yeni kasa, o da canı alınarak kullanıldı, tek problemi direksiyon kutusu oldu onu da değiştirmedik şimdi satılacak 2500tl gibi bir masrafı var.
Kısacası baya bir memnunuz japonlardan. İkinci elde de yüzünü güldürüyor.
made in japan:icon_tup:
Bircogumuz japon araclarin bu teknik kismina asik olmuslardir
Ozellikle motor kismina. Soch doch. Dual carb. Vti vs motor kodlari bile insani cezbediyor
Bu arada otomobil değil ama 2012 yılında sıfır km. hilux 2.5 4x2 pick-up kamyonet aldık makyajlanmış kasası, yaklaşık 1 sene kullandık, açıkçası herşey iyi güzel fakat saçma sapan hataları vardı, artık bizden mi kaynaklanıyordu yoksa üretimden kaynaklanan sorun mu bilemiyorum. Mesela en ufak bir sarsıntıda gösterge ışıkları kararıyordu veya sönüp tekrar yanıyordu, döşemeleri çabuk yıprandı, Kasadaki roll bar tokullar'da trafiğe çıkmadan evvel takılmıştı fakat devamlı hareket ediyordu sanki yerinden çıkacakmış gibi. bir de durup dururken özellikle uzun yol yaptıktan sonra direksiyonu çok ağırlaşıyordu lastik havalarında problem olmadığı halde. Yani sonucta yeni araç alıyorsunuz bu tarz ufak sıkıntılar can sıkıyor.
Bir de teyzemde 2005 1.0 yaris m/t vardı, çok ağır kazalı (şanzıman ve motor sonradan değiştirilmiş, değişen parçaları olan) yaklaşık 4-5 sene kullandılar ve bir kere yolda bırakmadı hatta sadece rutin bakımları için servise gidildi. Kazalı olduğunu öğrendikleri zaman da zaten arabayı sattılar ancak dediğim gibi bu süre zarfından kesinlikle sorun çıkarmamıştı.
Tek masrafım buji oldu :D Japonya'dan selamlar :D
2004' yılında sıfır olarak Corolla Verso aldık. 10 yıldır her türlü şartta ve şekilde kullandık. Kaç defa yanlış vites değişimine uğradı ama tık demedi. Halen yağ-su devam olarak kullanıyoruz.
2013' yılında da 07 model 28k km'de evo aldım. 6 ay boyunca her gün kullandım uzun yol yaptım, şanzıman harici üzmedi. Onda da kalifiye usta olmamasından kaynaklandı. Kısaca japonlar genel olarak çok dayanıklı. Yeter ki bilinçli şekilde kullanılsın.
17 tane honda(accord,Civic,integra,CRV) 5 tane Nissan(2x xtrail,x2 sunny,micra) 3 tane de Mazda (626,lantis,3) mız oldu baba oğul japoncuyuz genelde hondaya bineriz söyle söyleyim daha 1 kere ağır masraf yaptigimizi hatirlamam hiç üzmedi bizi japon grubu :) suan da EP2 sahibiyim çok çok memnunum iyiki almışım... Kısacası ailecek japon araçlarını seviyoruz :) :)
93 model beyaz sedan si yım vardı 180 bınde aldım 276 bınde sattım beni hiç üzmedi o kadar sıkıstırdım stock motora gore çok iyiydi 230 ile 20 dk ya yakın gitmiştim şimdi aynısını bulsam 2005 civic i satıp 16 ya kadar bütçe ayırırdım :)