Japon eskidendi...
95 üstü hiçbir japondan zevk alamadım.
Japon eskidendi...
95 üstü hiçbir japondan zevk alamadım.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
En iyi japonlar 90 ' lar![]()
Bu konuya şöyle söyleyim tabiki her zaman japoncuyum 06 astra cosmo h kasa almıştım oturduğum zaman icine kapı kapanması bile dolulugun bi göstergesi diyebilirim güven vermesi vs.gel gelelim japonda bu his yok ama artılar eksiler her zaman vardır karşılaştırılır . Sonuç olarak yine japon alıp binecegim yağına suyuna bakıp torunuma bırakacağımD
Ben de iyi diyenlerdenim çünkü ses yalıtımı ve donanımdan notunu kırdım.
1995-1999 Arası Toyota Corolla AE101 kullandım,
1999-2010 Arası Mitsubishi Carisma kullandım, (babam halen kullanıyor.)
2010 'dan bu yana da Honda Civic Elegance kullanıyorum.
Sadece Mitsubishi bir kez beyinmiydi neydi bir arıza verdi, 450 TL lik olduk, hepsi o. Başka hiçbirinde biçbir sorun yaşamadım.
Kurban bayramında Şile köylerine benim arabayı sokamayabilirim diye babamın arabayla gittik, sadece şunu söyledim : İnşallah benim araba da 15 yaşına geldiğinde böyle diri kalır. Bir titreme, bir uğultu, bir gaz almama vs.. birşey olmaz mı ? Yok.
Sonuç: Boşa dememişler; Alman'ın konforu, Japon'un sorunsuzluğu.
Peki alman mi japon mu desem![]()
REDBULL GSİ
CORSA B TÜRKİYE
Fatih abi konunun benim açımdan özeti şöyle aslında ;
Bir kesim var internet ortamında , al sat çılık olsun , yetkili bayii çalışanları olsun ; onlara göre ekmek yedikleri araçlar TEK güzel araç. Yani vw satan diyor japon çöptür , honda çöptür... Ya da tam tersi şekilde alman pahalıdır , ruhsuzdur , sorunludur diyen japoncular.. Bir de Fransız araba yapamaz diyen kesim...
Başka bir kesim var aileden hep almana alıştığı için , kapısına parmağıyla tıklatıp Japona notunu veriyor.Arabayı almanlar yapar diyip geçiyor..
Özel bir kitle var malumunuz , bindiği ilk ve tek devir çeviren , ses çıkaran araç honda falan olunca Japonlar uzay mekiği yapıyor . Japonlar inanılmaz daha hızlı . 2.0 tdi lara 1.6 110 hp arabayla işkence yapıyoruz tribi![]()
Bana sorarsanız işin özetinde , 2000 den sonrası ile öncesi farklı japonda. Subaru legacy olsun , honda accord 2.4 olsun , nissan maxima olsun.. Geniş , keyifli , çok hoş araçları var japonların günlük kullanım adına. Ama avrupa araçları ile kıyaslayınca , özellikle iki türe de sahip olduktan sonra insan günlük aracında biraz daha konfor , donanım , ağırlık gibi şeyler arıyor. Benim için kesin olmamakla beraber '''''''japonun spor kategorideki araçları '''''''hala vazgeçilmez ruha sahipler. Saymakla bitmeyecek özellikte güzellikte araç var.
Ep3 type r , Del sol vti , prelude , FN2 , ITR , Subarular , Evolar, 200sx çeşitleri, rx8 vs vs bunların hepsi 2. araç olarak alınıp aşık olarak binilecek güzel ve sorunsuz araçlar.
Ancak insanları japondan soğutan kesim ; 1.6 120 hp hondalara binip , en hızlı biziz , en iyi japon dürter , siz servisten çıkamazsınız triplerine girmiş kişiler. Otomobil severleri bile japondan uzaklaştıracak kadar abarttılar işi.
Özetle aslında çoğu markanın ciddi keyifle binilecek aracı var. Yeter ki amaca uygun araç seçilsin , ucuzu alınmasın , insan binmiş olsun![]()
-Fırat
dört sene peşinden koşup ince eleyip sık dokuyarak uzun uğraşlar sonucunda bi miata (mx5) aldım yolda çeviren polisler dahil aracın satılık olup olmadığını soranlara evladiyelik aldım cevabını veriyorum)) yani benim memnuyietim evladiyelik derecesinde
))
Kardeşim haklısın ama Japonlar harbiden sorunsuz oluyor.
Sende kullandın bilirsin.
İnsan binilen araba marka farketmeksizin pek sorun çıkarmıyor ama Japonların haricinde diğerleri daha narin oluyor.
Özellikle yaşlı araçlarda japonlar daha sağlam. Konu yine 90ların Japonlarına geliyor keşke geri gelseler.
Bazen yazılıyor ya japonlarda elektronik yok ne arızası çıkaracak?
Arıza sadece elektronikten çıkmıyor ayrıca yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi Amerikada ki japonlar elektronik dolu istatistiklerde yine japonlar sorunsuz.
Teşekkürler bu arada.
8 yildir subaru kullanicisiyim sadece arada 6 ay bmw ve 6 ay bravo hgt kullandim ama japon candir
ÜLKEMİN TOPRAĞINA GÖZ DİKENE KURŞUNDUR TEK SÖZÜM !!!
honda civic vti
honda accord 2.0 ve 2.4
honda integra
hiçbirisinde rutin bakımlar dışında masraf etmedim.
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
vtecII
vti
typer
s2000
Allah'a şükür hiç birinde masraf etmedim rutin bakım dışında (yağ su subap avans) olarak ve ne olursa olsun fransız alman hızlı araçlara binmeme rağmen, almanlar çok konforlu farklı hissettiriyor insana ama
bu araçlardaki zevki tadı hiç bir araçtan alamıyorum![]()
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)