Yeni kartlar cikinca eski kimlikler nolacak? Geri alacaklarmi acaba? Birde geri alma ücreti almasinlar :D
Printable View
kimlik kaybettiğinizde/almak istediğinizde çıkan yeni kimlik yada aynı şekilde ehliyet vs. için alınan ücret ile kıyaslayınca 18 Tl hiç birşey :) Lütfen abartmayın :))
pilot bölge Bolu idi yaklaşık iki yıl önce dağıtıldı, orada yaşayan aile büyüklerim bu kimlere sahipler ama eski kimlikleride ellerinde ve verilirken herhangi bir ücret alınmadığını biliyorum.Fakat tamamen değişirken ücret alınırmı bir fikrim yok.
en fazla 3-5 tl olması lazım. yazık bir vurgun daha yolda.kimbilir kimin cebi doluyo :)
Ehliyet yerinede geçecek mi acaba?
Ehliyet yerine geçmiyor sanırım. Eğer öyle ise büyük saçmalık. Ehliyet olarakda kullanılması lazım.
kesinlikle sürücü belge verileride bu sisteme dahil edilmeliydi.
kimlik yerine ehliyet taşıyıp her sınavda mevzu çıkaran kimlik karşıtlarından kurtulmuş olurduk. :D
Ehliyet yerine ilk etapta geçmeyecekmiş. İlk dağıtım ücretsiz kayıp vs durumunda 18 lira diye okumuştum gazetede.
Yine birileri ayakkabı kutularıyla aşk yaşayacak. Allah bereket versin.
güzel uygulama.. Ehliyetide dahil ederlerse güzel olur.. Ücrete birşey diyemeyeceğim.. Ücretsiz hiçbirşey olmadığı için :)
NFC biraz daha gelişsin, sen o zaman gör kaosu.
Her kimliğe gps çip mip bişey koydularsa ondan biraz maliyetli olmuştur beyler abartmayın.
eğer ehliyette yoksa içinde saçma.Çünkü ehliyetimi aldığımdan beri kimlik taşımıyorum.Büyük ihtimal,hatta yüzde yüz yenisinide taşımam.
Biz zaten eskinin de saçma olduğunu düşünüyoruz, ama şuan çok daha saçma!
Devlet kurumları yaptıkları işlemlerden onlarca para alarak, döner sermayelerinden giderlerini çıkaracak duruma gelmiş ama hala üstüne on binlerce vergi alınıyor! Devlet işletmeci olmuş göremedik.
Belediye otobüsler 12 yıl önce, ben liseye giderken minibüslerin yarı parasına yolcu taşıyordu, şuan belediye otobüsleri minibüslerden daha pahallı. Ulaşımın, her devletin halkına kar gözetmeden zorunlu olarak vermesi gereken bir hizmet olduğunu bilemedik.
10 sene önce, Deprem, lüks tüketim, çöp, egzos emilsiyon(yeni yılda geliyor), yurt içi hava alanlarında alan vergisi, vs. vs. vergiler yoktu! Her geçen gün yeni vergiler üretiliyor göremedik.
makine sanayisi olmadığı gibi, mazotu-kimyayı-elektriği-suyu dünya para yaparak, tarımı ve hayvancılığı da durma noktasına getirdiler. Tükenen bir ülke olduğumuzu göremedik.
yapılan her projeyle istanbuldaki ekolojin dengeyi bozdular canım istanbul boğazının altından metro geçirdiler, karadeniz kıyılarında ormanları katlettiler. Biz doğamızdan çalarak nasıl bir kar kapısı açtıklarını göremedik.
Anlayacağınız bize atılan her kazığa olumlu bir yanından bakmaya çalıştık ve gördükte. Ulan ne kadar açık görüşlü, varlıklı insanlarmışız 18 lirayı beğenmiyoruz!
Aynen beyler abartmayin. Tamam akp ye sokuyoruz sövuyoruzda 2 sigara parasi yani. Biraz abartili olmamismi :)
Ki bu para sanirim ilkinde alinmicakmis kayip durumunda ... diye okudum ama bellide olmaz aladabilirler :)
Sanki bizler talep ediyoruz yeni kimliği birde parayla verecekler yeni gelir kapısı belli oldu..