Yürü be ak genç !! helal olsun nasılda çatır çatır devletın bizi enayi yerine koyduğunu yazmışsın :d
Printable View
İki sigara parası diyen olmuş, ehlietle kıyaslayan olmuş. Ehliyet dediğimiz şey mecburi alınan bir şey değil o kıyaslama yapılamaz bir kere. Her ay kıt kanaat geçinen hatta geçinemeyen bir çok aile var. 3 çocuklu bir aile için mesela bir anda 90 lira ödeme çıkıyor, sana bana az gelebilir ama belkide ayda 90 lira ile karnını doyuran aileler var onları ne yapıcaz? İnşallah kayıp durumunda alıyorlardır ücreti, yoksa yine ucu garibana dokunacak
kimliğe paramı alınır laaan yürüyün gezi parkına
miting varmıs ben oraya gıdıyorum,beleşe hemde,halktan alıyoruz babamızın malı gıbı kullanıyoruz !
http://2.bp.blogspot.com/-KkeiCDriX0...62632328_n.jpg
4 S kuralı hala geçerli...
kim bilir ne cinlik peşindeler neler olcak neler...
18tl vs hepsini geçtim @34btr1907 yazdıgna ek olarak
2015 bütcesinde Msb'nin %4.4, acaip derecede iyi egitim aldıgmız ve her ilcede enaz 4-5 okul oldugu için Meb'de %11 artış varken cumhurbaşkanlıgı bütcesinde taam %97 artış var
http://im.haberturk.com/2014/10/12/9...jpg?1413197086
haberin devamını okumak isteyenlere...
http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi...n-2015-butcesi
18 lira az diyosunuzda örnek bizim ailede 4 nüfus var 72 lira vericez hadi biz veririz ya 400 lira maaş alıp geçinmeye çalışanlar napıcak hep kendimizi düşünüyoruz.
ehliyetleride bu kartlara tanımlasalardı keşke neyse onuda seneye yapar tanımlamak isteyenlerden 50Tl alırız. yolumuzu buluruz.
En azından dev gibi iğrenç kimliklerden kurtulduk.
AK Parti, CHP ve MHP 2014'te 322 buçuk milyon lira hazine yardımı alacak. 2015'te ise hazine yardımının tutarı 531 milyon lira olacak. Üç siyasi partiye önümüzdeki iki yıl 853 milyon lira hazine yardımı yapılacak...
Türkiye'de yaşayanlar için konuşrsam bu tarz kimlik için geç bile kalındı,cüzdanlara sığmayan kimliklere nazaran çok çok iyi ama durumu olmayan vatandaşları hesaba katarak illa ücret alınacaksa çok çok cüzi bir miktar karşılığında olmalı..
kendi adıma konuşursam,
benim kimliğe ihtiyacım yok zaten Almanya'da Türk kimliğini kimse iplemiyor çünkü herhangi bir gereklilikte adamlar illa pasaport olacak diye şart koşuyorlar.
yeni pasaportlar ilk çıktığında da olan pasaportumun bir işe yaramaması,almak için bir ton para vermemi de kenara bırakarak uğradığım mağduriyet nedeni ile ettiğim beddua yanlarına kar kaldı.
eşim Alman kimliği ile elini kolunu sallayarak Türkiye'ye girerken ben yeni pasaport nedeni ile kendi ülkeme giremiyordum.
bunu neden anlattım,
bir ülkenin en öncelikli görevi vatandaşlarını mağdur etmemek olmalıdır.
maalesef bizim ülkemizde eş dost ahbap ilişkin olmadığı sürece hep mağdursun..
18 lira bişey mi .
asgari üçretle geçinen ve kirada olan 3 cocuklu bi aile için hiç bişey değildir bu para.
Şimdi benim babam askeri personel ve askeri personellerinde ki kimlik kartıyla yeni kimlik kartları arasında bi fark yok cidden boyutları chiplı olması vs..
O kartlara ödedigimiz rakam 4 tl falanda yenilenmesi için ki bundan bile tsk kar ediyodu.
Şu kartın maliyeti en kötü 5 lira olsun herşeyiyle birlikte, kardeşim 18 lira nedir .900 lira ile calışıp 400 lira ev kirası 3 cocuk büyüten adam 5 kişi toplam 90 tl neden kimlige para versin yazık gunah ya.
eski kimlikler yürürlükten kalkana kadar kullanırım sonrasına bakarım..
almıyorum var mı bı yaptırı mı boyle sey mı olur