gecen radyoda biri söyledi galiba nihat sırdardı maliyeti tam 5 TL imiş diye
Printable View
gecen radyoda biri söyledi galiba nihat sırdardı maliyeti tam 5 TL imiş diye
baştakılerın de mualefetınde bastan aşağı,arsız,yüzsüz,kişiliksiz,oldugunu zaten bılıyorduk,burda akp yı elestırmekten öte,halkın %100 ünün demesi gereken şey; ben onca vergıyı niye verıyorum arkadaşım ,5 tl maal edıp neden 18 e sokmanın derdındesın sen,neden hala beni düdüklemenin peşindesin el insaf be demesını beklıyorken,hala baska baska seylerın savunmasının yapılması beyin düğümlenmesinin bi göstergesi bana göre.yandaşlıkla alakası yok bu konunun savunmak saçma,salakmısın sen kerizmisin sen neden bılmem kaç bın tl vergı verıyosun ozamn dıyolar başka ulke insanları bizlere,özel tuketımmı bu kodumn kımlıgı dıyolar kulak arkama baktı gecen gun bırı.neyse
Devlet ticaretine değildir, devlet hizmet için vardır, ama bizdeki mantık devlet halktan kar etsin yandaşları beslesin, şundan da eminim a k p yandaşları beslemesi bıraksın şimdi savunanlar ilk sovenler olacaktır
Telefon mağduru oldum ticaretine değil ticarethane
sade küçük boy kahve 6 liramı oha... 1 liralık kahveye bak olmuş 6 lira. neden 5 lira fazla veriyosun?
birileri beni ilgilendirmiyor, 4 dakikada 2 kıta arasında yolculuk yapıyorum ben. millet 1-2 liranın hesabınımı yapıyor? bıraksana, sen hiç çevrene bakmıyormusun? ben hiç kötü araba görmüyorum.
ozaman cafelere gitme. gittiğinde kori soslu tavuk yeme. parası kime gidiyor sende biliyorsun. onlaramı kazandırcaksın yoksa devletinemi. onlara kazandırdığın parayı düşünmüyorsunda devletine kazandırdığın parayımı düşünüyorsun? ülke sevmek ayrı akp sevmemek ayrı. istesende istemesende bu ülkede yaşayacaksan bu devlete para vermek zorundasın. kabul etsende etmesende bu adamlar seni yönetiyor.
bunun argesini düşünen neden yok? kartın ham fiyatı 5 lira olabilir ama bunun birey başına düşen argesi var. 5 lira olmazda 10 lira olur belki bunla beraber ama hangi devlet bedavaya çalışır? sanki devletin kasasına girecek olan millete dönmeyecek.
Ya bir şey bana çok saçma geliyo etrafına baksana hep lüks araba var zam yapmak gerekiyo benzine zam gelir bak halen trafikte araba var bu insanların yaşamaya lüks arabaya binme hakkı yokmu erkez sürünecekmi illah lüks arabaya binerim hevesim dir binerim ama durduk yerede cebimden saçma sapan nedenlerden paralar çıkmasını istemem
Bir de o lüks arabalarin ruhsatı bakin, kaçı kiralık, edevletten sorgulayin bakalım kaçı rehinli hacizli. . Bir de bir gün insaat sektörüyle is yapan bir tanidiginiza sorun bakalım çek senetlerini kolay tahsil edediliyor mu? Geçen gün bir patlayıcı firmasındaydim ben oradayken telefon geldi 700bin tl alacaklı oldukları firma iflas erteleme almış, dünya gazetesine haber bile oldu yogun iflas erteleme. .
Arge maliyeti ne ki, ilk biz mi uyguluyoruz?
Neyse, size mutlu rüyalar, rahatsız etmeyelim sizi..
Kar amaci güden ticari bir kurum ile devleti kiyasliyorsak, keyfi bir gida maddesi ile zorunlu hale getirilen ve maliyetinden %300e yakin kar ile satilan bir karti karşilaştiriyorsak, daha fazla yazmanin manasi yok zaten. ;)
He bu arada evet hiç kötü araba görmüyorsun, %80i hükümet şakşakçisidir, rüşvetle onla bunla devletten iş almiştir, hala oğludur, dayi kizidir.
5 sene önce zar zor gecinip de bugun son model bmw mercedes e binen cok adam taniyorum.
Çalisip almistir demeyeceksin di mi ? :)
çabalama bence boşver.
şöyle düşününce daha net anlarsınız
fix menü bi yere gittinz yediniz içtiniz istemediğiniz halede masanıza meyve geldi cıkarken fix menüyü ödediniz araya bide meyve tabağı ayrıyetten yazmışlar eminim hepiniz dersiniz ya biz fix anlastım meyveyi istemedik bize neden yaslıyosunz fixe dahil olmalıydı v.s.?
1 kişi demez ki ya meyve hazmımızı kolaylaştırdı iyide oldu bi meyve parasından nolacak
:)
günaydın
aq biraz okuyun araştırın elinizin altında internet var, cahil cahil konuşuyorsunuz burada, devletin görevleri arasında neler var, neden vergi veriyoruz, vatandaşına ne sağlamak zorunda, neden şu anki kimliklere ilk alırken para vermiyoruz...
35 yaşındayım, eskileri görmedim, ama umudumu yitiriyorum ülkemin gelecegine dair, daha ne kadar kötü olabilir dedikce dahada kötülerini görüyorum. eskiler bişi olmaz, ülke herzaman bir tarafa dogru kayıp sonra toparladı, yine toparlar diyorlar, ama bilemiyorum... :(
Her vatandaşın vergi ödemek gibi bir görevi var ise devletin de vatandaşa hizmet etme görevi vardır. Vatandaşı gelir kapısı olarak gören bu uygulamayı sona erdirmek için kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.
Böyle bir imza kampanyası için mail geldi şimdi, zor ama belki sakin sakin okursan buradaki insanların neden devletin politikasına kızdığını anlayabilirsin.
etme eşşekle muhabbet küstürürsün silme cam kırıngıylan .....
akp'liler nedense tayyibi ve hükümeti ölümüne savunuyorlar. bonzai kafası bu olsa gerek.
misal ben chp'liyim. kılıçdaroğlu kobaniye sahip çıkan açıklamalarıyla yanlış yapmıştır. zaten kendisi chp başında oldukça chp'nin oylarını yükseltmesi zor görünmektedir. peki var mı bir tane akp'li, tayyip şunları yanlış yaptı diyebilecek? tayyibi eleştirebilecek. daha makaracı egemene bile tek laf edemeyenlerden ne eleştiri beklersin ki!!
İş siyasete döndü gene
burada boşa tartışıyorsunuz , herkes ektiğini içiyor. Türkiye vatandaşı vergi ödemez, fatura kesmez , elektriği çalar , suyu çalar , interneti yan komşusundan çalar. Ee hırsız olanı da hırsız yönetir bu kadar basit. Çuvaldızı kendimize batırmamız lazım. Hepimizin sevdiği vatan millet aynı Türkiye , hepimizin dedesi ananesi almış kanıyla buraları. Öyleydi böyleydi diye bölünmeye gerek yok. Herkes dönüp bi aynaya baksa yeter.