hayır Yeni Kimlik Kartları tanıtıldı yazabilirdi başlığa açıklamayada özelliklerini artılarını eksilerini yorumlayabilirdi ama sen kalkıp parantez içine alıp direk mesaj verirsen art niyetli açmış olursun konuyu sitede siyaset konuşulmayacak denmesine rağmen her fırsatta iktidar karşıtlarının açtığı konuları görüyoruz
ben cevabımı verilmesi gereken yerlerde veriyorum sen rahat ol hükümetin benim cebime 1tl si nasip değildir olmasında, bize söylemiş olduğunuz söylemler aslında tamamı ile sizi anlatıyor at gözlüğü ile bakıyorsunuz yapılan her işe yıllarca chpnin yağ yok tüp yok o yok bu yok demesine alışmış bir zihniyete alışlıksınız ayrıca ben başka bir partinin 15 yıllık üyesiyim akp ye değil.
Benim chp'yi savunmam için şu an hiçbir sebep yok . Chp'nin başındaki kişinin de partiyi daha da çıkmaza soktuğunu hepimiz biliyoruz , aynı şeyler mhp içinde geçerli . Sağlam bir muhalefet olmadığı sürece iktidara kimse engel olamaz .
At gözlüğü değil de , çok güneş gözlüğü takmışsınız abi güneşli günlerin olduğunu zannediyorsunuz da halbuki karanlık yani
inşallah farkına varırsınız bir gün
imzasız..
daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama kartların devlete maliyeti 18.5 tl imiş...
mynet yada milliyette okudum tam hatırlamıyorum sadece kartın maliyeti 6 avroymuş..
dip not: yazdıklarım kesinlikle politik görüşümden kaynaklı değildir sadece bilgilendirmek amaçlı yazdım.
no car no fakin fuel
maliyeti 18.5 TL ama biz 18 vericez ah canım kıyamam saolsunlar çok düşünceliler indirim bile yapmışlar
70-80 milyon tane kart allahaşkına akıl mantık alıyormu şişirme maliyelerle kkim bilir kaç 70 milyon kartın parası cıkıcaktır orda
(@timmah sana kisisel birşey demiyorum buarada bneimde mantıgma yatmayan seyi belirttim)
yaw he he vallahi
Gerçek maliyet ne kadar?
Kart başı maliyet, konuşulduğu gibi 5 TL değil. Sadece kartın boş hali 3 Euro. Yani yaklaşık 9 TL.
Çipi takılmış boş kartın maliyeti 4.2 Euro. Yani 12 TL. Kişi bilgilerinin yüklenmesi, zarf ve kargo masrafları da eklendiğinde; 10 yıl geçerli olan akıllı kimlik kartının toplam maliyeti 6,5 Euro'ya ulaşıyor. Yani yaklaşık 18,5 TL civarında. (Üstelik bu rakamın 4 TL'si, PTT'nin kargo ücreti.)
1881 - 193∞
Devletleri, "almadan veren kurumlar" olarak görmekten vazgeçmediğimiz sürece doğruyu göremeyiz.
Bir parti değil bunu alan. Bugün hangi kurum(partiyi kurum olarak özellikle belirtiyorum ki, daha net anlaşılsın demek istediğim) olsa alacaktı.
Partileri, devleti birer şirket gibi görmediğiniz sürece gidişatı doğru okuyamazsınız. Okuyamadığınız sürece de mutlu olamazsınız...
elektronik malzemede adet arttıkca fiyat katlanarak düser kaybedeni susu busu yenileyeni 100milyon karttan bahsediyoruz
kim diyor o karta 6 euro diye
bir kac 10 bin garaj kumandası imalatı yaptık dıs kabı kalıp maliyeti devre kartı içindeki devre elemanları montajı sifrelemesi herseyi tanesi 3.5 dolara mal oluyordu ki bu maliyet ufak bir firma olarak boleydi, bu ornegi vermemin sebebi cok daha asamalı ve maliyetli bir üründür
o kartın maliyeti 1 doları gecer diyene sadece gülerim
burda esas amac piyasa yoklaması, simdi bakıcaklar halktan cok ses cıkmassa bu fiyattan verilcek cıkarsada fiyat duscek
aynısı ehliyet olayında olmadımı
Göründüğü gibi olan ,GÜCÜNÜ milletten alan .
sözü de ne güzel söz . Bizden alıyorlar GÜCÜ işte![]()
imzasız..
valla ben devlet para almamalı noktasındayım, haa şu olursa: eski kimliklerle isteyen devam edebilir, ama elektronik kartın avantajları şunlar denirse, duruma göre 18 değil 48 de verilebilir. ama zorunlu olan birşeyden devletin para alması "sosyal devlet" ilkesine aykırıdır. anayasayı değiştirin devletin adını da TC A.Ş. yapın o zaman tamam..
bence mantıklı 1000 TL olsun ki, fakir adamlar elensin kimliksiz dolaşsın. şikayet mektubumu yolladım başbakanlığa, hayırlısı...
arka sislerini yakanlara....
Psn: theace85
eskikimlikler 3 yıl daha geçerli olucakmış.. 3 yıl sonra düşünürüz..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)