imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, testin toplamı aşağı yukarı 18-19km civarındaydı. 2km gibi bir mesafesi yokuş yukarı ve aynı şekilde 2km gibi bir mesafede yokuş aşağıydı. 2km kadar bir mesafede şehir içinde geçti. 12 km neredeyse düz yol, 2 km rampa yukarı, 2km rampa aşağı ve 2km'de şehir içi (mesafeler biraz daha fazla olabilir) olarak geçti. Araca bindikten sonra yakıt tüketimini sıfırladım; dur-kalk trafik hiç yaşamadım, o yüzden dur-kalkta bu değerler tamamen değişir, sağ ayağınıza ve trafik durumuna göre ekranda bambaşka değerler görülür.
Sırf şehir içinde kullanılırsa da bambaşka değerler olacaktır. Ama dediğim test güzergahında (normalde daha kısa olan mesafe benim için uzadı hatta vaktim olsaydı belki güzergahı daha da uzatabilirdim) ilk başta 4,8 ortalama gösterdi, yokuş çıkarken arkamdakine yol vermek için biraz gazın ayarı kaçtı ortalama 6,6lt'ye kadar fırladı, yokuş aşağı inerken gaza çok dokunmadan ataletiyle indirdim ve düz yolda da gözüm ekranda olacak şekilde dozunda bastım 5,8lt'ye geriledi ve şehir içinde de biraz gezindikten sonra showroom önündeki manevrada ortalama 6,0lt'ye fırladı. Acelem olmasaydı o fotoğrafıda çeker paylaşırdım.
Biriniz orası yokuş aşağı demiş, kimisi hayallere sardırmış, birader(ler) ben nazar değmesin diye sadece Subaru-Bayraktar yetkilileri ile paylaştığım kendi aracımın ortalama değerleri var; (outback 2,0D) yüklü halde katalog verisinin altında tüketim yakaladım, o fotoğraflar ve gidilen mesafelerin hepside dediğim gibi merkezdeki yetkililerde mevcut.
Yalan borcum yok; Bayraktar çalışanı değilim, yaptığım paylaşıma da beni pişman ettirmeyin, çok arzu eden olursa teste beraber çıktığım satış görevlisi ile tanıştırırım ki o da aynı noktada telefonu ile fotoğraf çekti. Fotoğraf çekilen noktanın rampa aşağı mı, düz yol mu olduğunu bir kez de ona sorarsınız.
Bu arada araç Forester 2.0lt atmosferik cvt şanzıman ve serinin dolu versiyonudur yani üzerinde 18 inch jantlar mevcuttur, bilirsiniz bu da tüketime olumsuz yönde etki eder.
Ayrıca, halen yokuş aşağı diye ısrar edenlere ekrana dikkatli bakmalarını öneririm, ortalama tüketim değerinin altında 0'dan 30'a kadar olan kısım aslında gaza basıp basmadığınızı da gösteriyor. Yani orada yeşil seviye yoksa gaza basılmıyor anlamına gelir. Orada yeşil seviye 0 ile 5 arasında bulunuyor, yani gaza basıyorum. Yokuş aşağı inerken kaçınız gaza basıyor ?
Neyse, canınız neye inanmak istiyorsa ona inansın, selametle!!!
P.S : Beni tanıyanlarda şurada yaptığım paylaşımlardan ne kadar objektif olduğumu da az çok anlamış olması lazımdı, onu da anlamayanlar varmış
Yarın öbürgünde Duster 1,5 AWD'nin yakıt tüketimini paylaşırım onda da hayal görüyor ya da oha o kadar mı yakıyormuş diyenler de çıkar.