User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Vito ile ilgili sorular

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Vito ile ilgili sorular

Malumunuz bu araç ticari olarak geçiyor; benimde bu konuyla ilgili aşağıda cevaplanmasını istediğim sorularım var.
    - Araç şahıs üstüne alınabiliyor mu?
    - Araç şahıs üstüne alındığında K2, SRC gibi belgeleri de almak gerekir mi?
    - Araç şahıs üstüne alındığında aracı ruhsatta ismi yazılı kişi haricindekiler de kullanabilir mi? (ağırlıklı olarak şoför kullanacak)
    - Muayene periyotları nasıl, yıllık mı 2 senede 1 mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Birde yeni V-klasse ya da Vito, ne zaman gelecek, fiyatı ne olacak bilgisi olan var mı?

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni V serisi Türkiye'ye gelecek mi ki ?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    K belgesi araca zaten onun olması şart .

arac eger ticariyse src tiplerinden den uygun olanını edinmek ki hakikaten zorlayıcı soruları var bir ara sirket için bakıyodukta meraktan incelemiştim

bunların yanına psikoteknikte lazım abi bide eklenti olarak sadece srcde kurtarmıyor.

muayene senede 1

SRC 1 Belgesi :Uluslararası Yolcu taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
    SRC 2 Belgesi :Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
    SRC 3 Belgesi :Uluslararası eşya - kargo taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
    SRC 4 Belgesi :Yurtiçi eşya - kargo taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
    SRC 5 Belgesi :Tehlikeli madde taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    K belgesi araca zaten onun olması şart .

arac eger ticariyse src tiplerinden den uygun olanını edinmek ki hakikaten zorlayıcı soruları var bir ara sirket için bakıyodukta meraktan incelemiştim

bunların yanına psikoteknikte lazım abi bide eklenti olarak sadece srcde kurtarmıyor.

muayene senede 1
    Şahıs üzerine alsan bile psikoteknik ve src şart mı? Yani, kim kullanacaksa onda bu belgelerin olması mı gerekiyor?
    K2 Belgesi araç ticari diye mi alınıyor?

Bu araç alınırsa, şirket üzerine alınmayacak, şahıs üzerine alınacak, o yüzden bu illet soruları soruyorum

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turizm işinde falan mı kullanılacak veya servis ?
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilidğim kadarını soyluyorum emın olmamakla beraber...

- Araç şahıs üstüne alınabiliyor mu? alınır ama vergı konusu var emeklı ıse maasından keserler,degıl ıse vergı levhan olmak zorunda

- Araç şahıs üstüne alındığında K2, SRC gibi belgeleri de almak gerekir mi? kullanan kişide olması zorunlu,eger ssk başlangıcı 2000 yılından önce ise src sınavsız alınıyor ben o şekilde almıstım

- Araç şahıs üstüne alındığında aracı ruhsatta ismi yazılı kişi haricindekiler de kullanabilir mi? (ağırlıklı olarak şoför kullanacak) kullanır servıs aracları o şekilde zaten çogu şöför çalıstırıyor

Muayene periyotları nasıl, yıllık mı 2 senede 1 mi? her yıl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilidğim kadarını soyluyorum emın olmamakla beraber...

- Araç şahıs üstüne alınabiliyor mu? alınır ama vergı konusu var emeklı ıse maasından keserler,degıl ıse vergı levhan olmak zorunda

- Araç şahıs üstüne alındığında K2, SRC gibi belgeleri de almak gerekir mi? kullanan kişide olması zorunlu,eger ssk başlangıcı 2000 yılından önce ise src sınavsız alınıyor ben o şekilde almıstım

- Araç şahıs üstüne alındığında aracı ruhsatta ismi yazılı kişi haricindekiler de kullanabilir mi? (ağırlıklı olarak şoför kullanacak) kullanır servıs aracları o şekilde zaten çogu şöför çalıstırıyor

Muayene periyotları nasıl, yıllık mı 2 senede 1 mi? her yıl

Teşekkür ederim, Vito alıp keyfine kullanmak gayet eziyetli olacakmış buradan o anlaşılıyor

most_evil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanun değişmediyse eğer aracı şahış satın alabilir. Ruhsat sahibi kişi aynı zamanda şirket yada şahıs şirketi sahibiyse k belgesi alması zorunlu ama ruhsat sahibinin üzerine şirket yoksa k belgesi alma zorunluluğu ortadan kalkar. K belgesi olmayan araçta herhangi bir şey taşırken yakalanırsan cezası var yani atıyorum evden gardırop söktünüz araca yüklediniz biryere götürüyorsunuz yakalanırsanız ceza yazılabiliyor biraz çevirenin insafıyla alakalı bir durum. Araç ruhsatta kamyonet değilde minibüs olarak geçerse K belgesine gerek yok. Aracı da kim isterse kullanabilir.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahıs üzerine alsan bile psikoteknik ve src şart mı? Yani, kim kullanacaksa onda bu belgelerin olması mı gerekiyor?
    K2 Belgesi araç ticari diye mi alınıyor?

Bu araç alınırsa, şirket üzerine alınmayacak, şahıs üzerine alınacak, o yüzden bu illet soruları soruyorum
    sahısta src psiko yok ama k dan emin degilim abi ama ticari belge oldugu için gerek kalmaz diye düşünüyorum. bu olmassada üstte arkadas yazmıs bırak dolabı koli tasısan takabilir/yorabilir ihtimal dahilinde. ama ticaride olmassa bu sefer eşek yüküyle vergisi gelir avantajı olmaz.

K belgesi aracaa - src ve psikoteknik sahısa abi src ehliyet kıvamında bir kart zaten.buna sahip kim varsa kullanır. ama detayı var atıyorm sadece src 4'ü olan yolcu taşıyamaz, sadece src2 olanda yük tasıyamaz kısaca sana 2 ve 4 lazım abi

kanunen tabi sansa bahta kalmıs cıkar kullanırsın ama biyerde cevirmede sırf ticari src vs varmı diye kontole girersen gişe cıkısnda falan. olmayan k belgesi için 2500+ TL psikoteknik olmaması 100 tl (belge her 5 yılda yenilenecek birde ) src olmama cezasıda 1000 küsür diye hatırlıyorum. ayrıca önemli detaylardan biri 0.1 promil alkollu bile olsanız ehliyetinizi kaptırırsınız ticari araclarda böyle bir mevzuda var

buarada src 2000 yılı oncesi degil 2003 oncesi sigortanız varsa sınava falan girmessiniz harcını yatırır alırsınız.
    1881 - 193

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k belgesınde suanda kanpanya var galıba 800 cıvarı bır ucretı var

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahis ustune alinirsa k ve src olmasada olur. Bizim connectler bu sekilde,cevirmede muanede bir sorun olmuyor.
    Ama amarok aldik mecbur sirketin ustune yaptik k belgesi ve src sart.
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amarok alsak şahıs olarak kullanamıcak mıyız belgesiz? Vito minibus olarak geçenlerden bakıyoryz illa o belgeler mi lazım yani..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8+1 koltukluları son düzenlemeyle birlikte otomobil olarak geçiyor, dolayısıyla hız dahil olmak üzere diğer tüm kurallar otomobil ile aynı.

2015 ilk çeyrekte yeni kasaları Tr'ye gelecek diye biliyorum

Okan.A.A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizdede vito var ama hiç bi polis bugüne kadar src sormadı , şirket üstüne bizim araç ama.Transit var 2 tanede kapalı kasa onlardada src istemediler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)