Çok geçmiş olsun hocam. Yüksek ihtimal ile çürük verecekler..
Printable View
Çok geçmiş olsun hocam. Yüksek ihtimal ile çürük verecekler..
boy kg oranları nasıl acaba bnm boyum 183 56 cm almazlar senı dıyıp duruyolar :(
burda tablo var,ama erteleyebiliyorlar alt limitteyseniz.en fazla 4-5 sene erteleniyor sonra karar veriliyor.
http://www.engelliler.biz/forum/aske...yapiliyor.html
çevresinde Crohn,ülseratif kolit gibi rahatsızlığı olan varsa onlarda muaf olabiliyor haberiniz olsun
son yıllarda çok rahat rapor alıp askerlikten yırtabiliyorsunuz.. Eskisi kadar katı değil durumlar.. En yakın arkadaşlarımdan birinin sol gözünde görme kaybı vardı.. kaç yıllık arkadaşım bende akserden yırttıgında öğrendim o kadar haberim yoktu yani ehliyeti falanda var ama almadılar askere.. Yine çok yakın bir arkadaşımda gece körlüğü var.. Oda yırttı... Bende de ritim bozuklugu falan vardı en düşük derecede bende yırttım.. Ben ama acemiliğimi bitirdim doğudaydım törene 2 gün kala doktor gönderdi eve :) En Başta daha askere gitmeden gatada yalvardım rapor götürdüm almayın olm beni ben ölürüm orda , o bölgede o sogukta kalbim var diye iplemediler komutan doktorlar , hiçbir olmaz bu sana dokunmaz yallah dediler.. o tepelere tırmandırlar bizi teçhizatla -20 derece dagda vay anasını arkadaş ben iyi hayatta kaldım yani ciddiyim , en saglıklı adam baylıyordu pat diye... Sonra arkadaşım vardı bölükte astubay doktor , laf arasında söyledim böyle böyle kalp muhabbetini dedi manyakmısın sen bu durumda bırakırlar seni hemen sevk yazdır hastaneye kurula çıkarsın , en güzel yerini yaptın askerliğin bundan sonrası amelelik , s**tir git evine durulurmu burda dedi hakkaten 2 günde bıraktılar.. O baştaki pez*nkler niye beni aldılar onu çözemedim tabi...
Benim zamanımda rapor almak tabiri caiz ise neredeyse imkansızdı. Kurallar, teamüller pek katıydı.
Masterdan atıldım, bismillah 5 gün sonra falan celbim çıktıydı, ki sistem elektronik falan böyle değil. Lank diye aldılar.
5 senedir kontrole gelen bir arkadaş vardı, boy 170 cm, kilo 120 kg falan. Gataya yatırdılar, zayıflatıp öyle aldılar. 1 gözü yüzde 10 bir arkadaş acemi birliğinde alabildiydi. Başka bir arkadaş kulaklarda işitme kaybı %80'lerde. Ona da başta vermemişler; acemilik bitti sonra verdiler raporu (bu arkadaş yanlış anlaşılmasın problemle dalga geçmek niyetinde değilim çok komikti, sağa diyorlar sola koşuyor, yat diyorlar tuvalate gidiyor; arkadaş dahil gülerdik olaylara) Ulan adam duymuyor, yapması mümkün değil, ne diye yollamışlar anlamak mümkün değil.
Ben okul master derken 28 yaşında yaptım. 95 kilo gittim, 35 gün sonra yemin töreninde 82 kiloydum. 5 ayda da 78 kg oldum döndüm :) Şimdi arada bir göbeğe bakıyorum, gene gitsem mi lam diye düşünmüyorum değilim.
Bu sağlık olaylarında çok garip yer askeriye. Bir sabah çök kalk çök kalk çök kalk çöök kalk.. Lan; son kalkarken benim diz gitti. Yanıyor. Uyuştu diz anında. 1-2 gün bekledim bişi yoktur diye, yok mümkün değil ağrı var; yürürken tahta gibi tak tuk ses geliyor dizimden. Bildiğin Pinokyo oldum. Gittik revire, bişi yok dedi doktor. Yürürken yan odadan benim dizin sesi geliyor. Bişi yok, bişi yok ama 5 senede zor geçti dizim. Hala zorlayınca bir garip.
Sabah içtimasında istikamet yiyip zorlanıp kalpten ölen adam tanıdım. Şimdi dinliyorum duyuyorum, daha bir ferahlamış olaylar.
O yıllar rapor pek zordu. Bir arkadaş; adam bildiğin psikolojik olarak rahatsız. Hani sivilde (askerde pek havalı laftır sivil) Bakırköy'de kapıya götür, niye geldin diye sormazlar hoşgeldin diye alırlar 12 ay yatar. Adam rapor alamadı. Ufaktan tırsıyoruz bir gün gelecek 55 kişilik koğuşu toptan Texas Massacre kesecek. Herif naapsın gitti nöbette G3'le ayağını vurdu gitmek için. Seviyeyi siz düşünün.
Başka bir arkadaş Hepatit C'ymiş, askere gelmeden ilk kontrolde söylemiş; bak 4 ay sonra gönderdiler. Bu arkadaştan kan alıp kendine enjekte eden adam tanıdım ben..
Ellerde platin mevcut çürük raporu alabilirsiniz askerlik öncesi muayenizde aile hekimliğine belirtirseniz sizi Askeri Hastaneye gönderecektir.
selamlar bende skolyoz kifozdan ameliyat oldum vücudum da 30 tane platin var.Eğer askerliğimi yapmamış olsaydım çürük raporu alabilirdim.
Bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmak isteyen varsa seve seve yardımcı olurum
bol keseden konuşmak kolay, sıkıntıyı elverişli olmayan iki kat çekecek askerde yada engeli yüzünden birisinin ölümüne sebep verecek vicdan azabı.
544 saat idi galiba bir fiil nöbet tuttuğum
günde 12 saat nöbet tuttuğum bile oldu
158 günün 56 günü sabah 7 akşam 5 sivil olarak dışardaydım
hala askerliğe dair tek yaptığım şey o tuttuğum nöbetlerdir gerisi israftır derim
Askere alsalarda acemi birliğinde sürekli revire çıkınca usta birliğine geçmeden çürük raporu veriyorlar. Bir devrem gögsünde platin olduğu için bu şekilde yol izlemişti.
Tuttugun nöbet ülke sınırını korumak için miydi yoksa nöbetini tuttugun askeriyenin güvenliğini sağlamak için miydi? Yani bulunma sebebin nöbet tutmak, nöbet tutulmasının sebebi de orda bulunmak. Kendi içinde bir ironi.
Sakın yanlış anlama ve kişisel algılama söylediklerimi, alıntı yapmış olsam da sana özel söylemiyorum bunları. Ancak adam olmak için askere gitme gereği duyan birisi, askere gidene kadar geçirdiği tüm ömrünü boşa harcamış demektir. Sadece hiçliğin içinde hiçkimse muamelesi görmekse ögreniliyorsa adam olmak, ben kadın olmaya gönüllü olurdum. Gerçi kadın olmak adam olmaktan çok daha kutsal ve zordur ya neyse.
Bu ülke için canını veren mehmetçiklerimizin tamamının Allah mekanını cennet eylesin ancak benim bu ülke için verecek bir canım yok. Çünkü sorumlu olduğum canlar var. Olmasaydı da vermek isteyeceğim muamma gerçi. Bu ülkede gaziler ve şehitlere verilen değer ne ki geride bıraktıklarına deger verilsin.
Ben vatan aşkıyla askere gitmek isteyenleri anlayamıyorum. Hakikaten çok isterdim anlamayı. Konu, kendinden daha büyük bir şeyin parçası olmak desek, excel dosyasndaki bir hücrenin içindeki bir sayıyı etkilemekten ibaret. Zaten bu amaca hizmet etmek için dinler, futbol takımları vs var.
Devlet kurumlarının aldıkları bütçe oranında itibar görmesinin sebebidir askerliğin zorunluluğu.
Keşke kimse askerlik yapmak zorunda kalmasa ve gönüllülük ya da profesyonellik esasına dayansa.
Adam olmaksa ailesine ve çevresine yaptığı katkıyla ölçülse, askerde anasına bacısına küfür yiyip köpek muamelesi görmekle değil.
Kardeşinize çok geçmiş olsun..
evet hastaneye sevk ettiler endoskopi yapacaklar
ilaç kullanıyor musun ? yani sürekkli veya uzun süre kulllanman gerekecek ise ilaç kullanımı askerde sıkıntı olabilceği için doktorlar verebiliyor.
crohn'um kronik olduğu için muaf veriliyor mesela.
Kullanmıyorum aslında kullanmam gerekti ben bıraktım ameliyatı 1 sene önce oldum veya burdaki doktorlar hastane gönderse sıkıntı yok diye ben askere gidince de desem orda bi faydası olur mu
Şimdi o zaman benim endoskopiye falan girmenin bi anlamı yok
sevk ettilerse girip kontrolunu yaptır anca ordaki duruma gore doktorlar doğru şekilde yorumlarlar , sağlığın açısından çok büyük risk teşkil etmediği sürece yaparsın askerliği , bazı durumlardan bazen muafiyet verebiliyorlar askerlik boyunca engel bir durum çıkarsa
Valla bende laparatomi ameliyatı oldum karnımda göbek deliğinde aşağıya doğru düz kasığa kadar ordan sağdaki leğen kemiğine kadar kesik var baya büyük bi ameliyat yani. Tecil için gittiğimde askeri hastaneye sevk ettiler ordan muafiyet gibi bişey çıktı spor ve ağır işler için sanırım. Uzun süre ayakta kaldığımda öksürdüğümde hapşurduğumda ağrı oluyor birde fıtık riski var hala bu halimle çürük vermediler. Gerçi çürük gilan alayım diye uğraşmadım dediğim gibi tecil için gitmiştim oraya sevk ettiler. Çok umutlanmayın bence kolay vermiyorlar artık
Kol çıkması ve geçmişte yaşanan kalp rahatsızlığı çürük vermeye sebep oluyor mu?
Eski bi revirci olarak tavsiyem; muayenede neyiniz var neyiniz yok söyleyin, ayrıntılı tetkik istiyorlarsa hepsini yaptırın. Askere gittikten sonra ''Vay benim şu sıkıntım vardı, sivilde üstelemiyordum ama burada nüksetti'' falan dinlemiyorlar. Çünkü oraya gittikten sonra numara yapanla gerçekten rahatsız olanı ayırmak bir hayli zor oluyor doktorlar için. Gitmeden evvel belgelemek en iyisi. Aksi takdirde işin aslı ortaya çıkana dek eziyet çekersiniz boş yere.
şimdi daha kolay olduğunu söylediler, devlet hastaneleri pek kurcalamıyormuş.benden sağlam bir tanıdığım aldı 1 ay önce.