Ben bizim arkadaş çevresinden biliyorum o yakıt işine güven olmaz :D masada sigara unutunca hangimiz çalsak diye birbirine bakan arkadaşlarımız olduğundan heralde ondan ön yargılıyım arkadaşla olan işlere :D
Printable View
Ben bizim arkadaş çevresinden biliyorum o yakıt işine güven olmaz :D masada sigara unutunca hangimiz çalsak diye birbirine bakan arkadaşlarımız olduğundan heralde ondan ön yargılıyım arkadaşla olan işlere :D
tahmin edebiliyorum öyle şeylerin başıma geleceğini, gün gelicek çalışmıcak okula yine otobusle gitmek zorunda kalıcam bunuda biliyorum. vurup kaçanı olucak cezası olucak vergisi olucak hepsine tamamım orda şüpheniz olması 1-2 haftadır çok ince hesaplar yapıyorum aylık bütçede sorun yok altından kalkabilir durumdayım çok şükür. sorun toplu parayı bulabilmekte şuan sadece. Diğer yandan tofaş daha mantıklı geliyor bir kaç parça koyup kordonu hizası düzgün bi tofaşı kar edip başka bir modele geçmek mümkün günümüzde :) dediğin gibi diğer yandan da o parayla araba almazsam ve bi köşede durduğunu bilirsem daha saçma sapan şeyler alıp çar çur etmekten korkuyorum. en azından camdan bakınca para nerde bilirim :)
çok doğru, lakin lada'yı satmak zor, uno'nun o paralara temizini bulmak... twisted beni aşıyor malesef
aldıktan sonrasında sorun yok, ne arkadaşlarımın sözlerine güveniyorum ne her masrafı o an yaptırırım diyorum. ama başlamak bitirmenin yarısıdır diğer yandan. kimsenin desteği olmadan uzun zamandır para biriktirmiş ve şimdi araba almış olucam. diğer yandan okul bittiğinde yine kimsenin bi kuruşu olmayan eli yüzü düzgün bi arabam olucak.
ordan burdan 3-5 toplamaylada çok zor olur gibime geliyor
sonuçta çocukları 2-3 aydır tanıyorum. sadece bu konuda değil diğer konulardada güven olmaz ne olucağını bilemezsin sonuçta. ben hesabımı kendime göre yapıyorum
Zor tabi ama bir öğrenciye göre lüks yaşıyacaksın :) Her şeyin bir bedeli var. Köşede kenarda unutulmuş bir şeyler denk getirmek çok mantıklı bizim burada 1.5 ıe alfa romeo 33 vardı 4k istiyordu bence alınır çok kötü değildi biraz yatmıştı sadece çürük çarık yoktu hem boxer motor olması lazım üstünde, ama elinde patlar aciliyet çıkarsa kolay kolay elden çıkmaz
şu son aylara kadar araç konusunda benzer durum içerisindeydim 1 senedir. 2 sene boyunca tepesindesin ve kendince oynamışsın etmişsin emek vermişsin sonra bir gün birşey oluyor hop araba senin şahsından çıkıyor. Allah başka dert vermesin tabi ama bana da baya dokunmuştu uzun bir süre. bu yüzden araba almak için olan hevesini anlıyorum ama başkasına güvenerek araba alma. yarın birgün ona da alışmışken altından kalkamayıp satmak zorunda kalırsan benzer sıkıntıyı yine yaşayacaksın. biraz bi önünü görmeye çalış. en olmadı yaza kadar falan bi tut parayı elinde bakarsın başka kapılar açılır daha güzel bi şekilde değerlendirirsin paranı. kusura bakma duymak istediğin cevap değil biliyorum ama nacizane görüşlerimi paylaşmak istedim :) herşey en kısa zamanda gönlünce olsun inşallah
benimde evim okulum arası baya uzak , okulun servisiyle gidersem aylık alıyolar günlüğü 12.5 tl ye geliyo sabah 9.30 aksam 4.30 saati var , toplu tasımayla gitsem git gel 8 liraya geliyor. devletten burs aldım geri ödemeli aylık 300 tl , annem sağolsun 15.000 tl kredi çekti 4 yıl aylık 300 300 ödüyorum devletten geleni bankaya veriyorum. günlük aracım 10 tl yakıyor istediğim saatte gidip istediğim saatte çıkıyorum , servisle gitsem dersten erken gidicem veya ders cıkısı servisi beklicem olayı yok. bence annenle konus çünkü öğrenciye 15000 vermezler , biraz daha yeni modelli bişeler alabileceğin kredi çekersin he ödemesi uzun süreli olur ama eski arabanın derdi tasasıyla uğraşmazsın :)
senin ilacın corsa b 1.4 tek problemi tüplüsü çok stop ediyo ama daha dün yakıtını ölçtüm 131 km Ankara nın en trafikli yerlerinde 25 lira gaz yaktı. 2.14 lpg fiyatıyla ki buna sabah soğukken+sıkışık trafikte dahil. 8-9 arasına düzgününü alırsın gönlüne göre versin Allahım.
sana dost tavsiyesi elaleme güvenme 1 lira 2 lira için yakıt parası çıkacak diye kendini bu kadar düşürme, kendi malınla rezil olma! Senin yerinde olsam 3lira 5lira alacağım adamı arabama bindirmem ama beni inek gibi sağmayı düşünecek adamada yol veririm.
Ayrıca babandan icra yoluyla aldığın parada hep gecikmeler olacaktır bunu yaz bir yere , yakın arkadaşım aynı durumda babasının maaşından gününde kesiliyor ama icra dairesi tarafından yoğunluğa göre en kısa 3-4 gün sürüyor en geç 10 gün içinde yatıyor
Kredi mi çekicen nasıl yapıcan bilmiyorum ama bu para/araba dengesi hele ki ilk arabada hep farklı çıkar dikkatli hesap kitap yap.
Allah gönlüne göre versin
sağolasın, yalnız sorun araç seçme konusunda değil sorun taksitle gelen parayı nakite çevirebilmekte :)
abi teüeşekkür ederim uzun uzun yazmışsın, olayın farkındaysan babamı icraya vermiş adamım güven konusunda konuşmamıza gerek yok :) altından kalkamayacağımı düşünmüyorum işin aslı. Demiyorum ki araba alınca otobusten ucuza gelir kesinlikle, sonuçta hayatım bi kademe daha lux olucak zorluklarına tabiki razıyım. Günü gelir arabada sorun çıkar yine otobusle giderim o problem değil zaten. Sorun parayı toplu alıp nakite çevirebilmekte. Yoksa arkadaştı benzindi arabanın açacağı dertlerdi falan arka planda kalıyor