Net bir sorum olacak 1 gün okula gidip gelmek için ne harcıyorsun ?
toplu taşıma şeklinle beraber yazarmısın.
Otomobil sahibi olma isteğini anlıyor ve İnşallah istediğin en güzel otomobile sahip olursun diyorum ama özel bir üniversitede okur annene yük olmamak için babana dava açarak tahsil ettiğin parayı annene ver veyahut kenara koy unut Allah korusun zor günler hep insanlar için .
Ben bir abin olarak gençlik heycanını sonrasında pişman olacağın bir duruma çevirmek istemem bu nedenle hesabını ince yaparak sana yazmak istiyorum .
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Sahilde oturuyorsun , Maltepe merkezden İETT seferi KM40 geçiyor , git-gel 2,20kr diye biliyorum
Yaşlarımız aynı , araba ile gezmenin hazzı çok güzel evet ama eve dönerken benzinliğe uğrayınca canın yanar öğrenci adamsın bide İdealtepeden okula gidene kadar sürekli yokuş çıkıyor olacaksın oda işin kötü yanı he dönüşünde cut-off yaparak biraz dengeleyebilirsin tabii .
abi teşekkür ederim öncelikle güzel yorumun için, okula git-gel hergün 2.20 okul sonrasında kurs için eve gelip kadıkoye geçiyorum 16D ile onda 2.15 basıyor 4.30 da öyle hafta sonu oraya buraya gidiş yaklaşık 170 liraya falan geliyor karta yüklediğim, bazen kadıkoyden geç dönmek zorunda kalıyorum mecburen taksiye biniyorum ki bu olay ayda en az 5-6 kez oluyor 30 liradan hesaplarsan 5 kez binsem 150 lirada o yapıyor. yani 300 lira gibi bi rakama çıkıyor yol masrafı. yani düşünce sadece okula gidip gelmek için araba almak mantıksız evet. ama okula giderken sonrasında kadıkoye giderken yanımda en az 2 arkadaşım oluyo. çocukların durumlarıda iyi, çoğu zaman taksiyle gidip gelmeyi teklif ediyorlar falan. sonuç olarak yakıtı tamamen ben koymayacağım. tabiki toplu taşıma kadar ucuz olmayacaktır bunun bilincindeyim ama diğer yandanda yağmurda karda 50-60 lira fazladan verip arabayla olmak çokta koymaz ne aileme ne bana. bide bi noktayı düzeltmek istiyorum, annemin çok şükür maddi durumu iyi, amacım sadece annem bu kadar emek veriyorken babamın bu kadar küçük bir payla sıyrılmaması.
bu veya bunun gibi bir şey önerebilirim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36999470/detay
yakıtı da az yakıyor bunlar. bence uno'dan daha iyi. biraz daha arabaya bindiğini hissedersin. ilerde german style görünüm yapabilirsin.
ulaşıma verdiğim para bana batmıyor konuyu yanlış anlamışsın, toplu taşımada batan şey farklı...
teredütünüz olmasın alıcam alıcamda nasıl
günümüzde tofaş satarak zarar etmek zor bile düşününce
sağolasın
hocam bütçe 7.000 i geçmiyor malesef, ayrıca bu araçlarda herhangi bi sıkıntı çıkarsa çözmem maddi açıdan yorar beni. günümüzde bi tofaşın parça fiyatıyla kıyaslayabiliceğiniz araç yok malesef![]()
Konuyu baştan sona okudum kardeşim sen kararını vermişsin bişeyler yapacaksın inşallah yazın bende böyle bir girişimde bulundum üstelik arabayı yatırmak için aldım resmen elimdeki para çar çur olmasın diye öncelikle sana tavsiyem diğer herkesin dediği gibi masrafı çok olabilir senin için önemli olan aracın yürümesi ben arabayı masrafsız diye aldım 2 ay sonra 400 lira param gitti akü yağ filtreler vs derkenrahmin edemeyeceğin yerden tahmin etmediğin fiyatta masraf çıkıyor bu gerçek ayrıca yaş küçüknolduğu için sigorta 500 den aşağı inmeyecek elindeki tutarın 1000 lira altında araç bakmanı tavsiye ederim. Şahsi görüşüm arabanı al baktın olmuyor satarsın bindiğin yanına kalır bi dost tavsiyesi![]()
nickime kadar..
Lada Samara
Fiat Uno
başka arabaya yanaşma bence bu iki araçda takozdur ama gariban dostudur.
ha birde Twisted Şahin vardı satılıklar bölümünde satılmadıysa oda iyi tertemiz araçtı
Son paraniza kadar ogrenci calisan farketmez araba alinmaz cikabilicek masraflari dusunun.smdiden hayirli olsun
Dediğim gibi teb 3000 tl kredi veriyo öğrenciye onu bi araştır benim arkadaş vize arasında olduğumuz için gitti teli yok öğrenemedim tam olarak
Yazın bende almayı planlıyorum 3k kredi çekicem 3 bende var annem-babam bir şeyler bırakırsa şöyle bi saxo-205-106 falan düşünüyorum
baka yerine anneden bütçe talep edilse, gelecek nafaka ile anneye geri dönüş olsa. bankalarla uğraşmaktan yada faiz vermekten mantıklı ama imkan varsa.
araç ararken de kış lastikleri olan bir model tercih edin bence.
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
arkadaşla yenilir içilir, arkadaşla gezilir, arkadaşla aynı eve çıkılır ama arkadaşla ortak araba alınmaz kardeşim. Ben Kıbrıs'ta okudum, bilen bilir Kıbrıs'ta toplu taşıma neredeyse hiç olmadığı için araba kesinlikle lazım; çevremde 1-2 kişi ortak araba aldılar ve gerçekten çok pişman oldular. Araba şu gün sendeydi, bugün bendeydi, yok ben yarım depo teslim ettim, yok sen çok gezmişsin muhabbetleri çok oldu.
Sen bunlar ben de olmaz dersin ama olur kardeşim, bal gibi de olur. İnsanoğlu çiğsüt emmiş.
Bunları seni çok iyi anlayan biri olarak yazıyorum, Kıbrıs'ta bazen yolda bıraksa da, sorun çıkartsa da çok sevdiğim (satmama rağmen, sağ tarafta nickimin altında arabalarınız bölümünden silmeye elimin varmadığı) Renault 19'um vardı. Her yere onunla gidiyordum, okul bitince satıp geldim. Boşluğa düştüm ve hala boşluktayım. Boşuna demiyorlar "Allah insanı gördüğünden geri koymasın" diye. Hakikaten bir şeye alıştın mı, ondan ayrılmaz insana dokunuyor.
Şimdi işe her gün otobüsle gidip geliyorum. Ben kendimi "herkes araba sahibi olmak zorunda değil" diye kandırıyorum. Yapacak bişey yok.
DH334, unutursak kalbimiz kurusun.
![]()
"Korkmadık, savaştık"
aynen ben yanlış anlamışım ancak görüşlerimde hala sabit. İnsanoğluna pek güven olmuyor. Şimdi "kanka al her türlü yakıt koyarız" diyen adamların, "kanki annem, babam, dedem, büyükannem, dayımın halasının kızı ....... dediler, yapamayacağım kusura bakma" döndüğüne çok şahit oldum.
Demem o ki, bişeyler garanti olmadığı sürece bu işlere girmek riskli. Ancak yine de yapacağım derse, ucunda ölüm yok ya, tecrübe kazanılır![]()
"Korkmadık, savaştık"
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)