Bende gaziantepde eşimin aracına komple özel plaka aldım. Takipçide bitiyor burda öyle işler bana trafikden 600-1000 arası dediler. Bizim takipcie 300 tl verdik direk istediğimizz plakayı aldı geldi. Birazda şansa bağlı bu işler.
Printable View
Bende gaziantepde eşimin aracına komple özel plaka aldım. Takipçide bitiyor burda öyle işler bana trafikden 600-1000 arası dediler. Bizim takipcie 300 tl verdik direk istediğimizz plakayı aldı geldi. Birazda şansa bağlı bu işler.
Konuya soyle aciklik getireyim eger adresiniz tutuyorsa ve plaka bostaysa alirsiniz ama soyle mesela ben AYC istedim üc harf ve isim diye 2500 istediler ama AY almak isteseydim bedavaya alirdim herkes alir en fazla ufak bi bagisla cozulur araba seat leon fr oldugu icin FR aldim para vermeden tanidik olmasaydi ufak bi bagis isteyeceklerdi izmir icin boyle baska illerde degisebilir
Bağışın yasal bi dayanağı var mı yoksa emniyet müdürünün keyfine göre mi belirleniyor? Verilen bağış adı altındaki para devlete mi gidiyor yoksa el altından işlemi yapanlara mı gidiyor? Bilen biri cevaplarsa sevinirim.
Yanlış anlaşılma olmasın konunuzu baltalamak gibi bi niyetim yok gerçekten merak ettim :) fr plaka alarak güzel yapmışsınız hayırlı olsun
bağışı elden alsa cebe atıyorlar diyeceğim ama ben bir önceki aracıma özel plaka alacağım zaman bana banka hesap numarası vermişti, bankaya git trafik şube plaka bedeli olarak hesaba yatır dekontu getir demişti, gittim 100 tl yatırdım döndüm dekontu verdim kontrol etti ok dedi yazdı plakayı şube amiri.
Yok emniyetin polis şehit ve gazi aileleri için olan vakıfa gidiyorsa ve gerçekten ailelerin eline geçiyorsa helali hoş olsun. Ama dönen rakamlara bakıyorum 2-3 binlerden 10-15 binlere kadar yükseliyor bazı plakalar için. Döner sermayeyle yine müdürlerin cebine giriyorsa veya el altından kendi hesap numaralarına yatırıyorlarsa bu paraları diyecek bi şey bulamıyorum.
Lisede sigara içerken yakalananlara 62 lira ceza kesip ödenince makbuz veriyorlardı.Bizde makbuzu göz önünde bulundurarak '' para okula gidiyor helali hoş olsun '' diyorduk , sonradan anladık ki döner sermaye = müdür denklemi varmış :) Hiç bir bilgim yok ama görüşürüm aynı sistemdir bence.
abiler , yeni bir araç alma durumundayım. şu anda mersinde sıra 33 dca xx gibi gidiyor. ben ise 33 brv 33 istiyorum , fakat bu plaka dolu gözüküyor. bu plakayı alma şansımız var mı ? kaç lira maliyeti olur acaba.
Ibrahim su altindan samani yurutuyon valla, ne ara buldun guilettayi da plakasini dert ediyon :)
gulyetta değil alperen abi , başka bir araba buldum , akşama netleşir :)
Yakın bir tanıdığımda İstanbuldan aracını aldı fakat Tekirdağ-Merkezde ikamet ediyor. İsmi Vahit olduğu için Bağcılardan adres göstererek ver tanıdık vasıtasıyla 3500 TL ye bu plakayı aldı. Hem tanıdık olacak hem paranız olacak bu işlerde maalesef..
http://i.hizliresim.com/7V79La.jpg
şimdi öğrendim bizim burada 33 brv 33 dolu gözüküyor. artık 33 brv xx sonu hangisi olursa ona bakacağız , arabayı alırsak hayırlısıyla. ama sonu 21 , 47 , 63 , 65 falan almam kesinlikle :D
konuyla birebir alakali degil ama merak ettim. plakamiz ozel diyelim. Ben bu plakayi cok sevdim ve omur boyu kullanmak istiyorum. Plakayi kendi uzerime tamamen kayit edebiliyor muyuz acaba?
34SUS ve 34SUC için 2500 TL fiyat istediler, bide diolarki 2499 yine olmaz
Arkadaşlar trafik müşavirliği yapanlara rastladım.. Acaba bu kişiler daha ucuza alabilirler mi plakaları? tabikii komisyonunu alarak..
33 brv 90 mı
33 brv 99 mu
sondaki rakamın bir anlamı yok. Sicze hangisi daha iyi ?