Sizin odediginiz para plaka parasi degil, vakifa bagis o yuzden evet.
Printable View
Yöntemi var tabiki ama bağlı oldugu trafiğe yapılacak bağış önemli :)
Konuyu hortlatıyorum ama, yeni bir araç aldım. Beylikdüzünde ikamet ediyorum, 3 harf 3 rakam plaka istemiyorum ve mümküse ya sonu 53 ya da RG, GR, GA veya AG istiyorum. Ne kadar bağış istenir?
Artık özel plaka alınamayacak deniyor fakat ben sanmıyorum emniyet gelir kaynağını bağış adı altında öldürmek istemez
Artık kimlik numarası girildiğinde plakayı sistem otomatik düşürüyormuş fakat siz ayarlarsanız emniyetten o plaka aracınıza ayrılıyor falan dediler. Yiğit Özel Plaka diye bir yer var, yarın bir fiyat sorucam bakalım.
Sirf bu muhabbetten 27sinde plakami aldim.
Özel plaka devri bitti diye bişey yok,o yasa dedikleri gibiyse yürürlüğe girmesi kafadan 2 yıl sürer
Beykoz ilçe emniyetten amir tanıdık olduğu için güzel rakamlara KNG PLAKA aldım,isteyen her arkadaşımada yardımcı oldum
Hali hazırda 2 tane aracımdada sıralı kng plaka var
KNG 75 bende f30 40.yıl aldım ona taktım
KNG 76 bende beetleme taktım
Bugun konuştum aynı sistem vermeye devam ediyorlar kng 1 tane kalmıştı onada 8 bin istiyorlar bilginiz olsun :)
Yakın arkadasım noter, bu konuda egıtım almıslar ve soyledıklerı su sekılde;
Sıstem otomatık olarak plakayı verıyor kendılerı herhangı bır ayarlama yapamayacak fakat ıstanbul ıcın tum plaka harflerı tum ılcedekı bolge trafıklerınden özel olarak alınabılecek.
Eskısı gıbı ıkemete göre plaka devam edıyor ama özel olarak ıstenıldıgınde bulundugunuz ılcedekı trafık subeden bagıs yapıp ıstedıgınız harflı rakamlı plakayı kendınıze ayırtıp notere bunu soyleyıp o sekılde alabılıyor olucakmısız.
İkametın oldugu bolgedekı plakalarla sınırlı kalmayacakmıs.
Amerika'daki sisteme dönmüş, tescile gittiğinizde direk rastgele yeni plaka veriyor (eskisi üzerinde kalsın olayı yok). Özel plaka istiyorsan önce sana verileni arabana takıyorsun, sonra internetten sipariş geçip 1-2 ay sonra özel plakana kavuşuyorsun. Tabii orada yıllık $50 civarı bulunduğun eyalete öderken, burada ne iş yaptığı belirsiz trafik vakfına sallıyoruz parayı. Trafik vakfı içişleri bakanlığına mı bağlıdır nedir ne değildir bilmiyorum ama başından beri uyuzum kendilerine, araba çekmekten başka bir iş yaptıklarını görmedim ben. :D
2 dir görüyüm geçen arkadasım resmini attı fatoşoptur dedim de şimdi kendim görünce inandım
O ile başlıyan plaka mı basılmaya başlandı?
Mercedes - Benz C C 200 d BlueTEC AMG 2016 Model 288.061 TL Sahibinden satılık ikinci el Bordo renk - 552633608
Şimi O ile sıfır karışıyo diye vermiyolardı benim bildiğim .Orda karışmıyor demekki.
Sevinmiştim bi an yakında yayılır ama ülke çapına..