2007 ya da 2008'de Beşiktaş ikametli arkadaşım Kartal Emniyetine 10K bağış yaparak 34bjk93 plakalı araç aldı.
Bu plaka alma işi bence ikamet edilen emniyetin insafına kalmış. Yine geçen sene MTN plaka almak isteyen arkadaşıma 4800TL fiyat çektiler![]()
2007 ya da 2008'de Beşiktaş ikametli arkadaşım Kartal Emniyetine 10K bağış yaparak 34bjk93 plakalı araç aldı.
Bu plaka alma işi bence ikamet edilen emniyetin insafına kalmış. Yine geçen sene MTN plaka almak isteyen arkadaşıma 4800TL fiyat çektiler![]()
Valla bu işler şans meselesi. Benimde imkanlar kısıtlıydı, Sonuçta Körfez ilçesi 41 F, 41 R ve 41 B veriyordu.
Bende plaka seçme şansımız var mı dedim, tak memur çıkarttı listeyi, seçtim öyle aldım.
Bende adım anıl en buyuk hayalım plakımın ANL olması mumkun değil mi bunu almam 16 ANL
bazi prosedürleri yaparsanız alabiliyorsunuz ancak burokratik işlemler uğraştıyor, hele ki ikametgah değiştirdiyseniz.
33 VV 333 Benim plakam,bir sonra ki aracıma takmayı düşünüyorum ancak istanbul ikametgahım olduğu için ismim olan 34 CNK serilerinden bir plakada takarım uğraşmamak adına.
Arkadaslar , e-devlet haricinde Pendik bolgesine verilen acik mevcut plakalari nerden sorguluyabilirim ?
bence bi anlamı yok ama alırken temiz 2-3bin tl bağıştan aşağı alamazsın![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
en çok merak ettiğim şey. daha önce bağış ile alınan plakayı bir sonraki aracında kullanmak istediğinde nasıl oluyor. aracı satarken noter de plaka değişicek dedik hadi. sonra eski plakayı yeni araca alabilecekmiyiz?
Şimdi prosedürü söylüyorum, aracın satışını vermeden önce emniyete gidip durumu açıklıyorsunuz, orada bürokratik gücünüze göre bir fiyat belirleniyor.
Satışı yaptıktan sonra, karakolda görevli memur arkadaşı arıyorsunuz, plaka boşa düşer düşmez tutuyor plakayı, yeni aldığınız arabanın sigortasını yatırıp, ruhsat için satış yaptığınız noterden karakola geçiyorsunuz ve plakayı üzerinize alıyorsunuz.
Ben arabayı satayım 15-20 gün sonra alırım derseniz, biraz daha fiyatlar uçar zaten. Plaka özelse daha da uçar fiyatlar.
Bir Jaguar sahibine verip nasiplenilmeli.@İbrahim33
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)