Ben hgs yi sunroof a yapistirdim oda on cam dahil komple film yaptirirken tanzer soyledi yazdan beri sikintisiz kullaniyorum
Printable View
Ben hgs yi sunroof a yapistirdim oda on cam dahil komple film yaptirirken tanzer soyledi yazdan beri sikintisiz kullaniyorum
keşke hgs yapıştırabileceğim bir sunroofum olsa ama yok :D
gerçekten bir aracın en çok çehresini değiştiren ve eğer opsiyonu varsa mutlaka alınması gereken bir donanım bence sunroof. Açmasan bile perdesini araladığında, giren gün ışığı arabanın içini ferahlatıyor.
jant, bi-xenon far, navigasyon felan bunların hepsi sonradan rahatça yapılabilen donanımlar ama sunroof öyle değil. 0 alırken aldın aldın yoksa zor :)
onunda sonradan yapılanı var ama, orjinalliği sıkıntılı.
bizim i10larında yurtdışında sunroofluları var ama TR pazarına sunmuyorlar. İşin ironik yanı, yurtdışına giden tüm i10lar Türkiye'de üretiliyor. Geçen yurtdışı kataloğuna baktım da, sunroof, 6 airbag, start-stop, cruise control, bluetooth, dijital klima, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi çılgın atan donanım paketleri sunmuşlar.
Sistemsel Olarak OGS kesinlikle daha üstün ve sorunsuz çalışıyor ama cihazın bir maliyeti var.Özellikle bütün geçişler nakit ücretsize dönünce çok daha basit ve maliyetsiz bir çözüm olması adına HGS yapıldı diye düşünüyorum ama OGS yi tamamen kaldırma düşüncesi ve gafleti niye var anlamış değilim.
Geçişler konusunda HGS nin özellikle kısa veya uzun vadede okunmama problemi yaşanacağından OGS den farklı bir takip sistemi var
Misal OGS ile Çamlıca gişelerden girdiniz ve OGS okumadı siz samandıradan çıksanız dahi en uzun mesafe yazıyor yani girişi görmüyor..
Fakat HGS ile okumasa dahi giriş ve çıkış takip ediliyor sanırım okumama handikapına önlem olarak bu şekilde yapılmış..Bu alt yapıda zaten devamında araca birşey takılmadan Plakadan takibin habercisi...Mevzu para almak oldumu Teknoloji +5 ilerliyor :D
OGS nin ne gibi üstünlüğü var ? Yapılış amacı gişeden girdiğinde oku, çıkışta oku, iki mesafe arası tanımlı tutarı bakiyeden düş değil mi ?
1 aracıma OGS aldım benim hatam yüzünden saterken üstünde gitti zar zor iptal ettirdim.
2 ayda 3 farklı araç değiştirdim, hepsini de k.k na bağlı olarak aldım tıkır tıkır kullandım.
Hatta bir aracımda camdaki etiketi söktüm film yapmak için, defalarca sakarya - izmit batı girdim çıktım, hiçbir zaman en uzak mesafe almadı.
Plakaya tanımlı hgs içinde bakiye varsa etiket olmasa da oluyor.
Bu HGS yüzünden benim de başım dertte şimdi.
Aracımı satın aldığımda garanti bankasından karta bağlı hgs aldım. Bakiye vs uğraşmamak için. Ama plaka sonunu 9027 olarak yazmışlar bende farketmedim.
benim plakam 9029.
4 defa hgs okumadığı durum olmuştu bende nede olsa plakaya tanımlı diye umursamamıştım.
bugün sirkete bazı araçlar için hgs cezaları geldi bende merak ettim kendi aracımı sorguladım. 4 kaçak geçiş görünüyor. nasıl olur diye e devlet üzerinden baktım kayıtlı plaka 9027 olarak görünüyor.
bankaya gittim durumu anlattım sistemden plakayı 9029 olarak güncellediler. Bu durumda bana ceza gelir mi? başka bir yerden kontrol veya düzelttirme yaptırmam gerekir mi?
Allahtan araç değiştirirken OGS yi alıyorduk. Mecbur kalmadıkça imkanı yok HGS ye falan geçmem
Ben hgs yi yapıştırmadım torpidonun üstüne koyuyorum geçerken her seferindede sorunsuz geçiyorum
valla bence ole kafana göre ogs ve hgs den geçme. Nolur nolmaz sanada itelemesinler :)
Ben sistemde plaka düzeldikten sonra bir mail atayım.
sitesinde yazan bu;
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.
OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde OGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir.. OGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 15 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 15 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir..
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir.
Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.
Sabah sabah saçma bir durum oluştu 10. ayda sattığım araç için hgs ihlal cezası gelmiş ben o zaman ve şimdi sorgulama yaptığımda böyle bir ihlal olmadığı gözüküyor bu ceza nasıl gelir.
Otomobillerle yine iyisiniz, motordaki saçmalık çok daha başka. Okur,okumaz, okumazsa Ogs öncelikli plakayı okur cezayı basar. HGS 6.sınıftır ama OGS sistemi HGS'de plakayı sorgulayıp 1 ay içinde ceza yerine HGS'den bakiyeyi düşer ama 1.sınıf olarak düşer vs. vs.
Aşağıda'da 'hgs@kgm.gov.tr', 'ogs@kgm.gov.tr', 'info@kgm.gov.tr', 'kosb@kgm.gov.tr' mail adreslerine Bayram dönüşünde atmış olduğum mail.. Henüz ne maile dönüş var,ne bakiyemde düşüş, ne hgs ne ogs ceza kısımlarında bir bildiri..
"İyi çalışmalar;
27.06.2017 tarihi saat 18:30 sonrasında sahibi olduğum 45U---- plakalı motorsiklet ile İstanbul yönünde Osmangazi köprüsü’nü kullanmış bulunmaktayım. HGS hesabımı an itibari ile kontrol ettiğimde 67.20tl tutarlı bakiye bulunmaktadır. HGS Muşteri Hizmetleri Resmi İnternet Sitesi adresinde Geçiş bilgilerini kontrol ettiğimde 23.06.2017 tari 18:33:21’de Gebze İzmir Orhangazi otoyolunda yapmış olduğum fakat sistemin HGS okumadığı için gişe görevlisinin farklı bir araçla geçişimi sağlayarak plakadan daha sonra düşeceği bilgisini vermiş olduğu geçişim bakiyeden düşülmüş görünmektedir.
27.06.2017 tarihinde yapmış olduğum otoban kullanımı ve köprü geçişimde kurulan sistemin aksaklığı nedeni ile 6. Sınıf HGS okunmamış, plakadan düşülmemiştir. Gişede görevli bayan personel bakiye olduğunu belirtmeme rağmen nakit olarak ödeme yapmam gerektiğini HGS hesabında bakiye olsa dahi kaçak olarak geçiş sayılacağını “sistemin bu şekilde işlediğini” açıkça belirtmiştir. http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...ollar/HGS.aspx adresinde “OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.” İbareleri açık ve net bir şekilde bulunmaktadır.
Yukarıda yer alan .gov uzantılı resmi sitede yer alan ibareninde doğrultusunda düzenlemenin yapılarak yapmış olduğum geçişe ait bakiye düşümünün yapılmasını, kaçak geçişler için kesilen 11 kat cezanın mevcut durumum için kabul edilemez olduğunu, atmakta olduğum mailin olası bir ceza-i yaptırım karışsında öncelikli itiraz kapsamına dahil edileceğini,ayrıca 45UK587 plakalı aracıma ait HGS müşteri hizmetleri sayfası geçiş bilgilerimde yer alan 04/06/2017 12:45:04.090, 02/06/2017 11:48:43.500, 15/05/2017 07:09:16.450 tarihli OGS sisteminden çekildiği görünen geçişlerimden 6. Sınıf HGS’ye rağmen alınan 7.00tl yüksek tahsilatlı ücretin düzeltilmesi hususlarını;
Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
Dün bi tanıdığıma da ceza gelmiş sattığı araçtan. Noter sözleşmesini buldu 2. köprüye gidip cezaya itiraz edicekti.
FSM'ye gidip cezaya itiraz etmek istiyor ama HGS'ye itiraz edebiliceğiniz tek yer Ankaraymış. Veya e-posta göndericekmişsiniz.
Ayrıca FSM HGS ofisinde 7 kişi çalışıyormuş ama hiçbiri itiraz dilekçesini alamıyormuş tek itiraz merci Ankaraymış
arkadaşlar, çıktığı günden beri her aracımda OGS kullanıyorum, çok şükü hiç bir sıkıntı yaşamadım.
yakın çevremde ve şirkette araçlarda KGS kullanılıyordu, sonradan HGS oldu.
sorun yaşamayan görmedim.
O sebeple olmayan insan gitsin OGS alsın, kafanız rahat etsin.
Konuyu açmama sebep olan arabanın satışı şirket üzerineydi. Satışı üzerime alabilmem için önce HGS borcunun ödenmesi gerektiğinden ; Geçen hafta 3890 Tl ödeme yaptım borcu kalmadı satışını aldım. Kuş gibiyim.
kgm attıgım maılın cevabı 2 ayda geldı
HGS HGS <hgs@kgm.gov.tr>
23.12.2016
Alıcı: bana
Sayın İlgili,
Talebiniz üzerine gerekli incelemeler yapılmış olup,34be6xxx plakalı araca ait 2015 ceza düşümü gerçekleşmiştir. İyi günler dileriz.
?
Adres: Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü
Etlik Cad. No:39, Dışkapı/Ankara
Müşteri Hizmetleri
0850 460 60 60 (7/24)
FAKS:
0312 801 06 06