User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
107 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: KM Düşürmeye Ceza!!!

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ibozum

Boyaya bu kadar takik baska bir millet yoktur heralde . Yahu ne olmus arabanin saginda solunda boya varsa yada basit bir kazada kapi bilmemne orjinali ile degismisse.. Araba boyasiz degisensiz olsun ama motoru bitik olsun.. Allah akil fimir versin .

ahmet_xy
    Misafir
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ibozum

Boyaya bu kadar takik baska bir millet yoktur heralde . Yahu ne olmus arabanin saginda solunda boya varsa yada basit bir kazada kapi bilmemne orjinali ile degismisse.. Araba boyasiz degisensiz olsun ama motoru bitik olsun.. Allah akil fimir versin .
    türkiyedeki ikinci el fiyatları, amerikadaki gibi ucuz olsa kimse takmaz tabiki boyaya değişene. arabanın değeri düştükçe "boya değişen km olayına takıntılı olma durumu" azalıyor. misal; 10.000 liralık bir araç ararken arabanın boyasına falan fazla takılmazsınız. sadece düzgün duruyor mu ona bakarsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanin kilometresi yukseldikce motorda eskiyor kasada.peki kasanin eski fabrika sıkılığı yerine geliyor mu ? Milyarlar harca yine gelmez kaza vs. Varsa hele hic eskisi gibi olmaz.ama motoru bi sekilde toplayip uzun seneler goturecek hale getirebiliyosun. Motor tolore edilebiliyo fakat kasada bi oynama oldugu zaman gercekten dönuşu olmuyo lambur lumbur oluyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada haberde 89 bin 189 bin karmaşasi var gibime geldi, buyhk ihtimalle 1 yazmamislardir basina tuvde falan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ibozum

İçinden tren geçmiş araba toplanıp çizikten, renginden dolayı komple boyalı diye satılıyorsa, eşşek niyetine binilmiş bakımları yapmayı bırak yağı filtresi bile zamanında değişmemiş araba masrafları gelince satılığa çıkıyorsa insan boyaya da km de takar normal.

Mesele boya km değil insanların üçkağıtçı yalancı olması, 10 arabaya bak 9unun sahibi sen sormadan söylemez arabanın şu kusuru var diye...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ibozum

Aynen öyle,son 10 yılda böyle birşey oluştu,ben eskiden ikinci el araç alırken satıcıya sorardım var mı birşey diye,ne derlerse güvenip alırdım,satarken de öyleydi,en fazla tavana ve kaputa boya ölçme cihazı ile bakarlardı 3-5 saniye..şimdi ise iş öyle bir hale geldi ki ikinci el araç alırken 5 yere sms atıyoruz,birkaç yerde ekspertiz yaptırıyoruz vs..mesela aracını satıyosun,şerefsizin biri kapıyı sert birşeyle çizdiği için boyatmışsın,alıcıya boya var çizikten deyince hımmm boyalıysa 3-5 az veriym diye bahane ediyor bunu,piyasa gerçekten ilginç bir hal aldı,bakalım daha neler görcez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu boya değişen takıntısı nerden türedi anlayan bilen yok zaten serviste çalışıyorum abi motor ön takım bitik katalizör bile boş diyorum olsun kasa güzel diyip körü körü alıyor ya gelde yanma birde plastik çamurluk olayına gülüyorum onda makinede görünmüyor boya ama değişmiş diyosun ne olacak ya plastik diyo tam tezat bir milletiz
    powered by MRÇ garage ekotech
    mapped Stage 5 Big turbo E-tuners by Stelios ALEXANDRAKIS

Aliburakb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bişey sormak istiyorum. bende galeriden aldım aracımı aracı aldığımda plaka sorgulattım herhangi bir hasar çıkmıyordu. fakat şimdi plakada 2500 küsür - 2000 küsür vede ufak tefek kayıt çıkıyor. aracın plakası değiştiği için ilk 3 ay kadar hasar kaydı plakaya yansımıyor diyorlar. galeriye gittiğimde plaka bize değişmiş olarak geldi bizde hasar kaydı yoktu tarzında bişeyler dediler. bende dava açsam bana faydası olur mu yada neler yapabilirim. yardımcı olabilecek kimse var mı

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanin kilometresi yukseldikce motorda eskiyor kasada.peki kasanin eski fabrika sıkılığı yerine geliyor mu ? Milyarlar harca yine gelmez kaza vs. Varsa hele hic eskisi gibi olmaz.ama motoru bi sekilde toplayip uzun seneler goturecek hale getirebiliyosun. Motor tolore edilebiliyo fakat kasada bi oynama oldugu zaman gercekten dönuşu olmuyo lambur lumbur oluyo
    Hocam akerdiyon olmus sonradan toplanmis araclardan bahsetmiyoruz ben aracima gozum gibi bakiyorum, motor icin herseyi zamani gelmeden hallederim, otoparkta fln her zaman en uzaga parkediyorumki kimse yanima parketmesin yani o derece hastayim. Gecen seneydi galiba kirmizi isikta beklerken biri geldi bana arkadan carpti ve tamponu degistirmek zorunda kaldim. Simdi bu araba boyali, degisenli diye satilmasinmi? Yani sen olsan gidip boyle bir insandan degisenli aracmi alirsin yoksa araba ile uzaktan yakindan alakasi olmayan belki yagini bile 20k km de degistiren birinden boyasiz aracmi alirsin?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yerden başlaması güzel. Emsal olarak kullanılabilir umarım. Sadece km değil her türlü yalan beyan için bir yaptırım olmalı.

Geçen galeriden ilan gördüm. Şase no yazmış, araştır et 2 parça boyalı vs. Bir araştırdım, 2 çamurluk değişmiş kaput düzelmiş. İlk sahibinden dediği araçta 5. sahibinden. Bunun gibi çakalların canını yakmalı esas.

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir yerden başlamalıydı güzel olmuş.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki tane yarım arabayı birleştirip orjinal, taklalı arabanın tavanını direklerden keserek değiştirip çizikten boyalı, 500.000 yapmış arabayı kilometresini düşürüp 100.000 de diye satarlarsa ve bunlarda aldıktan sonra ortaya çıkarsa, insanlar tabiki de paranoya yapar. Motoru bitik arabanın motorunu parasını verip ilk günkü haline getirebilirsiniz. Tabi blok çatlak değilse ve krank 2-3 defa taşlanmadıysa ki bunları bile yenileyebilirsiniz. Ama 250-300.000 de bir arabanın muhtemelen ön düzen parçaları da deforme olmuştur. Koltukları berbattır. Hadi onu da yenilediniz ama sağından solundan gelen sesleri gideremiyorsunuz. Bu sebeplerden ötürü kasa temiz olsun motor mühim değil diye düşünüyor insanlar. Bir de otomobili bir ihtiyaç değil bir yatırım aracı gibi görenler çok. O yüzden çok değişik detaylara dikkat ediliyor ama ben araç alacakları bu paronayaklıkları konusunda haklı görüyorum.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 ve üstü psikolojik sınır zaten,aracın genelinde yıpranma başlıyor ama boya olayı cidden saçma oo önden kazası var kaput değişmiş sanki ön cama kadar girmiş
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150 ve üstü psikolojik sınır zaten,aracın genelinde yıpranma başlıyor ama boya olayı cidden saçma oo önden kazası var kaput değişmiş sanki ön cama kadar girmiş
    Mesele kaputun değişmesi değil, neden değişmesi gerektiği. Aynı şey özellikle tavan için geçerli. Hakikaten üzerine saksımı düşmüş yoksa satıcı yalan söylüyor taklamı atmış?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavan degistikten sonra ha saksi dusmus ha adam karisini balkondan atmis ayni sey

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavan degistikten sonra ha saksi dusmus ha adam karisini balkondan atmis ayni sey
    Benim dediğim tavanın değişmesi değil tavanın boyanması, işlem görmesi vs.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Arac boyandiktan sonra ha keyfi boyanmis ha 12 takla atmis ayni sey."

"Kapi degistikten sonra ha biri tornavida ile deldigi icin degismis ha tir carptigi icin ayni sey."
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"Kapi degistikten sonra ha biri tornavida ile deldigi icin degismis ha tir carptigi icin ayni sey."
    Aynı şey değil. Tır çarparsa direkleri tavanı şaseyi filan büker.Ondan sonra da arabanın düzen tutma işleri bozulur.O kapı erken çürümeye başlar, bir türlü tam kapanmaz, su ya da toz alır, ses yapar falan filan. Keyfi boyanma ile takla atma arasındaki ilişkide aynıdır.Tabi bir de yapan ustanın mahareti farkettirir. Ama zamanla darbeli taraf insanı ya araçtan soğutuyor ya da bıktırıyor. Sonra da insan darbesiz araba aramaya başlıyor. Son çare sıfır alıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet bence hepsi ayni bokun kilif uydurulup laciverte boyanmis hali

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler