Çok pis kokar 3 gün aynı oda da kafeste tutup beslemişligim var kokudan odaya girilmiyordu.
Printable View
Çok pis kokar 3 gün aynı oda da kafeste tutup beslemişligim var kokudan odaya girilmiyordu.
Bugün kemerburgazdaki DD's guinea pig çiftliğine gittim sahibi bayan çok yardımcı oldu gerekli bütün bilgileri verdi, çiftliği gezdirdi 50 civarında hayvan vardı ve hiçbiri kokmuyordu. insanların kokuyor demesinin sebebi hayvanın altına konulan talaş azlığından kaynaklandığını anlattı. Kendisi 4 parmak kalınlığında talaş koyulursa herhangi bi koku olmayacağını söyledi. Ben holland cinsi istiyordum ellerinde şuan için o cins yoktu diğer cinsleri yetiştiriyormuş şimdilik. fiyatlarıda uygundu. herhangi bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım bayağı vakit geçirip bilgi aldım bugün orada.
Kardeşim hayalim valla. Yardımcı olursanız sevinirim
benim kekonun kendi fotolarini yarin yuklerim ama yavrularinki vardi hazirda
http://i212.photobucket.com/albums/c...3117777894.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/c...1873285048.jpg
biraz bilgi yaziyim. alicaklar lutfen birer tane almayin sosyla hayvanlar mumkunse 2 kiz veya 2 erkek olarak alin. 2 erkek alirken kucuk olmasina dikkat edin 2 sininde. biri digerinden boyut olarak daha buyuk olunca kavga ediyolar buyuk olan kucuk olana zarar veriyo yabanci oldugu icin. asla hamster gibi dusunmeyin. gel deyince gelir git diyince gider ismini bilir. cok sirin ve bakmasi kolay hayvanlardir ama 2 3 gun ilgilenmezseniz agir trip atar. aylik bakimi 70 80 lirayi kolay kolay gecmez. rahat ve buyuk bir kafes en onemli ihtiyaci cunku kafesinde guvenli hisseden bir hayvan disarida oyle kolay kolay kosturmazlar. talasini bol koyun ve 2 3 gunde bir islak gordugunuz kisimlari temizlersen 2 hafta kadar buyuk temizlik yapmadan kokusuz idare edebilirsiniz ve son olarak cok beslememeye ozen gosterin cok cabuk sismanliyolar ve sismanladiktan sonra kolay kolay hareket edemiyolar sadece yatiyolar. hem evlat edinme konularinda hemde daha fazla sorusu olana yardimci olurum. lutfen petshoptan almayin. ordaki hayvanlar zor sartlarda ve 1 kafeste 6 7 tane olarak yasiyolar kavga kiyamet. siz onu alip eve getirdiginizde asla ortama alisamiyo. bide kiz erkek ayirt etmesi cok zordur. arkadasim petshoptan erkek diye aldi 2 ay sonra dogurdu hayvan.
Guine Pig annem bakıyor. 2 tane var kendisinde.. Çok güzel hayvanlar. Hamster gibi değiller onlardan daha akıllı ve güzeller. Annem bir komşusundan edinmişti.
kardeşim izmirde şuan an itibariyle bi arkadaşımda iki tane var. İstersen pm atabilirsin
Peru'da yiyorlarmış bunu protein kaynağı diye. Ulan yiyecek şey mi kalmadı..
besili lağam faresi gibi avrupada tüylendirmişler bizim hayvanı burada para ediyor birde valla :)
Az önce köpeğimin veterineri paylasmis. Elinde 3 tane guinea pig var . Sahiplendirilecekmis. Antalya için isteyen olursa yardimci olabilirim.