User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Borca Karşılık Araç Almak

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Borca Karşılık Araç Almak

Herkese selamlar,

yaklaşık 2 senedir çalıştığım ufak bir firma var. Ayda en az 2 kamyon sipariş alıyoruz. Fakat son 3-4 aydır, tahsilat konusunda sıkıntılar var. Normalde içeri-dışarı şeklinde çalışırken devamlı içeri girmeye başladık ve 2 aydır ödeme almıyorum, haliyle bakiye de epey yükseldi.

Dün tekrar tahsilat için gittiğimde kısa vadede bunu ödeyemeyeceğini dile getirdi ve firmadaki araçlarını borca karşılık verebileceğini söyledi. Bu konu kafama yattı en azından parayı batırmaktansa bu skeilde tahsil etmenin iyi oalcagını dusunuyorum fakat gel gelelim araclara sacma sapan degerler biciyor

aslında 2 aracı benim borcumu fazlasıyla karsılıyor, lakin piyasa fiyatı 24-25bin lira olan bu aracları 30bin lira deger biciyor. Yani bu iki aracı alıp üzerine de bir miktar ödeme yaptığım takdirde borç kapanmış oluyor

Sizce bu 2 aracı alıp, yaklaşık 7-8bin zarar ile borcu tahsil etmek mantıklı mı ?

Fikirlerini paylasanlara tesekkur edıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o paranın gelmiyeceğine inanıyosan ne kurtarsan kardır,şahi fikrim almanız yönünde çünki zamanında bende batak paralar yerine daire ve araç aldım.zararın neresinden dönülürse kardır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yagizs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar,

yaklaşık 2 senedir çalıştığım ufak bir firma var. Ayda en az 2 kamyon sipariş alıyoruz. Fakat son 3-4 aydır, tahsilat konusunda sıkıntılar var. Normalde içeri-dışarı şeklinde çalışırken devamlı içeri girmeye başladık ve 2 aydır ödeme almıyorum, haliyle bakiye de epey yükseldi.

Dün tekrar tahsilat için gittiğimde kısa vadede bunu ödeyemeyeceğini dile getirdi ve firmadaki araçlarını borca karşılık verebileceğini söyledi. Bu konu kafama yattı en azından parayı batırmaktansa bu skeilde tahsil etmenin iyi oalcagını dusunuyorum fakat gel gelelim araclara sacma sapan degerler biciyor

aslında 2 aracı benim borcumu fazlasıyla karsılıyor, lakin piyasa fiyatı 24-25bin lira olan bu aracları 30bin lira deger biciyor. Yani bu iki aracı alıp üzerine de bir miktar ödeme yaptığım takdirde borç kapanmış oluyor

Sizce bu 2 aracı alıp, yaklaşık 7-8bin zarar ile borcu tahsil etmek mantıklı mı ?

Fikirlerini paylasanlara tesekkur edıyorum..
    Bence karşı tarafa 1 ay süre verin araçlarını kendileri satıp nakite çevirsinler ya da o süre içinde ödemenizi yapsınlar eğer hala yapamazlarsa zararın neresınden dönülürse kardır hiç bir şey alamamaktansa arabaları alın.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pashaboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o paranın gelmiyeceğine inanıyosan ne kurtarsan kardır,şahi fikrim almanız yönünde çünki zamanında bende batak paralar yerine daire ve araç aldım.zararın neresinden dönülürse kardır.
    Bende ayni fikirdeyim karsindaki sirketin durumuna gore en azindan kendini kurtarmak acisindan alinabilir

Fiyat konusunu iyi gorusmek lazim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen zararın neresinden dönülse kardır.Takasa vereceği malı kalmadığında dahada zor olur tahsil etmek.Zamanında al demiştim der vade uzar.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer alacağını net bir şekilde açıklayabiliyorsan git ihtiyati haciz yap. Arabaları da orada haciz yaparsın. Hatta yedi emin olarak adamı tayin et. İki kere sıkıştırırsın. Adama vereceğin 7 - 8 bin lira ile bu işleri yap sonra 3 arabasını al git. Bu tipteki tüccar kılıklı adamlar piyasadan yok olmadıkça dürüst adamlar hep mağdur. Sen adama mal satmışsın adam ödeyemiyorum diyerek sana paranı az verecek. Bu tiplere söylenecek çok laf var ama .....................
    Herhangi bir avukat bu işi yapabilir. Hem de bayıla bayıla.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer alacağını net bir şekilde açıklayabiliyorsan git ihtiyati haciz yap. Arabaları da orada haciz yaparsın. Hatta yedi emin olarak adamı tayin et. İki kere sıkıştırırsın. Adama vereceğin 7 - 8 bin lira ile bu işleri yap sonra 3 arabasını al git. Bu tipteki tüccar kılıklı adamlar piyasadan yok olmadıkça dürüst adamlar hep mağdur. Sen adama mal satmışsın adam ödeyemiyorum diyerek sana paranı az verecek. Bu tiplere söylenecek çok laf var ama .....................
    hocam giden malların tamamı faturalı, zaten karşı taraf ile borcta mutabık durumdayz itiraz yok.
    ancak dediğiniz sekilde ugrasmak istemiyorum cunku vade uzayacak, fakat araçlar kısa zamanda önce nakite çevrilebilir ve benim işim görülür, odemelerim de hep arka arkaya fazla sıkışıp kalmak istemiyorum.

Alıntı pashaboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence karşı tarafa 1 ay süre verin araçlarını kendileri satıp nakite çevirsinler ya da o süre içinde ödemenizi yapsınlar eğer hala yapamazlarsa zararın neresınden dönülürse kardır hiç bir şey alamamaktansa arabaları alın.
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen zararın neresinden dönülse kardır.Takasa vereceği malı kalmadığında dahada zor olur tahsil etmek.Zamanında al demiştim der vade uzar.
    benım istediğim de bu zaten biran önce araçları almak istiyorum ancak değerleri yüksek tutuyor karsı taraf.

pazartesi günü tekrar görüşeceğiz o araçları 25-26 bin lriadan alabilirsek sorun çözülecek gibi duruyor

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende ayni fikirdeyim karsindaki sirketin durumuna gore en azindan kendini kurtarmak acisindan alinabilir

Fiyat konusunu iyi gorusmek lazim
    şirket öyle ahım şahım büyük bir firma değil fakat 2 senedir hiç aksatmadan ödemelerini yapan ve yerel halkın genelde memnun olduğu bir tüccar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi senin yorumun çok acımasız olmuş firmanın içinde bulunduğu durumu bilmeden yargılamamak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi senin yorumun çok acımasız olmuş firmanın içinde bulunduğu durumu bilmeden yargılamamak lazım
    valla kusura bakmada acımasızlık 25 binlik arabayı 30 a sayanın yaptığı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru olayın bir de o kısmı var

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    24 25 edicek aracı 30dan alıcaksınız, sonra nakite çevirmek için 22 23e hatta belki biran önce satılsın diye 20lere vericeksiniz. Araç almak mantıklı ama 30u çekebildiğiniz kadar aşağı çekmeniz lazım

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru olayın bir de o kısmı var
    iyi niyetli borçlu gider arabasını satar sana parasını getirir. ÇAKALLIK YAPMAZ.
    Adam hala neyi kimi nasıl çarparım ın peşinde...
    Ben olsam bir dakika durmazdım. Çünkü adam artık senin paranı harcıyor.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamla arabaları alıp galerinin birine gidin galeri ne veriyorsa 2bin üstü sayın öyle alın yani galeri 21bin derse 2
    3-24e sayarım arabayı dersiniz.30bin nedir
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sözkonusu araçlar ve durumları ne merak ettim ben? Kış ayındayız birde yaz gibi ha diyincede satılmaz araba

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylenenler mantıklı fakat sizin de yaklaşan ödemeleriniz ve bu ödemelere kaynağınız yok ise düşünerek hareket etmekte yarar var. İcraya verdiniz uğraşır burnundan getirirsiniz bir şekilde fakat bu süreçte sizin ödemeler ne olacak ?
    -Fırat

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araclar nelerdir, belki uygun fiyata verirsr aramizdan alici cikabilir. Kisa zamanda elinize nakit gecer.

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence alın adamın bitek size deil başka yerlerede borcu varsa herkes sizin gibi iyi niyetli olmayabilir verir icraya alır malları catır catır bu sefer siz kalır uğraşırsınız 3 e 5e nakmayın derim
    Hakkı Can Eryüzlü...

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2 ve #11 numaralı postlar nokta atışı. 24-26 arası sayıp araçları alın.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaları çalıştığınız başka firmalara teklif edin,güvendiğiniz bir yerse vadeli olarak mal alın.Eğer makas çok açılmıyorsa ürün takası şeklinde değerlendirilebilir.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler