User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
87 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kaza yaptıktan sonra akıldan geçenler

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende yagmurda 150 ile viraj alirken bir su birikintisi bitirmisti herseyi. Bir tecrube bin nasihata bedel.

Korkunun uzerine gitmelisin. Kazadan 1 gun sonra gene yagmur vardi ve gene ayni yolda araba kullandim. Tek fark 100 ile kullanmamdi. Ayni yerdende gectim. Hayatimda hic endiseli olmadigim kadar endiseyle kullandim arabayi. Yol bitmedi adeta.

Sonuc: İyi ki yapmisim. Su an bir anidan baska hicbirsey degil o kaza benim icin.

Korkunun uzerine git hemde hic arada bosluk birakmadan

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 senesiydi sanırım havaalanı yönünden basın ekspres yoluna doğru giden yöndeydim Shell in hemen ilerisi çoğu kişi bilir orayı yolun ortası refüjle değil ufak kaldırım taşı gibi taşla ayrılır. Hava sulu kar yağışlıydı ve insanlar sakince gidiyorlardı bende biraz hızlıydım sanırım en sağdan en sola geçmemle beraber arabanın arkası anlamadığım bir şekilde koptu ve bütün şeritlerde dolu kaçacak yer yok kontra vs. derken araba ortadaki kaldırıma vurup havalandı yerden ve Allaha şükür karşı şeride değil de tekrar bizim tarafa düştü ve biz yola paralel vaziyette kaldık.
    O güne dair enteresan bir anımsa paralel kaldığımızda sağ koltuktaki arkadaşıma doğru dönüp nasıl olduğunu sormak istediğimde oldu kafamı sağa çevirdiğimde bize doğru gelen ön tekerleklerinden biri olmayan boş bir otobüs gördüğüme yemin edebilirim ama daha sonra bunu söylediğimde arabadakiler böyle bir şey olmadığını gelenlerin hepsinin ufak arabalar olduğunu ve durduklarını söylediler

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pug 206 1.4 hdi
    Tatli tatli viraj donuyom, full sokuk, ralli, arabama hakimim vs.... Okuyanda bisey sanacak.

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tatli tatli viraj donuyom, full sokuk, ralli, arabama hakimim vs.... Okuyanda bisey sanacak.
    Genclik..
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorması ayıptır E serisi ne oldu ?
    Hic bilmiyorum o yavasladi o virajda ben 4 gunun yolda gecmesiyle surekli bastim 2100 tl harcadim onunda acisi vardi acikcasi.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bile bile lades hakikaten,150 160la o havada viraj dönmek nedir? sen bu gazla hill-climb yarışlarına katılırsın

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meselem gitmesi degilde durmasi idi :-) . Bir daha gaza oyle basamam...

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akla neler gelmiyor ki?

gece işe gitmeden camı değiştirim, sabahta erkenden çıkma kaput bulur ve eve döndüğümde abime bir şeye vurduğumu çaktırmam diye düşünmüştüm.

sonra neye çarptım ki diye sormuştum kendime kaza yerinde?

Ardından,
    abimi mi arasam?
    aileme nasıl söylerim?
    nöbetçi müdürü arasam mı geç kalacağım diye?
    okulumu yarıda mı bırakacağım?
    öğrenilince işten kovarlar mı?
    Annem duymamalı!

olayı canlı görmeden durumu yorumlayan birinin acımasız ithamından sonra,
    ölmüş olabilir mi?
    ben katil mi oldum?
    hapse girer miyim?
    içeride zorlanır mıyım?
    kaç yıl ceza verirler?
    bundan sonra nasıl yaşarım?
    hayatım ne kadar değişecek?
    ailem?
    kız arkadaşım?
    arkadaşlarım?
    ...

Belki ara ara hatırlamakta iyidir riya etmemek için hayata ama niye böyle konular açarsınız ki? Herkes spin atıp yol kenarı hendeklerinde durduramıyor aracını!
    Rab'im kimseye yaşatmasın çok acı tecrübeler ama küçük kazalarla hala akıllanmayan varsa aramızda, kaza sonrası benim aklımdan geçenleri geçirmemek için yazdıklarımı çok dikkatli okusunlar ve empati kursunlar!
    50km hızla giderken yapılan bir kaza, bunca soruyu getirebiliyor insanın aklına ama ALLAH'a şükür vicdanım rahat ki buraya yazabiliyorum, bide sonunda vicdan azabı ile yaşamak var ki Rab'im yaşatmasın!

ALLAH herkesi beterinden saklasın, kaza bela vermesin!

Rahmetli ALLAHVERDİ abi içinde bir dua ederseniz Rab'im hepinizden razı olsun!
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allaha şükür kimseye çarpmadım ama kekonun teki geldi bana çarptı kaza yapacağın zaman öyle yada böyle seni buluyor merak etme

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hızı sevmek, hız yapmak güzel şey. Ama yerindeyse. Otobanda çevreyolunda 300ü geçtiğim oldu baya, değişik değişik araçlarla. Fakat örneğin bir ara sokakta altımda ne olursa olsun 30-40 la anca gidiyorum. Görmüyorsun hiç bir şeyi, park eden araçlar arasından yaşlı teyze çocuk çıksa sıçtın. Kaygan yolda, her hangi bir kopma anında toplayamayacak kadar güçsüz bir araçla, yazlık lastiklerle virajın göbeğinde sen ne yapıyorsun kardeşim. Hadi çok ucuz kurtulmuşsunuz, annenizin duaları korumuş yani resmen. Olay bambaşka sonuçlansaydı, hadi sen öldün kurtuldun ama Allah korusun sana bişey olmasaydı ama arkadaşın ölseydi sakat kalsaydı, nasıl yaşayacaktın? Görmediğin yerde gazlamak, asla yapılmaması gereken bir şey.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B!Rtan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendin kaşınmışsın..
    tam olarak yazacağım buydu. Ama canını sıkma , tekrar geç direksiyona korkunu at bence. hayatta herşey insanoğlu için. buda bir ders olsun. hatta biraz polyanacılık yaparsak bu olay sana güveni tedbiri kazandırdı artık bence.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi kaç gün önce epeyce önümdeki akan trafikte birden duran bir arabaya , tabi trafikte duruyor arkadan griyordumki sağda bir boşluk bulup burnunu oraya soktum arabanın. Bu defada herif geri geri gelmesin mi. Önden ortaya kadar çiziyordu arabayı bir hamle daha yapıp kurtardım.

En önemlisi ise kazadır olur. Allah kimseye yaşatmasın ama boş yere hiç uğruna canımıza ve malımıza zarar vermemeliyiz bunu anladım o gün.

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmis olsun sadık
    ALLAH VAR GAM YOK..

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısa ve öz
    gözlerini kapatıyorsun kaza anını tekrar yasıyorsun bende bu oldu ...
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

eren53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sene 2013 hafif yagmurlu bol sisli bi ocak ayının gecesinde garipçeden sarıyere doğru arkadaşlarla dönüyoruz.yol sisli oldugundan hızımız max 50 km civarı.o zaman 97 cıvıc vardı.bilenler bilir koç üniyi geçtikten sonra tekelin orda keskin bi viraj var.tam orayı dönücem direksiyonu çevirdim araba dönmedi kafadan kaymaya başladı frene bastım kızakladı pompaladım olmadı motor frenine koydum banamısın demedi el frenine asıldım spin atıp yolda kalalım diye oda işlemedi.(tahminimce o kısımda yere ya yağ dökülmüş yada mazot.başka bi sebep bulamadım çünkü)uçurum gibi yüksek bi yerden aşağı uçmaya başladık fidanlara çarpa çarpa.en son takla atıp yan kaldık.o an allahım ne zaman duracak bu araba diye düşünüyorsun ama aslında max 3-4 saniye içerisinde olup bitiyo.o an bitmiyo gibi geliyo.ve ben o gecenin sabahı hastaneden çıkıp kafa bacak pansuman dikişli bi vaziyette arkadaştan arabasını alıp kaza yerine gittim arabayı oradan çektirmeye.iki gün uyuyamadım gözümü kapattıgım her an o sahne gözümün önüne geldi sıçrayarak uyandım ama arabaya binmeye hiç bir zaman korkmadım.keşke sizde binip devam etseydiniz korkunuzu yenerdiniz büyük ihtimal

biraz uzun oldu k.bakmayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim bi arkadaş bundan 3 yıl önce patladı virajda o zaman 15 yaşındaydık sanırım 3 tane ağacı devirdi baçağım gibi çelik şaseyi yamulttu ama allaha şükür arkadaşıma bir şey olmadı.Bazen iyi ki de kaza yapmışım yoksa şimdi böyle sakin araba süremezdim diyor.
    Ayrıca arkadaşım gözümü kapattım sürücü koltuğundayım bi açtım arka koltuktayım dedi kaza şiddetini burdan belli oluyor 130 la frensiz çarptı arkadan koparak. Kaza yaptığı yer hala bellidir belediye küçük küçük çam dikmiş
    Bence büyük bir tecrübe olmuş bundan sonra aynı hatanın tekrarı gelmez

akarags1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16 ocaktan beri içinde bulunduğum durum..

Finallerin bitişiyle memlekete dönülür, 5.5 senelik üniversite hayatına zıt bir şekilde peder beyden beni otogardan alması rica edilir. Gelir tabi. Yolcu koltuğuna geçilir, 3 km sonra kırmızı ışıkta durulur. Gündelik konuşma devam ederken arkadan bir ses gelir, sert ve gittikçe yakınlaşan bir patinaj sesi. Bir mahalle apaçisidir diye yormaya kalmadan, sol arkadan bize patlatır.

Arabadan iner adama bakarım, daha ağzından "a" harfini duyunca "sen alkollü müsün?" diye sorar zil zurna bir "biraz" cevabı alırım! Fren yerine gaza basmış zat-ı muhterem! O günden beri o psikolojiyle boğuşuyorum, üzerine 500km yol yaptım, aynı yerden en az 20 kere geçtim ama sıkıntı var. Hep bir arkadan vurucaklar hissi.

Ne biliyim, allah beterinden korusun.

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin yaşadığını değil de, yanındaki arkadaşının yaşadıklarının benzerini yaşadım. virajlı bir köy yolundan geçiyorduk, arkadaşım olması gerekenden fazla hızla girmişti viraja, ucu ucuna asfaltın dibinden, taşırarak geçmişti o virajı. iyi *** yemiş gibi zevk almıştı bir de. sonra dönüşte tekrar o yolu kullandık, o viraja gelmeden evvel yavaş gir, alamıcaksın bu sefer o virajı dedim, oralı olmadı bile senin gibi, sonra da tarlaya uçtuk. kazanın şokuyla da verdim veriştim kendisine ağzıma ne geldiyse saymıştım.

hani demem o ki, kendi canını düşünmezsin eyvallah da, yanındakine birşey olsa onun vebaliyle nasıl yaşayacaksın? ben tek başımayken, yolu da boş görürsem affetmem basarım ama yanımda biri varken de basmışlığım yoktur bugüne kadar, Allah şaşırtmasın.

geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın.

Berkel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akarags1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 ocaktan beri içinde bulunduğum durum..

Finallerin bitişiyle memlekete dönülür, 5.5 senelik üniversite hayatına zıt bir şekilde peder beyden beni otogardan alması rica edilir. Gelir tabi. Yolcu koltuğuna geçilir, 3 km sonra kırmızı ışıkta durulur. Gündelik konuşma devam ederken arkadan bir ses gelir, sert ve gittikçe yakınlaşan bir patinaj sesi. Bir mahalle apaçisidir diye yormaya kalmadan, sol arkadan bize patlatır.

Arabadan iner adama bakarım, daha ağzından "a" harfini duyunca "sen alkollü müsün?" diye sorar zil zurna bir "biraz" cevabı alırım! Fren yerine gaza basmış zat-ı muhterem! O günden beri o psikolojiyle boğuşuyorum, üzerine 500km yol yaptım, aynı yerden en az 20 kere geçtim ama sıkıntı var. Hep bir arkadan vurucaklar hissi.

Ne biliyim, allah beterinden korusun.
    ya demek o his sadece bana olmuyormuş, dayının tekide kırmızıda dururken bana vurdu, hala sürekli kırmızı ışıklarda aynaya bakıyorum, biri vurdu vuracak hissi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler