User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Gömülü 20'lik diş çekimi

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gömülü 20'lik diş çekimi

Beyler şu nalet 20lik başıma iş açtı galiba !!

20'liklerin ağrı sızı olmamasına rağmen diğer dişleri sıkıştırmasından dolayı dişçiye gittim alınması gerektiğini söyledi.. Neyse röntgen falan çekildi üst çenedede 2 tane varmış.. 20 gün aralıklarla üsttekileri aldı buraya kadar sıkıntı yok..

Geçtiğimiz persembe yani 2 gün önce alt çenedekini ameliyatla aldı 2 dikiş atıldı vs.. Ağzımdaki narkozun uyuşukluğu gitti fakat dudağımın kenarında ve çeneye doğru az bi bölümde hala hissizlik var..2gündür geçmedi..

Şimdi biraz araştırdığımda dudak ve çene sinirleri 20'liklerin altından geçtiği için çekim esnasında zarar görebiliyomuş ve duruma göre geçici veya kalıcı bi hissizlik oluşabiliyomuş.. Doktor yurtdışına çıktığından hiçbisekilde ulasamıyorum..

Bu tarz sorun yaşayan bi fikir sahibi olan var mı ? Gereksiz yere evhamda yapmak istemiyorum.. Ayrıca doktor baya bilgili ve tecrübeli çene cerrahı olduğundan röntgende bi terslik olsaydı anlardı herhalde diye düşünmeden edemiyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer şeyler benimde başımdan geçti. Ağrılı zamanı çektirmedim, daha sonra çektirdiğimde de diğer dişlerimi biraz sıkıştırmıştı. İlk önce Sağ tarafı alt-üst çekti.1 hafta 10 gün sonra dikişleri aldırdım. Üzerinden bir yıl geçti hala biraz yerleri boşluklu. Dikişli ilk3 gün doğru düzgün bişey yiyip içmedim, buz uyguladım. Fazla ayakta durmamaya çalıştım ki şişme yapmasın diye.
    Diğer tarafı da aldıracağım ilk uygun fırsatta ama bir hafta istirahat lazım onu ayarlayamadım.
    geçmiş olsun.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

oselami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun öncelikle. bana sorarsanız evham yapmayın. 3 sene önce alt çenemden çektirdim. doktor dişin sinirlere çok yakın olduğunu söyledi ve sinirler hasar görürse max 6 ay hissizlik molabilir dedi ama bi sıkıntı olmamıştı bende

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı umut01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer şeyler benimde başımdan geçti. Ağrılı zamanı çektirmedim, daha sonra çektirdiğimde de diğer dişlerimi biraz sıkıştırmıştı. İlk önce Sağ tarafı alt-üst çekti.1 hafta 10 gün sonra dikişleri aldırdım. Üzerinden bir yıl geçti hala biraz yerleri boşluklu. Dikişli ilk3 gün doğru düzgün bişey yiyip içmedim, buz uyguladım. Fazla ayakta durmamaya çalıştım ki şişme yapmasın diye.
    Diğer tarafı da aldıracağım ilk uygun fırsatta ama bir hafta istirahat lazım onu ayarlayamadım.
    geçmiş olsun.
    Ağrıya sızıya dayanırım sıkıntı yokta hissizlik baya canımı sıktı.. sanada geçmiş olsun

Alıntı oselami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun öncelikle. bana sorarsanız evham yapmayın. 3 sene önce alt çenemden çektirdim. doktor dişin sinirlere çok yakın olduğunu söyledi ve sinirler hasar görürse max 6 ay hissizlik molabilir dedi ama bi sıkıntı olmamıştı bende
    Tesekkür ederim..Geçici biseyse bekleriz ilac tedavisi falan alırımda kalıcı olabilir diye okuyunca korktum biraz..

Doktor ameliyattan önce böyle bisey söylemedi bana ki tecrübesine işine sonuna kadar güvendiğim bi doktor hani ters bi durum görse,bisey olsa söylerdi herhalde diye avuturuyorum kendimi Ortalığı vesveseye veripte başka bi doktorada danışmak istemiyorum açıkçası..

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha öncede aynısını yaşayan birisi olmuştu forumda, konusu falanda vardı hatta. 20lik diş falan diye aratırsan bulabilirsin belki, çok uzun zaman oldu kim olduğunu unuttum şimdi

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gonlun rahat olsun ge ici bir durum 1 hafta 10 gun max
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 üst tarafta 2 tane de altta olmak suretiyle 4 tane çektirdim.

Alttakiler den toplam da 17 dikiş yedim üsttekiler ise kerpeten ile çıktı.

Bende şişlik 2 hafta oldu. Hissizlik ise 2 gün sürdü. Şimdi ise sorun yok ama.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu bu 20 lıkler çekılırken hiçmi acı sızı duymuyonuz ben bazen iğne yapıldığı halde dolgu falan yapılırken sızlama yada minik acı duyuyorum ve acı eşiğimmi yok nedır acaip pis tırsıyorum benımmı dişlerim uyuşmuyor nedir bukadar dikiş atıldı dionuz falan bişey hissedilmiyor mu ?
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu bu 20 lıkler çekılırken hiçmi acı sızı duymuyonuz ben bazen iğne yapıldığı halde dolgu falan yapılırken sızlama yada minik acı duyuyorum ve acı eşiğimmi yok nedır acaip pis tırsıyorum benımmı dişlerim uyuşmuyor nedir bukadar dikiş atıldı dionuz falan bişey hissedilmiyor mu ?
    Önce diş etine merhem sürüyor ki iğne'yi hissetme diye. Sonra da 3 tane iğne saplıyor çiçekk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önce diş etine merhem sürüyor ki iğne'yi hissetme diye. Sonra da 3 tane iğne saplıyor çiçekk
    Aga iğnesinde değilim bana ne fısfıs ne merhem bişe surmeden ığne yapıo sorun yok 1. si mınk bı acı verıo diğerlerini hissetmiom ama dolgu yaparken dişim sızlayabılıo yada garip biyerlere dokunduğunda ufak acı verebılıyor okadar dikiş atıyor ediyor acımıyormu harbiden merak edıyorum ya
    DR. OWL

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha görkemde benden çıktı valla 20 liklerimi ağrı sızı vs olmazsa 20 sene daha saklarım ben bu gidişle
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meLaNchoLic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aha görkemde benden çıktı valla 20 liklerimi ağrı sızı vs olmazsa 20 sene daha saklarım ben bu gidişle
    ulan pzt dişçiye gidicem aksi gibi her yerde dişle ilgili konular çıkıyo karşıma tırsıyom
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha öncede aynısını yaşayan birisi olmuştu forumda, konusu falanda vardı hatta. 20lik diş falan diye aratırsan bulabilirsin belki, çok uzun zaman oldu kim olduğunu unuttum şimdi
    Buldum o konuları fakat yazılanlar yeterli gelmedi malesef..

Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gonlun rahat olsun ge ici bir durum 1 hafta 10 gun max
    Abi ağzın bal yesin inşallah dediğin gibi olur

Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 üst tarafta 2 tane de altta olmak suretiyle 4 tane çektirdim.

Alttakiler den toplam da 17 dikiş yedim üsttekiler ise kerpeten ile çıktı.

Bende şişlik 2 hafta oldu. Hissizlik ise 2 gün sürdü. Şimdi ise sorun yok ama.
    Üstlerde benimde dikiş yoktu normal kesti içerden penseyle çıkardı.. Ama alt taraf siniremi denk geldi yoksa çıkan dişin boşluğundan kaynaklı bir hissizlikmi çözemedim...Dua ediyorum geçicidir bu durum..Hafta içi dikişler alıncak zaten ama onun öncesindede mutlaka gidicem doktorun yanına..

Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla nekadar korkarsan kendini sıkarsan okadar çok acı ve sıkıntı yaşıyosun.. Üstteki dişleri aldıktan sonra altlar bundan daha zor dedi yalan yok korktum ve baya stres oldum ama üst dişlerden daha rahat ve acısız çıktı İğneyide krem falan sürmeden cart diye sapladı ama nedense acı duymadım hiç

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun inşallah biran önce geçer bemimde 3 adet bar birini çektirebildim tırsıyorum bende normalde korkmam dişçiden ama orta görünen bir diş olmayınca insan tedirgin oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isin enteresan yani bende 1 oldu cektireli filim cektirdim ameliyata girdik yaklasik 45 dk da cekebildi parcalanarak cikti 3 -4 dikis atildi hersey normal agri sizi anlatamam narkoz gecti beynim yarildi agridan bunlarida gectim 2 hafta once cekilen yerde sert birsey geldi dilimle yokladim bune ki dedim ayna isik vs bi baktim dis parcasi dr gittim cikartti onu geldim dunde yine ayni sey onuda ben cikarttim yine parcalanmis disin parcasi pzts gunu filim cektircem icerde birsey varmi diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okudugumda bile tırsıyom ya
    DR. OWL

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de yakın zaman önce 2 tane çektirdim alt çeneden. 1 tanesi ciddi sıkıntılıydı. birkaç doktor diş sinirler üzerine yatık olduğundan olası risklerden bahsetmişti. çene kemiğinde çerçeve açıp 2-3 parça halinde çıkarmıştı. ameliyat sonrası problemsiz geçtiğini sıkıntı yaşamayacağımı söylemişti. diğer daha basit durumdaki dişi aldırdıktan sonra ben de bikaç gün hissizlik yaşamıştım ama umursamamıştım öteki dişten sonra.

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    görkem en iyisi biz o duruma gelirsek kafamıza sıkalım kurtulalım aga
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alt çene cerrahisinde maalesef böyle bir risk var, özellikle de operasyonu çene cerrahı değil de sıradan bir diş hekimi yapmışsa...

Ama öyle 24 saatte, 48 saatte zaten hemen kendine gelmez. Hemen panik yapma, birkaç gün daha sabret. Zaten kalıcı hasara sebep olacak sinir paketine denk gelmiş olsaydı dilin veya dudağın tamamen hissizleşirdi. Öyle küçük bir kısımda uyuşukluk şeklinde olmazdı.

Geçmiş olsun.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)