Malı sen getirmemişsen, alıcı sen değilsen, ortada bir aracı usta varsa senin üzerine herhangi bir ücret, harç vs de olmaz. Kim getirmişse o uğraşsın. İade mi eder, terk mi eder, çeker mi o düşünsün. Anahtar teslim veya garaj teslim anlaşılmışsa zaten senlik bir durum yok. Tüm ilave masrafları aracı olan ustan çeker.
Ama sen peşin para vermişsen ustana, onlardan bu paranı alamıyorsan veya malı almaman durumunda alamayacaksan o zaman ortada bir anlaşmazlık oluşur. Onu netleştirmeden, iade halinde oluşacak ve halihazırda oluşmuş masrafların senin ödediğin paradan düşülüp düşülmeyeceğini anlaşmadan malı reddetme derim.
Gümrük vs masraflarını netleştirmeden ezbere iş yapmak zaten hata. Ama olmuş bir kere. Malın yattığı her gün para. Almamak, gümrükte bekletmek veya iade etmek her türlü zarar. Bence bir şekilde anlaşın aracı olan malı getiren ustanla.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Iade icin zaten aradaki fark kadar bir fark daha odeyeceksin (geri gonderim kargo ucreti vs.) yine ayni hesaba gelicek hemde isin yarin kalmis olacak. Diger parcalarini baska sekilde getirtirsin zaten suanda Amerika dan parca getirenlerin calistigi oran 1.6 icine sinen herhangi birinden getirtebilirsin diger parcalarini ama isin kalbi olan blok unu geri gonderirsen bosuna verdigin 800 dolar gelis + 800 dolar gidis toplam 1600 dolar la kalicaksin. Olan olmus artik...
- The Ultimate Sleeper -
8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW
pekı adam telefonlarıma bıle cıkmıyor benı ılgılendırmez gonder parayı dıyor alayım dıyor yoksa umrum olmaz dıyor ben sımdı neyse...
yattıgı paradan banane benı ılgılendırmez sonucta
soyledıgı parayadan 2000 tl fazla paraya getırıyor bende hakkım olarak kabul etmıyorum
sımdıde ya malı ıade edıcek yada bana soyledıgı paraya kabul gorecek
artı 2 fırmadan daha fıyat aldım hepsı benım soyledıgım paradan bahsedıyor bu bılgınız dolandırcılıktan baska bısey degıl
Turbo SN95 Mustang GT AVKSERVİS
DR.ECU
yurtdısından mal getirmek özellikle ebatı buyuk ve degeri yuksek mal getirmek hicbir zaman malın degeri artı ufak tefek masraflar olmadı
en azından bu ulke için, hangi malı nerden kimden ne sekilde alıcaksın uzerine ne yazıcaksın buna kadar bilmen lazım
bazen birmalı baska bir yerden daha pahalıya almak esasında finalde daha ucuza almıs olmaya denk gelebilir
eger malı bu fiyatlara mal etmek istemiyosanız ve parayı karsı tarafa resmi bir yolla gondermişşseniz paypal vs gibi
ücret için iade talebinde bulunun karsı tarafa durumu acıklayın malı bize teslim etmiyorlar vs gibi
onlarda ordan kendi posta sirketine sikayet acsın
mala kesinlikle el koyamazlar ve geri gider ama 1 ay sonra ama 2 ay
ama burda aradakiposta fiyatı kime yansır o muamma
siz itirazını zı duzgun sekilde acarsanız onuda alırsınız ama karsıdaki firma kesinlikle kabahatsiz adamlara yazık olur
sonrada turkiye denince yurtdısındaki tedarikciler surekli kıllanır gondermek istemez
cunku burda isleyen duzen yeri geriyor adamların zararına işliyor buda tabiki işlerine gelmiyor
arkadaslar ben anlatamadım sanırım işin özeti su
ben 2 x firmadan 1940 usd olan blok ıcın fiyat aldım ıkısıde bırebır aynı fıyat verdı 7200 tl teslım malıyet
daha sonra kendı baska calıstıgım fırma bana bu malı 6400 tl ye getırecegını soyledı bende kabul ettım
daha sonra model degıstık
aynı fırmadan farklı block oda 2250 usd arada 310 usd fark var
ben zararım ne pekı dedım bana sadace aradakı farkı odersın dedı zaten aynı agırlık ve aynı fırma
ne yaptı 7175 tl yapar hadı dıyelım 6400 degıl gıder fırmalar la aynı paraya mal ettı o zamanda 7950 tl yapar
ama bana suan cıkan hesap 10500 tl akıl ısımı sorarım
DR.ECU
herharukalda %20 vergi odeyeceksin
malı almak istiyosan artık bu masrafı odemekten baska caren yok
hangi firmayla geldiyse o belli maliyetlerisana yansıtır
birde mal kimin adına geldiyse o gidip ugrasması lazım
bazen insafa gelip rakamlarla oynuyolar ozel kargolar
ama malı artık geri gondermek istiyorsan dedigim yolu izliceksin yada mal kimin ismine geldiyse o izlicek
ama dersenki malı getirende o bilgi birikim yok ona bisey diyemem
sen aracıya parayı elden verdiysen o zaten ayrı bir sıkıntı
Yalnız burda sıkıntı %20 kdv degil ekstra masraf cıkarmıs ortaya bi anda 3000 tl + masraf gozukuyor
Senin tanıdıgın firmaysa paranı geri almaya ugrascaksın ki bence vermezler ya da o masrafı odeyeceksin gibi gozukuyor acıkcası su an
Sen malı almıyorum dedigin zaman sana ekstra gun yazmaz adama yazar o odemek zorunda masrafı ama senınde 7500 tl onda duruyor maalesef
elden vermedım banka ıle gonderdım
ılk kez malzeme getırmıyorum vergıyı bılıyorum
mal 2250 usd mı bugun ku kurdadan hesaplıyorum 5625 tl abd fıyat
kargo 650 usd 1625 kargo
150usd nevlun 375 tl
vergısı ıle 9150 tl yapar 10.5 11 yapmaz malı getıren bu ısı cok ıyı bılıyor bızım bılmedıgımızı sanıyor opmeye calısıyor kabul etmeyınce kargosu oder ger gonderırız dıyor
ama bana kacacak kerızmıyım ben
fıyat soyledım sana dıyorum o zaman ordan getorseydın dıyor bu ısın sonu karakolda bıtecek galıba
DR.ECU
%20 vergi ödeyerek alırsınız en fazla. Geri kalan ekstralar aracı firmanın geçirmasyonu
İngiltere'den mal getirttim 150£ tutarında ve gümrüğe takıldı. 1 firma 1.000 TL'ye çekeriz dedi mal UPS ile gelmişti kendi gümrük müşavirlik firması 55 TL'ye halletti
15 gün sonra ürün millileşir ve açık artırmaya çıkar. Kalan hergün onlara zarar bir de siz zaten parayı banka ile yollamışsınız dava bile açsanız paranızı alırsınız.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)