Karlofça anltlaşması size de bir şey hatırlatıyor mu ?
Printable View
Karlofça anltlaşması size de bir şey hatırlatıyor mu ?
Askerligini yapmissindir kardesim ben sanli turk ordusunu askere gittikten sonra yalan oldugunu ogrendim yaptigim.hergune lanet olsun olen bi cok arkadasim oldu insallah yattiklari yerde rahattirlar.
2 şeyi daha iyi anladım hayatta. Birincisi medyanın gücü. Geri çekilmeyi destan diye yutturabilirmiş.İkincisi bu ülkede askere gidilmez. Gerekirse 36 ay kredi çekilir ama yine de gidilmez.
O türbede asker tutmamızın nedeni mezar bekçiliği yapmak değildi. türbenin gerçek anlamı bölgedeki türkmenlerin arkasında olduğumuzu göstermek amacını taşıyan bir hatırlatma, bir güç gösterisiydi...
şimdi artık yok. türkmenlere hem mecazen, hem fiilen "başınızın çaresine bakın sizi bölgedeki kürt katillerle başbaşa bıraktık" dedik dün gece...
Çok doğru bi tespit olmuş. Toprağımızı koruyamıyoruz birde kaçış operasyonunu başarı diye gözümüze sokuyorlar. Çok kötü hakikaten onurumuzu ayaklar altına aldılar.
Başbakanın toprak kaybına yaptığı yorum, " Önemli değil . Önemli olan emanete sahip çıkılmasıdır " diyor.Basit aslında altında başka bişey aramaya gerek yok adam açık açık söylüyo memleketi sattıklarını
Yok hacı sana demedim. Hani varya birbirine espri yapan kürt müsün, kürtler şöyle, kürtler böyle. Yok vatanı bölmeye calışıyorlar vs.
Adamlar kendilerine vatan kurabilmek için bildiğin karınca gibi savaşıyorlar.
Biz ise 30m2 lik vatan toprağını koruyamayıp kaçıyoruz.
Ben kürtlere hak vermeye başlayacam çok az kaldı. Kendi toprağını koruyamayan devlet yıkılır. Kürtler gelir diyarbakırıda alır kürdistanı kurar.
O zamanda aman savaş çıkmasın diye diyarbakırıda bırakır kaçarız.
Bedelli konusu açıldığında vatan, bayrak adına kılıçlar çekilmişti, laflar söyleniyordu.. Artık zaman milletin askeri olma zamanı değil hükümetin askeri olma zamanı..
Ne için askere gidecektim, vatanın tek karış toprağı için can verilir diye öğrettiklerini, askere gittiğimde toprağımızı bırakıp kaçmaya yardım etmek için mi?
Kaçarken kaza(!) diye şehit düşmek için mi? 1 askerimiz şehit oluyor, ama bahseden yok destan yazmışız kaçma operasyonunda..
YPG ile el ele operasyon düzenlemişiz..
Provakatör gibi hissediyorum kendimi ancak düşündükçe durumlar bunlar.. Allah belalarını versin...
Bir de utanmadan operasyonun ismini güzel insan şehidimiz, bayrağı peşinde koşan FIRAT'ın ismini veriyorlar..
Yatacak yeriniz olmayacak ey bu ahları alan adi insanlar.. :(
Süleyman Şah kimdir ? Bir araştırmakta fayda var.Şayet atalarınız türk boylarına kadar uzanıyorsa ; milletin bi tarafına sokmak istediğiniz kişi olmasaydı 1.50 boyunda çekik gözlü sarımtrak tenli HER uzvu minik , çok çok şaslı değilse anası babası amcası dayısı halası işkence görerek ölmüş , hala da soykırıma uğrayan bir Türkistanlı olacaktınız. Ecdadı sevmiyorsanız bile saygı duymanız gerekir.
O değilde ne güzel iç güvenlik paketini unutturdular.Bu adamlar gerçekten şark kurnazı.Oy aldığı seçmenlerinin büyük çoğunluğunun Televizyon'dan başka bir haber kaynağı olmadığını biliyorlar.Ne yazık ki ülkemin yarısı bu operasyonu büyük bir zafer gibi görecektir.Muhalefette oturduğu yerden laf kalabalığı etsin sadece.Vatan toprağını bırakıp kaçacağımız günleri de gördük ya atalarımızın kemikleri sızım sızım sızlıyodur.
Yarın işid hataya girerse orayı bırakıp bayraklarımızı urfaya taşıdık diyecekler diye korkuyorum
Valla direk buraya sorayım zaten askerlik ile alakali konuşuyoruz belki cevap veren olur. Askerlik başvurumu yaptım yakın zaman içinde . Bana verilen kağıtta 31 mart'à kadar değişiklik yapabilirsin denildi . Gitmemek için neler yapabilirim?
Gitmeyerek eline ne gececek ki devletin iyi gunleri aslinda bu gidip yapmak lazim erteleyince ilerde basimiza neler gelecegi meçhul..
ecevite silik bir liderdi, fakirlik oluyordu diyen sozde milliyetci güruhun şu an ne dusundugunu merak ediyorum. cumhuriyet tarihinde teroriste boyun egen kendi topragini kaybeden, askerinin kafasina cuval gecirten yuz karasi "guclu hukumet" helal olsun bakalim sirada ne var
5-6 seneye kadar ülkenin adı da değişir, yönetim şeklide değişir, toprağı da değişir... Ancak halkın çoğunluğu değişmeyecek gibi. Pek hayırlı yıllar yok önümüzde. Kaçıp kurtulmak mı? Kalıp kurtarmak mı? Artık işler eskisi gibi de değil, kalbimin ve zihniyetimin önderi gibi biri çıkıp kitleleri sürüklesin. Bakıyorsun alayı boş, alayı fason adamların.
Yazılanların sadece son 2-3 postu okudum,gerısı emınım sahsıyetsız akepe,toprak sevgısı olmaya vatan haını vs gıbı solaerdır.
Benı tanıyanlar gorusumu bılır,tanımayanlarda ogrenır sımdı;
Burada akepelı %10'u gecmez,yanı bu tıp olaylarda yazıları okudugumda onu anliyorum.
Uyesı-yobetıcısı hatta moderatoru oldugum forumlardada durum bu yonde.
Herkes esıp gurluyor,akepe nın alehıne calısıyor vs.
Eee bu sahtekar,dını ımanı para ve haklını kandıranlar nasıl %45 alıyor kardesım!?
Sankı hepımız ıstanbul cocuguyuz? Anavatanımız anadolu,anamız babamız yada dedemız orada,onlarda bızımle aynı goruste neredeyse. Ee nasıl cıkıyor bu oy kardesım?
Hadı %6-7 hırsızlıkla aldılar,gerısı?
Bu secım mılat olucak,ya herbıden şapa oturucagız yada ayaga kalkacagız!
Toprak konusunda yorum mu yapmadım? Sandıkda yaparım yorumu.
bence bir ülkeyi başbakan filan yönetmez medyanın söyledikleri yönetir. evlendirme programları, zengin oğlanın fakir kıza aşık olma hikayeleri(dizilerde ***** insanlar kendilerini karakter yerine koyuyor), acunun seviyesiz yayınları vs bunlarla zaten beyinler bulanmış...
ben Irak' ta tecavüze uğrayan kadınları ve duruma olmamış gibi yaklaşan arap erkekleri gördüm yakındır bu afyonlu ruh hali bizim millete de..
(Allah Hepimizi Toprağımızı Bayrağımızı Korusun)
"Ankara'nın hür kararı" imiş, kimseden izin alınmamış. Yaw burası Türk toprağı değil miydi, kendi toprağından kendi toprağına çekilirken kimden neden izin alacaksın ki?