zcy04 Nickli Üyeden Alıntı
Tek tek alıntı yapmak istemedim o yüzden genel yazıyorum. Elîmiz kolumuz bağlı değilmiş öyle demiş bir abimiz, ben Türkiye'de ki memurların tercih listesinin ilk sırasında olan, oraya atanmak için araya bin tane adam sokup gelmeye çalıstığı bir yerden 21 yaşında ayrılıp annemi, babamı, sevgilimi bırakıp buralara, bu birime 2 sene önce GÖNÜLLÜ olarak geldim.
Eğer bahsettiğin gibi padişahı korumak, onun paralı askerliğini dalkavukluğunu yapmak isteseydim Polis okulundayken Başbakanlık korumaya gider, takım elbise, kulaklıkla dev gibi amerikan ciplerinden inmeden görevimi yapardım. Bunu yapacak donanımım, fiziğim, referansımda vardı. Bunları söylememin amacı duygu sömürüsü yapmak değil bahsettiğiniz tarzda ki insanlardan olmadıgımı belirtmek içindi.
Ayrıca her meslekte oldugu gibi polislikte de hiyerarşik düzen var. Sanırsam gezi parkı eylemlerînden bahsediyorsunuz sizde haklısınız belki bu kadar sert olmamalıydı polis. Ama sizde biliyorsunuz ki poliste çok tahrik edildi sertliğîn sebebinin bu oldugunu düsünüyorum.
Eğer bizim arkamızda sağlam bir siyasi iktidar bulunsaydı bizde 90 larda ki gibi er meydanına inip, doğuda ki düzeni sağlamayı herkesten çok isterdik.
Üzerimize piknik tüplerinden bomba yapılıp atılıyor, araçlarımız taranıyor, molotofu veya atılan taşı saymıyorum bile. Buradan anlayın el-kol nasıl cözüm süreci denilen boş fikir için bağlanırmış.
Yeni yasayla ilgili olarakta hepimiz bal gibi biliyoruz ki bu adamlar bunu er veya geç geçirecekler. Suç adamlarda değil, bu adamlara bu yetkiyi veren halkımızda.