User Tag List

Sayfa 9/20 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
375 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Şah Fırat Operasyonu ?

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım verdiğin örnekler ile konu olan olayın birbirleri ile alakası nedir?
    bunlara gerçekten inanıyor musun?
    Köln konsolosluğu da yeni binasına taşınacak,bina eskiydi yetersizdi vs vs şimdi bununla ne alakası var?

kimse başka bir ülkede kafasına göre toprak değiştiremez,hele bu devlet toprağı ise.
    vatandaş bile kendi toprağını satıp başka yerden toprak alırken bir ton uğraşıyor,burayı beğenmedim şuraya çökeyim diye bir olay yok.
    5 metre sınıra yakın yere taşısalar bile bir esprisi yok olayın gelişme ve sonuç kısmı ortada,bir kaç teröristten korkup kaçtın işte.

taş bile yerinde ağırdır.
    o toprak parçası neredeyse orada kalmalıydı, aksi durumda bu pasiflikten dolayı her terör örgütü senden bir şey ister ve artık gördüğümüz üzere isteklerinide zor kullanmadan elde eder.

pkk ile 30 sene düşmandın şimdi birden kanka oldun,hayırdır?
    güvenli yer diye kalkıp kandile taşısalar artık şaşırmam, adamlar bile mağarasını bizden daha iyi koruyor..

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    bu arada sonu için kusura bakmayın orası yanlış olmuş çok çok özür dilerim
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem mantık bu yönde ilerliyor o zaman Hakkari Çukurca'daki karakolu da savunamadık keşke o karakolu alıp Ankara'ya taşısaydık, hiç askerimiz şehit olmazdı!.. Keza Şırnak'taki karakol saldırlarında da keşke taşısaydık hiç şehit vermezdik..
    Hakkari Çukurcadaki karakolda Şırnaktaki karakolda aynı yerinde duruyor şuan, orda şehit olanlar gazi olanlar sayesinde. Ama olası bir saldırıda orda ne karakol kalırdı ne asker, ne yapıcaktı baştakiler yardırıp girebilcekmiydik o zaman? Olan olduğuyla kalıcaktı..

Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bedeli bekleyen benim o yüzden üzerime alınarak cevap veriyorum ben bedeli istiyorum ama ozamanda demiştim benim orda bir amacım yok düşman görünce vuramıyosun bir şey yapamıyosun her gün ölümü bekliyosun ben orda şehit düşsem ne için ölücem devlet zaten gözden çıkarmış beli adamlar kaçakçı sınırdan geçiyolar daha geçen sene haberlerdeydi kimlik yok bir şey yok askerde doğal olarak vuruyo ailelerine kaç yüz milyar para yardımı yapılıp maaş bağlanıyo vatanın koruyan askeride içeri atıyo o adam napıcaktı bunlarda silah yoktur diye duamı edicekti yada ileri görüşlü olup terorist olup olmadığına dahil tahmindemi buluncaktı benim orda durmam şimdi ne işe yarıyo eğer savaş çıkarsa giderim gitmem demem vatanım uğruna ölürümde ama baştakilerin keyfine ölmem veya hayatımı heba edemem
    Onun sebebi o değil kardeşim, kim gidicek şimdi 6 ay 1 yıl nöbet tutucak, soğukta sıcakta askerlik yapıcak mantığı onun sebebi. Kolay değil gerçektende zor gelir insana tatlı hayatı bırakıp gitmek doğrudur. Ama sadece sınırda yapılmıyor askerlik bilgin olsun, jandarması var, komandosu var. Her kes senin gibi düşünsün asker terketsin sınırı o zaman orda durmaları işe yaramıyorsa.. Koskoca askerlik mühessesesini boşuna kelimesiyle sıfatlandırıyorsun ya durum vahim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkari Çukurcadaki karakolda Şırnaktaki karakolda aynı yerinde duruyor şuan, orda şehit olanlar gazi olanlar sayesinde. Ama olası bir saldırıda orda ne karakol kalırdı ne asker, ne yapıcaktı baştakiler yardırıp girebilcekmiydik o zaman? Olan olduğuyla kalıcaktı..

Onun sebebi o değil kardeşim, kim gidicek şimdi 6 ay 1 yıl nöbet tutucak, soğukta sıcakta askerlik yapıcak mantığı onun sebebi. Kolay değil gerçektende zor gelir insana tatlı hayatı bırakıp gitmek doğrudur. Ama sadece sınırda yapılmıyor askerlik bilgin olsun, jandarması var, komandosu var. Her kes senin gibi düşünsün asker terketsin sınırı o zaman orda durmaları işe yaramıyorsa.. Koskoca askerlik mühessesesini boşuna kelimesiyle sıfatlandırıyorsun ya durum vahim.
    Ben boşuna sıfatlandırmıyorum elimiz kolumuz bağlı diyorum ikisi farklı şeyler vur emri yok bir şey yok ben yetkisi kısıtlı diyorum eskisi gibi özgür rahat değil yani haberlere bakıyorsun bir sürü kendini savunamadan şehit düşen var ve yarısı gizleniyo
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben boşuna sıfatlandırmıyorum elimiz kolumuz bağlı diyorum ikisi farklı şeyler vur emri yok bir şey yok ben yetkisi kısıtlı diyorum eskisi gibi özgür rahat değil yani haberlere bakıyorsun bir sürü kendini savunamadan şehit düşen var ve yarısı gizleniyo
    kendini savunmadan değil savunamadan desen tamam. Sinopta bile 3 tane dolu şarjörle geziyoduk biz, biri çıkıcak canıma kastedicek bende durucam öylemi? İktidarla vs alakalandırmamak lazım askerliği, bunlar 12 13 yıldır var asker kurtuluş savaşından beri var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2005 yılı Lise'de Coğrafya dersindeyiz. Hoca ballandıra ballandıra anlatıyor Türkiye'nin jeopalitik konumu ve yeraltı kaynaklarını. Ualn diyorum ne ülkeymişiz sonra aynı hoca
    ama bu yeraltı kaynaklarını çıkartamayız çünkü yasak diyor. Ulan diyorum başlarım böyle ülkeye soğuyorum birazda olsa. Ergenlik ve çocuk aklı işte.

2015 yılı bu sefer Üniversite öğrencisiyim. Büyüdüm ya artık yaşanır lan bu ülkede diyorum sonra 1.85 boyun'da kır saçlı adamın biri çıkıp yine benim bu ülkede ki yaşama sevincimi alıyor.

Revamısınız lan bana.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidip askerlik yapmayan, bedelli çıksın diye kurban kesen zihniyet toprak bırakılırmı naraları atıyor şuan. Allah aşkına o karakolda 38 asker bulunuyorken, bir saldırı olsa askerlerimiz orda şehit olsa ne koyabiliceksiniz yerine? Nasıl dinicek o askerlerin ailelerinin acısı? Sonuç olarak aynı büyüklükte başka bir toprak parçasına kuruluyor karakol şuan. Daha öncede taşındı başka sebeplerden yine taşınıyor. Suriyeye bildirilmiş cevap beklenmeden gereken yapılmış, sevmesemde hatta nefret etsemde iktidardan bu harekette katkıları varsa takdir ediyorum şahsen. Sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapan diğerlerinede yazıklar olsun diyorum. Ülke, insan canı hiç bir şey umurlarında değil işleri güçleri siyaset.
    bir şeye sahip olmak ve sahip olunanı korumanın bir takım bedelleri vardır,
    yukarıdaki mantıkla bir sorunu çözemezsin sadece ötelersin.
    yarın birgün şimdi taşıdığın yere de geldikleri zaman başka yere taşırsın vs vs böyle gider.

iyi ki kurtuluş savaşı sırasında insanlar senin gibi düşünüp kaçmamışlar,
    size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum.. lafından sonra kurtuluş mücadelesini sergileyenler toprak için ölünür mü? deselerdi ve canları pahasına topraklarını kurtaran ve şehit olan insanlar olmasaydı şimdi Türkiye olur muydu?

Madem mantık bu yönde ilerliyor o zaman Hakkari Çukurca'daki karakolu da savunamadık keşke o karakolu alıp Ankara'ya taşısaydık, hiç askerimiz şehit olmazdı!.. Keza Şırnak'taki karakol saldırlarında da keşke taşısaydık hiç şehit vermezdik..
    tabi + olarak birde pkknın katlettiği binlerce insanı batıya taşısaydık kimse ölmezdi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    kendini savunmadan değil savunamadan desen tamam. Sinopta bile 3 tane dolu şarjörle geziyoduk biz, biri çıkıcak canıma kastedicek bende durucam öylemi? İktidarla vs alakalandırmamak lazım askerliği, bunlar 12 13 yıldır var asker kurtuluş savaşından beri var.
    Aslında aynı düşüncedeyiz ama sonunda ayrılıyoruz alakası çok var bir bakın terör ne zaman daha çok artmış bunun sebebi iktidar değilmi şimdi kadermi durmamız lazım zaten cana kast edildiğinde ama durmadı teröristi öldürdü diye kaç kişi şuan içerde yatıyo soruşturma açıldı haklarında o bizim düşüncemizle olmuyo işte işler orda değişiyo

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani bir şeyler için savaş verilirse yerinde durur diye siz de söylüyorsunuz..
    Ama 90 küsürlük toprağımızı bırakarak geri çekilmemiz mantıklı olan diyorsunuz.. O da güzel..

kaRRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın birgün sınıra dayansalar sınırın yerini mi değiştirecekler ''operasyonla''.

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaRRa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarın birgün sınıra dayansalar sınırın yerini mi değiştirecekler ''operasyonla''.
    Oradaki askerlerimiz şehit olsa daha mı iyi.. Bundan sonra böyle durumlara karşı koymak, savaşmak yerine yer değiştireceğiz..

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaplunbağa gibi ülkeyi sırtlanalım nereye kaçarsan tepemizde gelir işte 10 numara taktik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oradaki askerlerimiz şehit olsa daha mı iyi.. Bundan sonra böyle durumlara karşı koymak, savaşmak yerine yer değiştireceğiz..
    Tabi ki çözüm budur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabrımızı sınamayın , türkiyenin dostluğu ne kadar kuvvetliyse düşmanlığıda o kadar hiddetli olur

nerde hani , öleceksen adam gibi ölelim bu nedir ya.
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaplunbağa gibi ülkeyi sırtlanalım nereye kaçarsan tepemizde gelir işte 10 numara taktik
    abi toprak yerıne afedersin k.cımızı ısteseler nasıl yer degısecek

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkeye kaçıyor kaçak tırstı peşkeş çekti diyen zihniyetle ortak bir düşüncede buluşmak imkansız zaten. Kimseyi ikna etme gibi bir düşüncede yok herkes görüşünü yazdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım verdiğin örnekler ile konu olan olayın birbirleri ile alakası nedir?
    bunlara gerçekten inanıyor musun?
    Köln konsolosluğu da yeni binasına taşınacak,bina eskiydi yetersizdi vs vs şimdi bununla ne alakası var?

kimse başka bir ülkede kafasına göre toprak değiştiremez,hele bu devlet toprağı ise.
    vatandaş bile kendi toprağını satıp başka yerden toprak alırken bir ton uğraşıyor,burayı beğenmedim şuraya çökeyim diye bir olay yok.
    5 metre sınıra yakın yere taşısalar bile bir esprisi yok olayın gelişme ve sonuç kısmı ortada,bir kaç teröristten korkup kaçtın işte.

taş bile yerinde ağırdır.
    o toprak parçası neredeyse orada kalmalıydı, aksi durumda bu pasiflikten dolayı her terör örgütü senden bir şey ister ve artık gördüğümüz üzere isteklerinide zor kullanmadan elde eder.

pkk ile 30 sene düşmandın şimdi birden kanka oldun,hayırdır?
    güvenli yer diye kalkıp kandile taşısalar artık şaşırmam, adamlar bile mağarasını bizden daha iyi koruyor..
    sen benim ne yazdigimi okudunmu.?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1975 yılında baraj sebebiyle su altında kalma ihtimalinden taşımışlar türbeyi. Sudan mı korkarak taşımış olduk biz şimdi?
    Sınırla, Hakkari'deki karakolla aynı değil oranın durumu. Toprak azalmamış, yeri değişmiş. Bayrağımız yine dalgalanıyor o türbenin üzerinde, suriye toprakları içinde. Klavyeden konuşmasıda kolay tabi, koysanıza kendinizi o karakoldakilerin yerine dibinizde it köpek kesip doğruyor insanları siz memleketinizden uzakta ufacık karakoldasınız. Japon vatandaşlarının takır takır kafalarına sıktılar, noldu japonya girip ışidimi dağıttı? Kör cahil atarlara girip memleketin durumu daha kötü hallere getirilse dahamı iyi? Devir eski devir değil, strateji devri. Bıçak kemiğe dayandıktan sonra illaki gereken yapılır orası ayrı.
    Kurtuluş savaşında zamanında senin gibi düşünseler felan yazmışsınız gerçekten komik, insanlar sizinle aynı fikirde değil diye kimsenin vatanına olan inancına sevgisine laf edemezsiniz!.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)